Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej OK, rozumiem

Normalnie ukryty link

Zaczynasz dopiero swoją przygodę z HTML'em? A może mimo swojego doświadczenia natknąłeś się na jakiś problem? Tutaj na pewno znajdziesz pomoc.

Normalnie ukryty link

Post 27.07.2018, 20:53:02

Dz dobry
Mam witrynę internetową składającą się z klasycznych podstron wyświetlanych w "środkowym"div. Nieraz w wynikach wyszukiwania google ukazują się właśnie te podstrony i nie chciałbym aby było to tylko jednostkowe wyświetlenie.
Chciałbym zamieścić na nich ukryty normalnie link do właściwej strony wyświetlany tylko wtedy, kiedy strona ta ukaże się "samodzielnie" - czyli bez wyświetlania w div.
Czy można coś takiego wykodzić?
Bzyt_ek
Posty: 19
Dołączył(a): 29.05.2013

Re: Normalnie ukryty link

Post 30.07.2018, 18:17:59

Ma rozumieć, że używasz <iframe> do wyświetlania podstron? Czy mogę poznać powody dla których używasz ramek? Może warto pomyśleć o zrobieniu strony bez użycia ramek.
Wyświetlanie takiego linku można uzyskać JavaScriptem

Kod: Zaznacz cały
<a href="" class="hidden-link">ukryty link</a>

w stylach
Kod: Zaznacz cały
.hidden-link { display: none; }

i kod JS
Kod: Zaznacz cały
if (window.self !== window.top) {
    Array.from(document.querySelectorAll('.hidden-link')).forEach(link => link.classList.remove('hidden-link'));
}
Avatar użytkownikakuku
Rafał Kukawski

+∞
+∞

Posty: 19770
Dołączył(a): 14.04.2002

Re: Normalnie ukryty link

Post 30.07.2018, 22:47:02

nie prawda- NIEużywam ramek strona jest na div-ach; przecież napisałem... /"samodzielnie" - czyli bez wyświetlania w div./
Kod zaraz wypróbuję ... zastanawia mnie jednak to czy ten ukryty link rzeczywiście przekieruje mnie do strony z menu? nie widzę w kodzie żadnego id środkowego diva - u mnie wygląda to tak:
<div id="framecontentLeft">....</div> <div id="maincontent"><div class="cala innertube" id="warstwa2">....</div></div> <div id="framecontentRight">....</div>
klasyczne podstrony strony wyświetlane są w div id="warstwa2"
W tym wypadku absolutnie NIEchodzi też o nabijanie linków
Bzyt_ek
Posty: 19
Dołączył(a): 29.05.2013


Powrót do Początkujący webmaster


 


  • Podobne wątki
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

Hosting, Domeny, SSL

Subskrypcja

Mamy 51510 zarejestrowanych użytkowników.
Najnowszy użytkownik: Steeveroutt


Nasi użytkownicy napisali:

  • 937837 wiadomości
  • w 247508 tematach

Najnowsze wpisy na blogu

Najnowsze artykuły

Najaktywniejsi (ostatnie 30 dni)