Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej OK, rozumiem

Pobieranie danych z tabeli na stronie www.

Zdecydowałeś się na tworzenie interaktywnych stron przy pomocy PHP? Chcesz w łatwy i szybki sposób zarządzać danymi na swojej stronie? Tutaj znajdziesz pomoc w napotkanych przy tym trudnościach.

Pobieranie danych z tabeli na stronie www.

Post 06.02.2018, 15:59:39

Witam!
Jakby tu pobrać wszystkie dane z tabeli na tej stronie: https://secure.tibia.com/community/?sub ... statistics
Bo jak wybiorę jakiś serwer z listy rozwijanej, to jest taki problem ze nie ma do niej linku bezpośredniego, tylko cały czas ten sam adres https://secure.tibia.com/community/?sub ... statistics
i nie mogę pobrać danych z tabeli. Wiem że się da to zrobić ale jak. Proszę odpowiedz.
xyz321
Posty: 5
Dołączył(a): 06.02.2018

Re: Pobieranie danych z tabeli na stronie www.

Post 06.02.2018, 16:37:12

Musisz za pomocą cURL wykonać żądanie POST, wysyłając jako Form data
Kod: Zaznacz cały
world: "nazwa_świata_dla_którego_chcesz_statystyki"


tutaj masz przykładowy kod
Avatar użytkownikakuku
Rafał Kukawski

+∞
+∞

Posty: 19767
Dołączył(a): 14.04.2002

Re: Pobieranie danych z tabeli na stronie www.

Post 06.02.2018, 18:56:46

Kod: Zaznacz cały

<?php
//
// A very simple PHP example that sends a HTTP POST to a remote site
//

$ch = curl_init();

curl_setopt($ch, CURLOPT_URL,"https://secure.tibia.com/community/?subtopic=killstatistics");
curl_setopt($ch, CURLOPT_POST, 1);
curl_setopt($ch, CURLOPT_POSTFIELDS,
            "world=antica");

// in real life you should use something like:
// curl_setopt($ch, CURLOPT_POSTFIELDS,
//          http_build_query(array('postvar1' => 'value1')));

// receive server response ...
curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true);

$server_output = curl_exec ($ch);

curl_close ($ch);

// further processing ....
if ($server_output == "OK") { ... } else { ... }

?>




Coś jest źle tu:

Kod: Zaznacz cały
curl_setopt($ch, CURLOPT_POSTFIELDS,
            "world=antica");


??

Bo nie działa.
xyz321
Posty: 5
Dołączył(a): 06.02.2018

Re: Pobieranie danych z tabeli na stronie www.

Post 07.02.2018, 02:00:47

Już sobie poradziłem dzięki. : )
xyz321
Posty: 5
Dołączył(a): 06.02.2018

Re: Pobieranie danych z tabeli na stronie www.

Post 07.02.2018, 08:29:01

Możesz się podzielić co było problemem? Przyda się innym, na przyszłość.
Avatar użytkownikakuku
Rafał Kukawski

+∞
+∞

Posty: 19767
Dołączył(a): 14.04.2002

Re: Pobieranie danych z tabeli na stronie www.

Post 14.02.2018, 12:26:41

Na tej stronie akurat idzie zrobić tak: https://secure.tibia.com/community/?sub ... rld=Antica
xyz321
Posty: 5
Dołączył(a): 06.02.2018


Powrót do PHP i bazy danych


 


  • Podobne wątki
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot] i 6 gości

Hosting, Domeny, SSL

Subskrypcja

Mamy 51441 zarejestrowanych użytkowników.
Najnowszy użytkownik: jonman65


Nasi użytkownicy napisali:

  • 937716 wiadomości
  • w 247440 tematach

Najnowsze wpisy na blogu

Najnowsze artykuły

Najaktywniejsi (ostatnie 30 dni)


cron