Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej OK, rozumiem

IRC webhelpa - www.forum.webhelp.pl/irc

Ważne informacje od ekipy forum serwisu WebHelp.pl

IRC webhelpa - www.forum.webhelp.pl/irc

Post 25.06.2003, 10:45:28

Często widzę, że jest sporo użytkowników jednocześnie na forum.
Byłoby ciekawym pomysłem, gdyby pod forum zrobić małego czata (nie więcej niż kilka linii tekstu) tak by dało się porozmawiać.
Co o tym sądzicie ?
Jacekr
Daemone moderatoro
Daemone moderatoro

Posty: 1541
Dołączył(a): 05.04.2003
Lokalizacja: Zabrze

Post 25.06.2003, 10:57:31

Chodzi Ci o shoutbox ?...
Proszę nie odpowiadać na wiadomości wygenerowane automatycznie!
bonzai
Marek Szymczuk

niekochany
niekochany

Posty: 5379
Dołączył(a): 29.11.2002
Lokalizacja: Białystok

Post 25.06.2003, 10:58:12

Pomysl ciekawy i mysle, ze niedlugo cos takiego powstanie. Jestem "za" takim pomyslem, chociaz strona ladowalaby sie o wiele dluzej niz teraz...
Mysle, ze tzrebaby pomyslec nad takim rozwiazaniem.
Avatar użytkownikabaton1
Posty: 1626
Dołączył(a): 26.06.2002

Post 25.06.2003, 11:01:11

Poco wam czat na forum ? Żeby serwer obciążać ? Chcecie poczatować to postujcie o założenie kanału IRC czy coś w tym stylu - czaty WWW są lipne , a shoutboxy już wogule.
Avatar użytkownikaBTM
Bartosz Szczeciński

No Life
No Life

Posty: 6160
Dołączył(a): 04.07.2002
Lokalizacja: Łódź

Post 25.06.2003, 11:09:52

Czat i shoutbox ? Nie !!!!
Ale nie mam nic przeciwko temu hackowi do phpbb co pod nickiem,gwiazdkami itp. przewija się text. Kazdy moze tam napisać jak się czuje, co robi bez zmiany podpisu. en hack to chyba info(cośtam)
Skraps
Posty: 689
Dołączył(a): 12.04.2003

Post 25.06.2003, 11:25:53

Shoutbox odpada po to jest forum. : )
Czat też odpata, obciąża serwa, polchatowki czat lagów w choloere, komercyjny chat też nie tak samo lagi.
Jedyne rozwiązanie to kanał na mIRCU np #webhelp.pl
taka możliwość jest dobra można by było sobie pogadać lecz nie jest konieczna. Tą decyzje pozostawiamy Adminowi. Zobaczymy czy na coś się zdecyduje. :wink:
Avatar użytkownikaVader
Posty: 535
Dołączył(a): 18.02.2003
Lokalizacja: Polska

Post 25.06.2003, 12:24:06

Ale jeśli czata zrobia to mało kto już wejdzie na forum.Każdy by na czacie siedział napewno tak by było.
Każdy napisany nowo post można uznać za off-topic :zdziwko: ale każdy posadza kazdego o pisanie off-topiców :zdziwko: a czy ktokolwiek wie co to własciwie jest off-topic :?: :zdziwko:
TSRhTEAM
Posty: 406
Dołączył(a): 07.05.2003

Post 25.06.2003, 12:48:39

A ja jestem za. Ciagle tylko, że spamujemy, że gg sobie użądzamy, żeby na PW przejść - na czacie będzie LuZ.

Jest do tego dobry hack.
Kejti
Posty: 390
Dołączył(a): 22.07.2002
Lokalizacja: Kielce

Post 25.06.2003, 13:33:37

Kejti napisał(a):A ja jestem za. Ciagle tylko, że spamujemy, że gg sobie użądzamy, żeby na PW przejść - na czacie będzie LuZ.

Jest do tego dobry hack.


Dobrze mówiszo tym PW czat będzie do tego idealnym rozwiązaniem.
A hack jest na www.phpbb.pl dotyczące chata na forum phpBB.
Avatar użytkownikaVader
Posty: 535
Dołączył(a): 18.02.2003
Lokalizacja: Polska

Post 25.06.2003, 13:49:08

Jestem przeciw, a nawet za ...

tzn. Mam mieszane uczucie. Może być jazda, ale jak nie wypali zrobi sie chłam z porządnego forum ;(
Avatar użytkownikapawlik
Maciej Pawłowski

talking head

Posty: 3631
Dołączył(a): 22.05.2003
Lokalizacja: Wrocław

Post 25.06.2003, 14:38:26

Hmmm a nie moznaby umiescic linka na stronie glownej prowadzacego do czata otwieranego w nowym oknie? Kto by chcial wejsc to by wszedl a kto niechcialby nawet nie otwieralby czata...
Avatar użytkownikabaton1
Posty: 1626
Dołączył(a): 26.06.2002

Post 25.06.2003, 14:40:20

Albo można zrobić tak by strona zbyt dłógo się nie ładowała osobny link do chata. Wtedy otwiera się w popupie i można gadać.
Wydaje mi się, że to nie gupie.
Ewentualnie dać możliwość wyłączenia shoutboxa by osobom z wolnym łączem w godzinach szczytu strona nie ładowała się 2 godziny.
Nemoscc
Posty: 439
Dołączył(a): 21.03.2003
Lokalizacja: Toruń

Post 25.06.2003, 14:54:16

No dobra...własciwie co mi szkodzi tez jestem za czatem.Jak wszyscy to i ja.Kupą mości panowie :!: :lol: .
Każdy napisany nowo post można uznać za off-topic :zdziwko: ale każdy posadza kazdego o pisanie off-topiców :zdziwko: a czy ktokolwiek wie co to własciwie jest off-topic :?: :zdziwko:
TSRhTEAM
Posty: 406
Dołączył(a): 07.05.2003

Post 25.06.2003, 15:37:59

Nemoscc napisał(a):Albo można zrobić tak by strona zbyt dłógo się nie ładowała osobny link do chata. Wtedy otwiera się w popupie i można gadać.
Wydaje mi się, że to nie gupie.

Ej, a czy ja nie pisalem przed toba o tym samym? Poczytaj poprzednie watki, a dopiero potem odpisuj!
Avatar użytkownikabaton1
Posty: 1626
Dołączył(a): 26.06.2002

Post 25.06.2003, 15:39:48

wiesz co baton, jak on to pisał to mogło twojego posta nie byc. Nie wszyscy są mistrzami klawiatury i dlatego róznica 2 minut.
Skraps
Posty: 689
Dołączył(a): 12.04.2003

Post 25.06.2003, 16:26:53

To moze pan Krzysztof by sie wypowiedzial
Avatar użytkownikapawlik
Maciej Pawłowski

talking head

Posty: 3631
Dołączył(a): 22.05.2003
Lokalizacja: Wrocław

Post 25.06.2003, 16:30:57

Przecież zawsze możecie zrobił konferencję na gg. A [jak już BTM wspominał] czaty są do bani..
PeO
Piotr Ogar

Posty: 1287
Dołączył(a): 13.01.2003
Lokalizacja: Kraków

Post 25.06.2003, 16:33:03

PeO napisał(a):Przecież zawsze możecie zrobił konferencję na gg. A [jak już BTM wspominał] czaty są do bani..


A jak już PeO wspomniał, czaty są do bani...

Bezsensowny pomysł...
http://www.podejmij.pl- Podejmij wyzwanie - zostań szczęśliwy/a!
Avatar użytkownikayenk
Posty: 1603
Dołączył(a): 11.03.2003
Lokalizacja: Zabrze

Post 25.06.2003, 19:30:15

Czat nie musi być wolny i do bani.
Pewnie znacie same czaty w Javie, np. Onet czy Polchat i dlatego tak sądzicie. No i nie chodziło mi o wielkiego czata, tylko coś prostego i nie rzucającego się w oczy :mrgreen: .
Jacekr
Daemone moderatoro
Daemone moderatoro

Posty: 1541
Dołączył(a): 05.04.2003
Lokalizacja: Zabrze

Post 25.06.2003, 20:12:23

Skraps (chyba On) wpadł na najlepszy jak dotąd pomysł ale to tak IMHO ;) Ten pomysł z infem jest IMO dobry kiedyś tak było na phpbb.kraina.pl i było to dobre rozwiązanie, takie coś można dodać 8)
And|Rew
Posty: 528
Dołączył(a): 30.05.2003

Następna strona

Powrót do Ogłoszenia


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

Subskrypcja

Mamy 57717 zarejestrowanych użytkowników.
Najnowszy użytkownik: Filystipi


Nasi użytkownicy napisali:

  • 961288 wiadomości
  • w 264422 tematach

Najnowsze wpisy na blogu

Najnowsze artykuły

Najaktywniejsi (ostatnie 30 dni)