Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej OK, rozumiem

[HTML] problem ze scrollem

Zaczynasz dopiero swoją przygodę z HTML'em? A może mimo swojego doświadczenia natknąłeś się na jakiś problem? Tutaj na pewno znajdziesz pomoc.

[HTML] problem ze scrollem

Post 13.11.2003, 22:43:52

Witam mam problem ze scrollami a mianowicie na stronce mam scroll osobny do ramki i osobny do stronki index i jak zrobić aby był jeden scroll ?? Jeżeli to w czymś wam pomoże to tutaj zamieszczam adres stronki http://www.ciocial.republika.pl
Ceemesik.com- tutaj się wszystko zaczyna...
Avatar użytkownikakape1
Posty: 308
Dołączył(a): 12.09.2003

Post 13.11.2003, 22:50:03

ehhh ... u mnie jest 1 scroll ale twoj problem polega na tym ze zawartosc ramki jest wieksza od ramki ....
Avatar użytkownikaNookie
Rafał Filipek

IT Ninja
IT Ninja

Posty: 6417
Dołączył(a): 14.04.2002
Lokalizacja: Warszawa

Post 13.11.2003, 23:23:54

jak to jak? - zrezygnuj z ramek, innego sposobu nie ma :roll2:
Avatar użytkownikakle_on
Konrad Tarantowicz

oficer liniowy
oficer liniowy

Posty: 3918
Dołączył(a): 14.10.2002
Lokalizacja: Wrocław

Post 14.11.2003, 16:51:47

nie no a nie ma czegoś takiego jak że jak więcej jest tekstu niż ramka może pomieścić to ramka po prostu się wydłuża do określonych rozmiarów :D a mówiłeś coś o zrezygnowaniu z ramek a dużo roboty będzie zamieniając to na tabele :D
??
Ceemesik.com- tutaj się wszystko zaczyna...
Avatar użytkownikakape1
Posty: 308
Dołączył(a): 12.09.2003

Post 14.11.2003, 21:48:33

z tego co pamietam z kodu, to Twoj index ma tabele, w ktorej w komorkach znajduja sie ifrejmy..., teraz kazda strona bedzie musiala zawierac ten schemat czyli head, menu, tresc i stopka, dokumentow duzo nie masz, wiec przerobienie zajmie nie wiecej jak godzine (tylko w wypadku gdybys chcial sie pozbyc wszystkich trzech ifrejmow) - w sumie to zalezy z ilu ifrejmow zrezygnujesz i jak szybko piszesz na klawiaturze (wciskajac ctrl+c i ctrl+v ;) ) ale nie powinno to zajac wiecej jak godz.; zaproponowalbym Ci rozwiazanie w php, ale to chyba jeszcze troche zawczesnie, chyba ze chcesz...(?)
Avatar użytkownikakle_on
Konrad Tarantowicz

oficer liniowy
oficer liniowy

Posty: 3918
Dołączył(a): 14.10.2002
Lokalizacja: Wrocław

Post 14.11.2003, 23:59:26

ale nadal nie rozuemiem jak mam to zrobić (dopiero miesiąc mam do czynienia z htmlem) czyli powiedz mi co ja mam w tabele wziąść ?? każdą linijkę akapit ?? czy co ??
Ceemesik.com- tutaj się wszystko zaczyna...
Avatar użytkownikakape1
Posty: 308
Dołączył(a): 12.09.2003


Powrót do Początkujący webmaster


 


  • Podobne wątki
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

Hosting, Domeny, SSL

Subskrypcja

Mamy 51441 zarejestrowanych użytkowników.
Najnowszy użytkownik: jonman65


Nasi użytkownicy napisali:

  • 937643 wiadomości
  • w 247399 tematach

Najnowsze wpisy na blogu

Najnowsze artykuły

Najaktywniejsi (ostatnie 30 dni)