Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej OK, rozumiem

Odwołanie do pliku php na innym serwerze.

Zdecydowałeś się na tworzenie interaktywnych stron przy pomocy PHP? Chcesz w łatwy i szybki sposób zarządzać danymi na swojej stronie? Tutaj znajdziesz pomoc w napotkanych przy tym trudnościach.

Odwołanie do pliku php na innym serwerze.

Post 05.12.2017, 22:24:03

Witam,

powiedzmy, że stronę mam na serwerze "a" natomiast plik php z formularzem do wysyłania wiadomości na serwerze "b". Powód tego jest taki, że serwer "a" ma założoną blokadę na wysyłanie wiadomości email ze stronki. Czy jest jakiś sposób obejścia tego?

Próbowałem z <?php require_once( "http://nazwawww.pl/send-email.php" ); ?>, jednak w momencie wysyłania wiadomości wywala błędy.

Z góry bardzo dziękują za jakąkolwiek pomoc.
randrie
Posty: 3
Dołączył(a): 05.12.2017

Re: Odwołanie do pliku php na innym serwerze.

Post 15.12.2017, 06:27:11

A dlaczego nie wysłać formularza od razu na stronkę b? Bądź, trzymać sobie 2 formy, jeden do rejestracji, a drugi, ukryty, z adresem e-mail i niezbędnymi danymi, wysłać na stronę b onsubmitem, w przypadku zaakceptowania go na stronie a. Na stronie b sprawdzić skąd zostało wysłane żądanie i voila, nie musisz się martwić odpowiedzią ze strony b do strony a.
W ostateczności możesz na stronie a ukryć iframe i zrobić z niego target formularza.
Avatar użytkownikaLuna_s20
Posty: 98
Dołączył(a): 02.05.2014


Powrót do PHP i bazy danych


 


  • Podobne wątki
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Yandex [Bot] i 5 gości

Hosting, Domeny, SSL

Subskrypcja

Mamy 51441 zarejestrowanych użytkowników.
Najnowszy użytkownik: jonman65


Nasi użytkownicy napisali:

  • 937623 wiadomości
  • w 247392 tematach

Najnowsze wpisy na blogu

Najnowsze artykuły

Najaktywniejsi (ostatnie 30 dni)