Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej OK, rozumiem

Zmiany w bazie widoczne dopiero po odświeżeniu strony

Zdecydowałeś się na tworzenie interaktywnych stron przy pomocy PHP? Chcesz w łatwy i szybki sposób zarządzać danymi na swojej stronie? Tutaj znajdziesz pomoc w napotkanych przy tym trudnościach.

Zmiany w bazie widoczne dopiero po odświeżeniu strony

Post 23.02.2018, 20:42:40

Witam,
Mam problem. Po wysłaniu formularza i dodaniu użytkownika do bazy ów użytkownik pojawia się od razu po kilknięciu przycisku DODAJ. Przy usuwaniu rekord znika dopiero po odświeżeniu strony.
Dodałem nagłówek header, ale dla usuwania nie działa. Ktoś mi powie czemu? :/

Kod: Zaznacz cały
// USUWANIE
$ID = trim($_GET['ID']);
$usun = mysql_query("DELETE FROM osoby WHERE ID='$ID'");
echo '<br><br><form method="GET" action="">
 <b>USUŃ REKORD WPISUJĄC ID</b><br>
 <input maxlength="32" type="text" name="ID" id="ID" /><br>
  <input type="hidden" name="send" value="1"/>
 <input type="submit" value="Usuń" />
 </form>';
   
}

// DODAWANIE
$imie = $_POST['imie'];
$nazwisko = $_POST['nazwisko'];
$wiek = $_POST['wiek'];
$email = $_POST['email'];
$tel = $_POST['tel'];

if($imie and $nazwisko and $wiek and $email and $tel) {

   
    $dodaj = @mysql_query("INSERT INTO osoby SET imie='$imie', nazwisko='$nazwisko', wiek='$wiek', email='$email', tel='$tel'");
    '<br>';
   
}   

if ($dodaj or $usun) {
   header('location: index.php');
   exit();
    }
Chlebuś
Posty: 3
Dołączył(a): 21.02.2018

Powrót do PHP i bazy danych


 


  • Podobne wątki
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości

Hosting, Domeny, SSL

Subskrypcja

Mamy 51441 zarejestrowanych użytkowników.
Najnowszy użytkownik: jonman65


Nasi użytkownicy napisali:

  • 937637 wiadomości
  • w 247395 tematach

Najnowsze wpisy na blogu

Najnowsze artykuły

Najaktywniejsi (ostatnie 30 dni)