Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej OK, rozumiem

[HTML] Problem ze scrollem

Zaczynasz dopiero swoją przygodę z HTML'em? A może mimo swojego doświadczenia natknąłeś się na jakiś problem? Tutaj na pewno znajdziesz pomoc.

[HTML] Problem ze scrollem

Post 15.01.2004, 22:50:22

Mam pewien problem. Chce w srodku tabelki zrobic scroll ktory by przewijal tekst z tej tabelki. Nie bardzo wiem jak to napisac. Zalozymy ze tabelka ma rozmiar 400x300. Pomocy!
[ FAmails ] - nowa jakość reklamy w internecie!
Avatar użytkownikaThomaszek
Posty: 627
Dołączył(a): 06.10.2003
Lokalizacja: Częstochowa

Post 15.01.2004, 22:53:40

przeczytaj uważnie
Avatar użytkownikakle_on
Konrad Tarantowicz

oficer liniowy
oficer liniowy

Posty: 3918
Dołączył(a): 14.10.2002
Lokalizacja: Wrocław

Post 15.01.2004, 23:02:12

Ale mi chodzi o to aby jesli zmienie rozdzielczosc np. na 1280x1024 to zeby ciagle w tej tabelce byl ten tekst a nie w innym miejscu strony np. 100px od gory i 100px od lewej.
[ FAmails ] - nowa jakość reklamy w internecie!
Avatar użytkownikaThomaszek
Posty: 627
Dołączył(a): 06.10.2003
Lokalizacja: Częstochowa

Post 15.01.2004, 23:32:36

w takim razie albo zrób iframe albo zapomnij o suwaku w środku strony, ewentualnie możesz połączyć w/w skrypt z iframe o_O
Avatar użytkownikakle_on
Konrad Tarantowicz

oficer liniowy
oficer liniowy

Posty: 3918
Dołączył(a): 14.10.2002
Lokalizacja: Wrocław

Post 16.01.2004, 18:03:54

A jak mam to iframe zrobic jak mam juz lay zrobiony na tabelkach? Da sie jakos?
[ FAmails ] - nowa jakość reklamy w internecie!
Avatar użytkownikaThomaszek
Posty: 627
Dołączył(a): 06.10.2003
Lokalizacja: Częstochowa

Post 16.01.2004, 18:10:46

Thomaszek napisał(a):A jak mam to iframe zrobic jak mam juz lay zrobiony na tabelkach? Da sie jakos?
wstawiasz do komorki tabelki, tam gdzie wyswietla sie tresc
Kod: Zaznacz cały
<iframe name="ramka" src="dokument.html"></iframe>
i po sprawie
zreszta, jesli moze to byc zwykly scroll (nie jakis tam graficzny bajer), to wystarzy, ze do komorki tabelki wstawisz
Kod: Zaznacz cały
<div style="width: 500px; height: 400px; overflow: auto;">tu wstawiasz tresc tej komorki</div>

wymiary 500px i 400px dostosuj sobie do szerokosci i wysokosci twojej komorki/czy jak tam chcesz
Avatar użytkownikakuku
Rafał Kukawski

+∞
+∞

Posty: 19770
Dołączył(a): 14.04.2002


Powrót do Początkujący webmaster


 


  • Podobne wątki
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

Hosting, Domeny, SSL

Subskrypcja

Mamy 51503 zarejestrowanych użytkowników.
Najnowszy użytkownik: Robertven


Nasi użytkownicy napisali:

  • 937832 wiadomości
  • w 247504 tematach

Najnowsze wpisy na blogu

Najnowsze artykuły

Najaktywniejsi (ostatnie 30 dni)