Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej OK, rozumiem

[HTML] biala strona w ie7/strona wyswietla sie na bialo/jak

Zaczynasz dopiero swoją przygodę z HTML'em? A może mimo swojego doświadczenia natknąłeś się na jakiś problem? Tutaj na pewno znajdziesz pomoc.

[HTML] biala strona w ie7/strona wyswietla sie na bialo/jak

Post 13.04.2008, 16:26:03

Witam,
mam problem i nie wiem jak go rozwiązać
biała strona tylko na ie7 wyświetla sie tylko baner

http://recykling-zamosc.pl/

może ktoś ma jakieś pomysły ?
dziękuję za okazaną pomoc
harasiuk
Posty: 6
Dołączył(a): 05.01.2007

Post 13.04.2008, 16:52:15

ocb? U mnie jest tak samo pod IE i FF...
prszakal
Posty: 653
Dołączył(a): 09.10.2007
Lokalizacja: Durdy

Post 13.04.2008, 17:39:09

chodzi o to ze na ie6 jest ok na ff jest ok a na ie7 jest biało
harasiuk
Posty: 6
Dołączył(a): 05.01.2007

Post 13.04.2008, 18:35:53

Mam IE 6 i jest ok...
prszakal
Posty: 653
Dołączył(a): 09.10.2007
Lokalizacja: Durdy

Post 13.04.2008, 19:24:34

Temat jest niezgodny z regulaminem działu Początkujący webmaster.
Proszę się z nim zapoznać i wysłać mi prywatną wiadomość z poprawkami - wtedy wątek zostanie odblokowany.
- odblokowane -
Avatar użytkownikaKrzysiek Łabuś
Krzysiek Łabuś

retarded
retarded

Posty: 14361
Dołączył(a): 01.02.2004
Lokalizacja: Muszyna

Post 15.04.2008, 09:32:14

siedze juz 3 dzien i niewiem co jest.
harasiuk
Posty: 6
Dołączył(a): 05.01.2007

Post 15.04.2008, 11:59:16

oki działa przynajmnije coś wyświetla
Kod: Zaznacz cały
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head profile="http://gmpg.org/xfn/11">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<meta name="distribution" content="global" />
<meta name="robots" content="follow, all" />
<meta name="language" content="en, sv" />
<title>
recykling-zamosc.pl &raquo; O firmie</title>
<meta name="distribution" content="global" />
<meta name="robots" content="follow, all" />
<meta name="language" content="en, sv" />
<meta name="generator" content="WordPress 2.3" />
<link rel="alternate" type="application/rss+xml" title="RSS 2.0" href="http://recykling-zamosc.pl/feed/" />
<link rel="alternate" type="text/xml" title="RSS .92" href="http://recykling-zamosc.pl/feed/rss/" />
<link rel="alternate" type="application/atom+xml" title="Atom 0.3" href="http://recykling-zamosc.pl/feed/atom/" />
<link rel="pingback" href="http://recykling-zamosc.pl/xmlrpc.php" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css"/>
<!--<style type="text/css" media="screen">
      @import url( http://recykling-zamosc.pl/wp-content/themes/recykling/style.css );
      </style>-->
   <link rel="EditURI" type="application/rsd+xml" title="RSD" href="http://recykling-zamosc.pl/xmlrpc.php?rsd" />
</head>
<body id="home" class="log">
 
<div id="wrap">
<div id="header">

    <ul class="navigation">
             <li class="page_item current_page_item"><a href="http://recykling-zamosc.pl" title="O firmie"><span>O firmie</span></a></li>
<li class="page_item"><a href="http://recykling-zamosc.pl/oferta/" title="Oferta"><span>Oferta</span></a></li>
<li class="page_item"><a href="http://recykling-zamosc.pl/do-sprzedania/" title="Do sprzedania"><span>Do sprzedania</span></a></li>
<li class="page_item"><a href="http://recykling-zamosc.pl/galeria/" title="Galeria"><span>Galeria</span></a></li>
<li class="page_item"><a href="http://recykling-zamosc.pl/kontakt/" title="Kontakt"><span>Kontakt</span></a></li>

 
    </ul>
</div>
<div id="content">
 
 
      <p>Firma “RECYKLING” zajmuje się rozbiórkami oraz wyburzeniami obiektów budowlanych przy użyciu ciężkiego sprzętu budowlanego, demontażem konstrukcji stalowych, maszyn i urządzeń, usługowym kruszeniem betonu porozbiórkowego a także skupem złomu stalowego i metali kolorowych.  Każde powierzone nam zadanie przy pracach wyburzeniowo rozbiórkowych wykonujemy solidnie i w profesjonalny sposób. Odpowiednie zaplecze sprzętowe i doświadczenie kadry pracowniczej pozwala nam na szybkie wykonanie powierzonego zadania z zachowaniem przepisów bezpieczeństwa. <a href="http://recykling-zamosc.pl/wp-content/uploads/2008/03/1.jpg"></a></p>
<p style="text-align: center"><img src="http://recykling-zamosc.pl/wp-content/uploads/2008/04/2.jpg" alt="img1" /></p>
   
   
 
    <p>
      </p>
</div>
<div id="sidebar">
<img src="http://recykling-zamosc.pl/wp-content/themes/recykling/images/prawe.png" alt="img1" /></div>
<div id="searchdiv">
   
  </div>

    <a href="http://validator.w3.org/check?uri=referer"><img
        src="http://www.w3.org/Icons/valid-xhtml10"
        alt="Valid XHTML 1.0 Transitional" height="31" width="88" /></a>

    <a href="http://jigsaw.w3.org/css-validator/">
        <img style="border:0;width:88px;height:31px"
            src="http://jigsaw.w3.org/css-validator/images/vcss"
            alt="Poprawny CSS!" />
    </a>
   

 

</div>
</body>
</html>

to co zmieniłem to wpisałem sobie link w head do stylów a twój wziołem w komentarz takze to musisz sobie zmienic, co do stylów twoje style oryginalnie są w komentarzu, zastanawiałęś się czy są wtedy interpretowane.
a zmienione tez było domykanie div tzn zamknołem ten z header i potem jeszcze jeden przed tym z search i usunołęm dwa z końca i działa jak coś pisz mam nadziej ze cos sie udało pomóc
tomaxcr
Posty: 129
Dołączył(a): 13.11.2007

Post 15.04.2008, 15:05:51

dzieki jeden div był niezamknięty można zamknąć temat
reasumując jeśli strona wyświetla się w podglądzie źródła prawidłowo
a na ie7 nie widać tego to bardzo prawdopodobne iż to wina niezamknietego div
harasiuk
Posty: 6
Dołączył(a): 05.01.2007

prosze o pomoc

Post 16.04.2008, 09:26:42

harasiuk napisał(a):dzieki jeden div był niezamknięty można zamknąć temat
reasumując jeśli strona wyświetla się w podglądzie źródła prawidłowo
a na ie7 nie widać tego to bardzo prawdopodobne iż to wina niezamknietego div



Prosze o pomoc mam to samo. wczoraj w FF bylo wszystko ok. Strona www.fotosik.pl dzialala. Dzisiaj uruchamia sie tylko pusta biala strona. Wszystkie pozostale portale dzilaja ok. Co to są divy? Jak mam je pozamykac. nie rozumiem co mam zrobic, jestem poczatkujaca i nie znam jesyka webmasterów. Prosze o pomoc!!!!
aaaga
Posty: 1
Dołączył(a): 16.04.2008

Post 16.04.2008, 11:53:06

wiec skad możesz wiedzieć ze to divy? moze coś innego, a kto budował strone?? moze nie masz na diva, a div ogólnie to jest jakby warstwa z której skłądają się strony skoro nie znasz języka jak ci można pomóc?
tomaxcr
Posty: 129
Dołączył(a): 13.11.2007


Powrót do Początkujący webmaster


 


  • Podobne wątki
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot] i 3 gości

Hosting, Domeny, SSL

Subskrypcja

Mamy 51441 zarejestrowanych użytkowników.
Najnowszy użytkownik: jonman65


Nasi użytkownicy napisali:

  • 937731 wiadomości
  • w 247447 tematach

Najnowsze wpisy na blogu

Najnowsze artykuły

Najaktywniejsi (ostatnie 30 dni)