Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej OK, rozumiem

Wstawienie kodu statystyk

Zaczynasz dopiero swoją przygodę z HTML'em? A może mimo swojego doświadczenia natknąłeś się na jakiś problem? Tutaj na pewno znajdziesz pomoc.

Wstawienie kodu statystyk

Post 14.01.2007, 11:59:30

Jak wstawić taki kod statystyk:

Kod: Zaznacz cały
<!-- (C) stat24 / Strona glowna witryny -->
<script type="text/javascript">
<!--
document.writeln('<'+'scr'+'ipt type="text/javascript" src="http://s1.hit.stat24.com/_'+(new Date()).getTime()+'/script.js?id=ofubIryuiXiTNnZ2.GMBwdgbynzvAW1PP8j.H7/l=11"></'+'scr'+'ipt>');
//-->
</script>


do pliku php?
....
Avatar użytkownikaWelcome
Posty: 110
Dołączył(a): 29.11.2003
Lokalizacja: Łódź

Post 14.01.2007, 12:13:58

kopiuj + wklej? A co za różnica czy to plik php czy inny?
Mój SEO blog
SeoStation - monitor pozycji + baza wiedzy
Avatar użytkownikaBrittany
Marta G.

addicted to SEO

Posty: 1004
Dołączył(a): 09.09.2006
Lokalizacja: Olsztyn

Post 14.01.2007, 12:19:51

Gdy wklejam między <?php a ?> to otrzymuje taki bład:

Parse error: syntax error, unexpected '<' in /home/mikepl/public_html/index.php on line 43
....
Avatar użytkownikaWelcome
Posty: 110
Dołączył(a): 29.11.2003
Lokalizacja: Łódź

Post 14.01.2007, 12:22:05

A kto Ci kazał dopisywać do tego kodu coś jeszcze?
Mój SEO blog
SeoStation - monitor pozycji + baza wiedzy
Avatar użytkownikaBrittany
Marta G.

addicted to SEO

Posty: 1004
Dołączył(a): 09.09.2006
Lokalizacja: Olsztyn

Post 14.01.2007, 13:44:24

Nic nie dopisuje... Chcę ten kod wkleić do pliku index.php, zaczyna on się od <?php i zaraz po tym dodaje ten kod. Jednak kończy się to błędem:

Parse error: syntax error, unexpected '<' in /home/mikepl/public_html/index.php on line 3
....
Avatar użytkownikaWelcome
Posty: 110
Dołączył(a): 29.11.2003
Lokalizacja: Łódź

Post 14.01.2007, 14:34:08

Wstaw za ?>, powinno działać.
— Karol ~ karolkrakowiak.com
carlson
Karol Krakowiak

Posty: 28
Dołączył(a): 30.05.2005
Lokalizacja: Warszawa

Post 14.01.2007, 15:40:12

albo:
Kod: Zaznacz cały
<?php

echo('<!-- (C) stat24 / Strona glowna witryny -->
<script type="text/javascript">
<!--
document.writeln(\'<\'+\'scr\'+\'ipt type="text/javascript" src="http://s1.hit.stat24.com/_\'+(new Date()).getTime()+\'/script.js?id=ofubIryuiXiTNnZ2.GMBwdgbynzvAW1PP8j.H7/l=11"></\'+\'scr\'+\'ipt>\');
//-->
</script>');

?>
Avatar użytkownikaKrzysiek Łabuś
Krzysiek Łabuś

retarded
retarded

Posty: 14361
Dołączył(a): 01.02.2004
Lokalizacja: Muszyna

Post 14.01.2007, 17:28:57

krzysieklabus, gdy tak zrobie to z kolei mam inny błąd:

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /home/mikepl/public_html/index.php on line 6
....
Avatar użytkownikaWelcome
Posty: 110
Dołączył(a): 29.11.2003
Lokalizacja: Łódź

Post 14.01.2007, 17:33:45

zapewne nie masz jakiegos srednika czy cos... pokaz kod bo w zgadywaniu cienki jestem :]
Avatar użytkownikaKrzysiek Łabuś
Krzysiek Łabuś

retarded
retarded

Posty: 14361
Dołączył(a): 01.02.2004
Lokalizacja: Muszyna

Post 14.01.2007, 21:07:00

nie lepiej zrobic to za pomoca:
Kod: Zaznacz cały
$zmienna=<<<EOD

kod statystyk
EOD;

echo $zmienna

albo, w miejscu gdzie chcesz wstawic kod statystyk :
Kod: Zaznacz cały
?>
kod statystyk
<?php
skryptopisarz
Posty: 239
Dołączył(a): 13.12.2004


Powrót do Początkujący webmaster


 


  • Podobne wątki
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości

Hosting, Domeny, SSL

Subskrypcja

Mamy 51754 zarejestrowanych użytkowników.
Najnowszy użytkownik: Kira93miZ


Nasi użytkownicy napisali:

  • 938015 wiadomości
  • w 247600 tematach

Najnowsze wpisy na blogu

Najnowsze artykuły

Najaktywniejsi (ostatnie 30 dni)