Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej OK, rozumiem

[hosting] Hosting na ktorym mozna uruchomic blogi

Nie wiesz gdzie zarejestrować domenę? Szukasz dobrego serwera na swoją stronę? A może już taki znalazłeś i chcesz podzielić się informacjami na jego temat z innymi.

[hosting] Hosting na ktorym mozna uruchomic blogi

Post 14.06.2004, 19:28:23

Szukam hostingu ktory umozliwi mi przekierowanie z subdomen na strone glowna mojego serwisu. TZ Gdy odwiedzajacy wejdzie na www.nazwwsubdomeny.mojadomena.pl to zeby zostal przekierowany na www.mojadomena.pl czyli zeby to dzialalo jak alianse np(prv.pl)
www.Free4site.com - Darmowe komponenty dla webmasterów
pitus
Posty: 349
Dołączył(a): 30.07.2002

Post 14.06.2004, 19:30:53

dowolny bez limitu subdomen i (chyba opcjonalnie - nigdy nie tworzyłem takich systemów) wildcardem
Avatar użytkownikaŚwistu
Paweł Zardzewiały

post's killer

Posty: 2960
Dołączył(a): 15.08.2003

Post 14.06.2004, 20:16:39

A co ma sie do tego ten temat ??
http://www.gitara.net.pl
http://www.forum.gitara.net.pl
http://gitara.toplista.pl/?we=enterek15 Kliknij, proszę to punkt dla mnie. W ten link i potem dalej
Avatar użytkownikaGitarzysta
Łukasz Borys

Posty: 460
Dołączył(a): 05.05.2004
Lokalizacja: Bartoszyce

Post 14.06.2004, 21:07:47

Być może pitus chce otworzyć coś a'la blog.pl.
Ino roz, jak roz to roz (;
Avatar użytkownikaWebSter
Posty: 350
Dołączył(a): 25.04.2004

Post 15.06.2004, 00:04:00

WebSter napisał(a):Być może pitus chce otworzyć coś a'la blog.pl.


Dosc ambitny zamiar przy takich pytaniach :D.
I got m4d ninja server skillz.
www.rakieta.pl - mamy najlepsze konserwy w tubkach.
Avatar użytkownikakufel
jerry szczygielski

Posty: 112
Dołączył(a): 22.05.2004
Lokalizacja: New York

Post 15.06.2004, 06:25:24

To ja dodam swoje pięć groszy taki serwer musi miec minimum PHP :)
http://www.gitara.net.pl
http://www.forum.gitara.net.pl
http://gitara.toplista.pl/?we=enterek15 Kliknij, proszę to punkt dla mnie. W ten link i potem dalej
Avatar użytkownikaGitarzysta
Łukasz Borys

Posty: 460
Dołączył(a): 05.05.2004
Lokalizacja: Bartoszyce

Post 15.06.2004, 09:33:05

a ja dodam ze takie blogi mozna dosc latwo zrobic wykorzystując podpis Gitarzysty ( error 404, 405 i te inne ), wystarczy zeby server mial wlasne strony błędów :D
aven
Krzysztof

Posty: 112
Dołączył(a): 07.03.2004

Post 15.06.2004, 14:00:15

aven napisał(a):a ja dodam ze takie blogi mozna dosc latwo zrobic wykorzystując podpis Gitarzysty ( error 404, 405 i te inne ), wystarczy zeby server mial wlasne strony błędów :D


Zapewniam cie ze mozliwosc przekierowania bledow serwera to o wiele za malo do zrobienia systemu blogowego.
I got m4d ninja server skillz.
www.rakieta.pl - mamy najlepsze konserwy w tubkach.
Avatar użytkownikakufel
jerry szczygielski

Posty: 112
Dołączył(a): 22.05.2004
Lokalizacja: New York

Post 15.06.2004, 20:38:38

kufel da sie
aven
Krzysztof

Posty: 112
Dołączył(a): 07.03.2004

Post 15.06.2004, 20:59:28

moze nas oswiecisz ?
http://www.gitara.net.pl
http://www.forum.gitara.net.pl
http://gitara.toplista.pl/?we=enterek15 Kliknij, proszę to punkt dla mnie. W ten link i potem dalej
Avatar użytkownikaGitarzysta
Łukasz Borys

Posty: 460
Dołączył(a): 05.05.2004
Lokalizacja: Bartoszyce

Post 15.06.2004, 21:38:14

Tak macie racje, poczytalem manual apache i same ErrorCodes to mimo wszystko za malo, a i tak mijaloby sie to z celem.

Wildcard jest jednak potrzebny.

Co do roznic miedzy Mandrake a Redhat to nie upatruje tutaj przyczyny. Sprawdz wersje zainstalowanego apache.
aven
Krzysztof

Posty: 112
Dołączył(a): 07.03.2004

Post 15.06.2004, 22:28:20

Hehe... pitkus strasznie dobry serwer to podstawa... najlepiej gdybys mial wlasny dedykowany... albo naprawde jakies dobre uklady z firma dana i ogromne konto :D ja wiem to z doswiadczenia... u mnie np. musielismy wprowadzic az 15 minut cacheowania bo byl tak przeciazany procesor ze blokowalo mi konto a pozatym teraz tesh jeszcze blokuje... jak chcesz zrobic cos duzego to naprawde musisz miec tesh duze finanse na to... u mnie np na ponad 4 500 uniq dziennie (40 000 odslon) transfer wynosi kolo 1gb a uzycie ogolnie dysku nie jest duze....

oczywiscie jest potrzebny wildcart zeby zrobic adresy blogow... w skrocie catch all na domene dana... i skrypcik w php.
GaceKx
Posty: 459
Dołączył(a): 10.05.2003
Lokalizacja: Bydgoszcz


Powrót do Hosting WWW i domeny


 


  • Podobne wątki
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

Subskrypcja

Mamy 55916 zarejestrowanych użytkowników.
Najnowszy użytkownik: anhsieuno


Nasi użytkownicy napisali:

  • 955252 wiadomości
  • w 263013 tematach

Najnowsze wpisy na blogu

Najnowsze artykuły

Najaktywniejsi (ostatnie 30 dni)