Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej OK, rozumiem

[hosting] czy można namierzyć?

Nie wiesz gdzie zarejestrować domenę? Szukasz dobrego serwera na swoją stronę? A może już taki znalazłeś i chcesz podzielić się informacjami na jego temat z innymi.

[hosting] czy można namierzyć?

Post 21.12.2004, 10:41:11

Witam,
Mam troche nietypowe pytanie: czy znająć adres strony, można jakos "dojść" na jakmi serwerze oraz na jakim koncie urzytkownika jest ta strona?
Przykład: mamy adres www.strona.pl . Domyslam się że bez większych problemów dowiemy się że leży ona na serwerze serwer.pl , ale czy można jakos dojść jaka jest nazwa urzytkownika na tym serwerze np. necik.serwer.pl ?
Gość

Post 24.12.2004, 15:28:27

Jedyna mozliwoscia wydaje mi sie zapytac admina, ale takich informacji raczej ci nie udzieli.

/EDIT :

ew przy zlej konfiguracji serwera, po wywolaniu skryptu generujacego blad, poda ci pelna sciezke wywolania (najczesciej /home/login/public_html/...)
wtedy mozesz do tego dojsc :)
Ostatnio edytowano 25.12.2004, 01:09:55 przez banan, łącznie edytowano 1 raz
Bartłomiej Manszewski
Agencja justWeb.pl
Avatar użytkownikabanan
Posty: 440
Dołączył(a): 31.08.2003

Post 24.12.2004, 22:25:37

Ja nie wiem jak taka informacje uzyskac, dlatego staram sie w tym temacie nie wypowiadac, ale mam dosc usuwania postow typu ping, tracert, whois etc. - albo prosze uwazniej czytac, albo nie wypowiadac sie jesli nie wiecie.
Ece
Jerzy Łękowski

Geniusz :o)

Posty: 2433
Dołączył(a): 13.11.2003
Lokalizacja: Dublin/Warszawa/Koszalin

Post 29.12.2004, 20:11:03

..
Ostatnio edytowano 29.12.2004, 21:21:42 przez Sync.pl, łącznie edytowano 2 razy
www.Sync.pl Teraz jeszcze więcej transferu! Sprawdź nas! Najtanszy hosting!
Zainteresowany domeną internetową? Odwiedź www.domeny.sync.pl
Avatar użytkownikaSync.pl
Posty: 352
Dołączył(a): 28.09.2004
Lokalizacja: Chełmża

Post 29.12.2004, 21:18:18

tak, tylko nie wszystkie serwy oparte są na unixie
Starcraft :: Dlaczego programowanie jest takie trudne?
pf
Przem

Posty: 944
Dołączył(a): 18.02.2004

Post 29.12.2004, 21:19:53

..
www.Sync.pl Teraz jeszcze więcej transferu! Sprawdź nas! Najtanszy hosting!
Zainteresowany domeną internetową? Odwiedź www.domeny.sync.pl
Avatar użytkownikaSync.pl
Posty: 352
Dołączył(a): 28.09.2004
Lokalizacja: Chełmża

Post 30.12.2004, 10:04:58

banan napisał(a):ew przy zlej konfiguracji serwera, po wywolaniu skryptu generujacego blad, poda ci pelna sciezke wywolania (najczesciej /home/login/public_html/...)
wtedy mozesz do tego dojsc :)


Co oznacza zla konfiguracja serwera ?
U mnie np jak podam nieistniejaca strone to wywala nazwe uslugodawcy skontaktuj sie z adminem itp ?
Jak to zmienic ?
CZy chodzi o wlasna strone bledu ?
Avatar użytkownikaoi
Posty: 320
Dołączył(a): 29.03.2004

Post 30.12.2004, 16:00:34

Wywolaj w php jakas nieistaniejaca funkcje
Bartłomiej Manszewski
Agencja justWeb.pl
Avatar użytkownikabanan
Posty: 440
Dołączył(a): 31.08.2003


Powrót do Hosting WWW i domeny


 


  • Podobne wątki
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

Subskrypcja

Mamy 57685 zarejestrowanych użytkowników.
Najnowszy użytkownik: kamilooo


Nasi użytkownicy napisali:

  • 960966 wiadomości
  • w 264140 tematach

Najnowsze wpisy na blogu

Najnowsze artykuły

Najaktywniejsi (ostatnie 30 dni)


cron