Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej OK, rozumiem

[HTML] div z display:none zachowuje sie jak by mial block

Zaczynasz dopiero swoją przygodę z HTML'em? A może mimo swojego doświadczenia natknąłeś się na jakiś problem? Tutaj na pewno znajdziesz pomoc.

[HTML] div z display:none zachowuje sie jak by mial block

Post 27.12.2005, 15:46:33

mam tabele, czesc generowana petla:
Kod: Zaznacz cały
<tr>
            <td class=\"kol1\"><span class=\"zw3\">Sonda:</span></td>
            <td class=\"kol1\"><span class=\"zw3\">Pokaż</span></td>
          </tr>
            <div id=\"sonda\" style=\"display:none\">     <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<****** DIV
          <tr>
            <td class=\"kol1\" align='right'><span class=\"zw3\">Nazwa:</span></td>
            <td class=\"kol1\"><span class=\"zw3\"><input name=\"nazwa\" type=\"text\" value=\"\" size=\"40\"></span></td>
          </tr>
          <tr>
            <td class=\"kol1\" align='right'><span class=\"zw3\">Pytanie:</span></td>
            <td class=\"kol1\"><span class=\"zw3\"><input name=\"pytanie\" type=\"text\" value=\"\" size=\"50\"></span></td>
          </tr>
          ";
          for( $i=1; $i<11; $i++ )
          {
           echo"
          <tr>
            <td class=\"kol1\" align='right'><span class=\"zw3\">Opcja ".$i.":</span></td>
            <td class=\"kol1\"><input name=\"opcja".$i."\" type=\"text\" value=\"\" size='40'><span class=\"zw3\">&nbsp;Kolor:&nbsp;</span>
              <select size='1' name=\"kolor".$i."\">
                <option value='kasztanowy' style='background-color: #800000'>Kasztanowy</option>
                <option value='zielony' style='background-color: #008000'>Zielony</option>
                <option value='oliwkowy' style='background-color: #808000'>Oliwkowy</option>
                <option value='granatowy' style='background-color: #000080'>Granatowy</option>
                <option value='purpurowy' style='background-color: #800080'>Purpurowy</option>
                <option value='morski' style='background-color: #008080'>Morski</option>
                <option value='szary' style='background-color: #808080'>Szary</option>
                <option value='srebrny' style='background-color: #C0C0C0'>Srebrny</option>
                <option value='czerwony' style='background-color: #FF0000'>Czerwony</option>
                <option value='limownowy' style='background-color: #00FF00'>Limonowy</option>
                <option value='zolty' style='background-color: #FFFF00'>Żółty</option>
                <option value='niebieski' style='background-color: #0000FF'>Niebieski</option>
                <option value='fioletowy' style='background-color: #FF00FF'>Fioletowy</option>
                <option value='akwamaryna' style='background-color: #00FFFF'>Akwamaryna</option>
                <option value='bialy' style='background-color: #FFFFFF'>Biały</option>
                <option value='auto' selected style='background-color: #000000; color:FFFFFF'>Automatyczny</option>
              </select>
            </td>
          </tr>";
          }

          echo";
          </div>";            <<<<<<<<<<<<<<<<<<********* koniec Div'a


i nie ja wiedziec czego :P, czesc pomiedzy <div> a </div> sie pokazuje, przeciez ma nadane display: none ?? czy te znaczniki nei moga byc pomiedzy <tr> ?
Stalowa Wola - Portal Miasta Stalowa Wola
Tuning - Nowe oblicze tuningu
Emotikony - Pierwszy portal informacyjny
invx
Posty: 657
Dołączył(a): 17.02.2004
Lokalizacja: Zaagórz

Post 27.12.2005, 18:15:17

czy te znaczniki nei moga byc pomiedzy <tr> ?

nie, nie mogą. Rodzicem elementu <tr> może być <table>, ew. <tbody> (ew. inne tabelowe znaczniki, których teraz nie pamietam). DIVa możesz w tym wypadku przerzucić nad tabelę
Kod: Zaznacz cały
<div><table></table></div>

lub do komórki tabeli
Kod: Zaznacz cały
<table><tr><td><div></div></td></tr></table>
Avatar użytkownikakuku
Rafał Kukawski

+∞
+∞

Posty: 19788
Dołączył(a): 14.04.2002

Post 27.12.2005, 19:14:49

czyli musze 10 divow stosowac ... :( trudno wrzuce do js jakas petelke i moze sie uda ;) jak nie bedze pisac :P
Stalowa Wola - Portal Miasta Stalowa Wola
Tuning - Nowe oblicze tuningu
Emotikony - Pierwszy portal informacyjny
invx
Posty: 657
Dołączył(a): 17.02.2004
Lokalizacja: Zaagórz


Powrót do Początkujący webmaster


 


  • Podobne wątki
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Ahrefs [Bot] i 1 gość

Hosting, Domeny, SSL

Subskrypcja

Mamy 51771 zarejestrowanych użytkowników.
Najnowszy użytkownik: otakesan


Nasi użytkownicy napisali:

  • 938017 wiadomości
  • w 247598 tematach

Najnowsze wpisy na blogu

Najnowsze artykuły

Najaktywniejsi (ostatnie 30 dni)