Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej OK, rozumiem

Czym pociąć layout na osobne pliki graficzne

Poszukujesz dobrego programu graficznego lub masz z jakimś problem? Nie wiesz jak się zabrać za tworzenie grafiki na swoją stronę? Tutaj znajdziesz pomoc.

Czym pociąć layout na osobne pliki graficzne

Post 16.01.2017, 14:31:13

Witam
Kupiłem program affinity photo i mam plik .psd z layoutem zrobionym kiedyś na photoshopie CC demo
Mogę ten layout otworzyć w affinity photo ale on nie ma możliwości pocięcia go na osobne pliki graficzne + html
Czy jest możliwość jakoś to pociąć? jest do tego osobny program? albo czy jeżeli kupię photoshopa CS6 to on otworzy ten plik psd z photoshopa CC?
ps. wiem że teraz już się nie tnie layout na tabelki ale ja inaczej nie umiem
Avatar użytkownikaTagik
Posty: 12
Dołączył(a): 11.02.2016

Re: Czym pociąć layout na osobne pliki graficzne

Post 14.03.2017, 12:05:47

W PS masz możliwość cięcia layout na tak zwane plasterki ;) CS6 odtworzy CC. Otwierasz plik w Photoshopie, tniesz layout (w przyborniku po lewej masz kadrowanie - rozwijasz listę i wybierasz cięcie na plasterki), na koniec zostaje nacisnąć Plik > Zapisz dla Internetu (lub skrót Shift+Ctrl+Alt+S. Po zapisaniu podzieli Ci na "osobne pliki graficzne".
grzegorz_910309
Posty: 13
Dołączył(a): 27.02.2017

Re: Czym pociąć layout na osobne pliki graficzne

Post 13.07.2017, 11:36:05

a pozniej Bootstrap
olgamajek
Posty: 3
Dołączył(a): 13.07.2017

Re: Czym pociąć layout na osobne pliki graficzne

Post 23.10.2017, 22:50:06

Zainstaluj sobie Photoshopa CC i korzystaj legalnie za free przez 7 dni. Pewnie przez ten czas potniesz stronę. A jak nie, to w subskrypcji płać ~40zł i dalej działaj legalnie.
Avatar użytkownikamurek
Posty: 13
Dołączył(a): 23.10.2017

Re: Czym pociąć layout na osobne pliki graficzne

Post 10.11.2017, 12:00:54

w 7 dni spokojnie potniesz :) prawda jest taka że jak dobrze przemyślisz sprawę to możesz to zrobić za jednym włączeniem photoshopa.
Jeżeli na tym zarabiasz to śmiało możesz kupić subskypcję dla "fotografów" która jest dużo tańsza od wykupienia programu.
No i wbrew temu co piszą że umowa jest na rok... jak do nich napiszesz że nie masz aktualnie pieniążków to Ci "zatrzymają" i nie będą robić problemów.

--
https://www.damtox.pl/tworzenie-stron-www/
nowaplama
Posty: 1
Dołączył(a): 10.11.2017


Powrót do Grafika i webdesign


 


  • Podobne wątki
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

Hosting, Domeny, SSL

Subskrypcja

Mamy 51973 zarejestrowanych użytkowników.
Najnowszy użytkownik: Eddierob


Nasi użytkownicy napisali:

  • 938345 wiadomości
  • w 247865 tematach

Najnowsze wpisy na blogu

Najnowsze artykuły

Najaktywniejsi (ostatnie 30 dni)


cron