Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej OK, rozumiem

Problem z sub domenami na vps przestały działać

Nie wiesz gdzie zarejestrować domenę? Szukasz dobrego serwera na swoją stronę? A może już taki znalazłeś i chcesz podzielić się informacjami na jego temat z innymi.

Problem z sub domenami na vps przestały działać

Post 20.05.2019, 08:21:22

Koledzy mam problem z subdomenami,
mianowicie od jakiegoś czasu nowo dodane subdomeny nie działają
Nie wiem co moglo się stać, dodane wcześniej dalej działają.

Tworzyłem subdomeny dla klinetów do przekierowania 301 do zewnętrznego adresu.
Między czasie zbiegły się zmiany adresów ip dnsów, i nowy certyfikat ssl dla głównej domeny

subdomena.mojadome.pl w podkatalogu ma httacces z przekierowaniem

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?nazwa.moja-domena.pl\.pl [NC]
RewriteRule (.*) https://tulinkdostrony.zewnetrznej.pl [R=301,L]

Było by prościej znaleźć problem gdyby stare subdomeny też przestały działać ale działają, problem tylko z nowo dodanymi.

Subdomeny dodaje poprzez directadmin, mam serwer vps z root. CHYBA Nie ma ograniczenia co do ilości subdomen

w logu subdomeny mam tylko takie
Mon May 20 00:10:02 2019] [warn] RSA server certificate CommonName (CN) `moja-domena.pl' does NOT match server name!?

Co może być przyczyną , co sprawdzić ? ja już nie mam pomysłu
S-i-R-o
SiRo

Posty: 29
Dołączył(a): 01.03.2005
Lokalizacja: Krków

Re: Problem z sub domenami na vps przestały działać

Post 20.05.2019, 08:56:41

Dodam że przekierowanie nie ma nic do rzeczy, kiedyś po założeniu subdomeny z poziomu directadmin, tworzyło domyślny plik index.html , teraz tworzy ale nie wyświetla po wpisaniu w przeglądarkę adresu http://subsomena.moja-domena.pl
S-i-R-o
SiRo

Posty: 29
Dołączył(a): 01.03.2005
Lokalizacja: Krków

Re: Problem z sub domenami na vps przestały działać

Post 20.05.2019, 10:50:19

OK, chyba mam przyczynę.
Subdomeny nie dodają się do nowych serwerów dns.
od hekko, jak były netdc to działało wszystko automatycznie teraz muszę dodawać ręcznie subdomeny do ich serwerów dns
S-i-R-o
SiRo

Posty: 29
Dołączył(a): 01.03.2005
Lokalizacja: Krków


Powrót do Hosting WWW i domeny


 


  • Podobne wątki
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

Subskrypcja

Mamy 54858 zarejestrowanych użytkowników.
Najnowszy użytkownik: nanoxl


Nasi użytkownicy napisali:

  • 942274 wiadomości
  • w 251265 tematach

Najnowsze wpisy na blogu

Najnowsze artykuły

Najaktywniejsi (ostatnie 30 dni)