|
|
| Autor |
Wiadomość |
msorion
Od: 30 Sie 2004 Posty: 116 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 30.08.2004, 16:54:20 Temat postu: [Hosting] Opinia o home.pl |
|
|
| przegladam archiwum i cos tu bardzo cicho o tej najwiekszej w polsce firmie hostingowej? czy ktos korzysta tutaj z ich uslug i moglby sie podzielic uwagami? zastanawiam sie nad nimi z powodu stabilnej pozycji na rynku, bo oferte jak na swoje ceny maja malorozbudowana... |
|
| ^top |

|

|
|
 |
kufel
Od: 22 Maj 2004 Posty: 112 Skąd: New York
|
Wysłany: 30.08.2004, 17:12:24 Temat postu: |
|
|
Cisza oznacza przewaznie wysoki poziom zadowolenia.
Zauwaz rowniez ze wiekszosc bywalcow tegoz forum poszukuje hostingu za 5 zloty i podobnych ;]. wiec home.pl tot roche nie ich liga. |
|
| ^top |

|

|
|
 |
konkordpl
Od: 02 Sty 2004 Posty: 124 Skąd: Gród na Brdą
|
Wysłany: 30.08.2004, 17:13:54 Temat postu: |
|
|
Moge sie podzielic wrazeniami z rejetracji domen.
Wszystko nawet ok, ALE:
- po zarezerwowaniu domeny, mozna sie zalogowac do ichniego panelu administracji domena, mozna, ale tylko teoretycznie zmienic dns'y (moze to sie juz zmienilo)
- pan na tym ichnim czacie w pewna niedziele o 17 mial ukryc moje dane we whois. owszem ukryl, trwalo to 10 minut, ale najpierw moja domena nalezala do home.pl (tak ukryl dane) a potem do jakichs krzaczkow. Ale sie z tym uporal i w koncu je ukryl.
Jesli chodzi o serwery mialem tam testowy, coz moge powiedziec.
Wolniaste, juz niektore darmowe chodza szybciej.
Reasumujac:
Domeny 9/10
Serwery 5+/10
Ten + to za dobre checi. |
|
| ^top |

|

|
|
 |
diii
Od: 20 Lip 2003 Posty: 1026 Skąd: Chrzanów
|
Wysłany: 30.08.2004, 17:17:42 Temat postu: |
|
|
testowe są pewnie wolniejsze niż normalne :P
po co dawać najlepsze serwery na test jeżeli można słabsze ?;-) |
|
| ^top |

|

|
|
 |
konkordpl
Od: 02 Sty 2004 Posty: 124 Skąd: Gród na Brdą
|
Wysłany: 30.08.2004, 17:19:16 Temat postu: |
|
|
Diii serwery testowe są po to, zeby sprawdzic jaki poziom uslug oferuje provider.
Tak samo jest w przypadku home.pl
A jeszcze coś. Mają dużo gadżetów. Już mam ich firmową podkladke pod myszke, quick manual i CD-ROM. |
|
| ^top |

|

|
|
 |
Rethan
Od: 05 Maj 2004 Posty: 278
|
Wysłany: 30.08.2004, 17:31:46 Temat postu: |
|
|
Mam tam dość długo serwer wirtualny i jedną domenę *.pl przeniesioną z NASK.
Mam też wieczyście opłacone konto email. Wszystko działa jednakowo super.
ZERO problemów. Lista pochwał jest długa. |
|
| ^top |

|

|
|
 |
programista
Od: 27 Lip 2003 Posty: 3745
|
Wysłany: 30.08.2004, 18:08:05 Temat postu: |
|
|
| Dom dom dom :) a tak seryjnie to mialem tam konto od koelgi przez 3 miechy bo tyle mi bylo potrzebne no wiesz awarji to nigdy tam nie widzialem :| ceny khem khem :] szybkosc dzialania porownywac moza do szybkosci najnowszej BMW :] ale ta cena..gdybym mial tyle to odrazu bym tam konto posiadal :P |
|
| ^top |

|

|
|
 |
tangerine
Od: 08 Lut 2004 Posty: 376 Skąd: Polska
|
Wysłany: 30.08.2004, 18:55:20 Temat postu: |
|
|
Rejestrowałem u nich kilka domen i mam wykupione konto pocztowe od kilku lat.
Wszystko chodzi bardzo pewnie.
Nie odnotowałem problemów z wydajnością, prędkością itp.
Bardzo przyjemny, łatwy w obsłudze i funkcjonalny webmail.
Panel kontrolny domeny także ma wszystko co taki panel powinien mieć (jedyną wadą to, że do obsługi każdej domeny trzeba się osobno logować).
Obsługa klienta wzorowa, chociaż za tą cenę chciałoby się mieć odpowiedź w niedzielę w ciągu kilkudziesięciu minut.
Obsługa przez telefon bez zastrzeżeń, łatwo się można dodzwonić.
Cena konta email jest do przyjęcia, szkoda że nie ma już możliwości wykupienia konta wieczystego (teraz nazywa się to abonament na 5 lat).
Za solidność się płaci. Jeżeli potrzebowałbym pewne konto na systemie *nixowym, to zapewne wykupiłbym u nich. Widziałem droższe i o wiele gorsze oferty w Polsce.
Podsumowując, oceniam, że stosunek cena/jakość jest całkiem korzystny. |
|
| ^top |

|

|
|
 |
Kris
Od: 14 Kwi 2002 Posty: 1122
|
Wysłany: 30.08.2004, 21:14:05 Temat postu: |
|
|
ocm pl jest zarejstrowane unich fajny panell :) do zarzadzania wszystko ladnie pieknie
Kris biz pl tezz unich taak jaak wyzej
pozatym posiadam Bussines Serwer wszystko szybko ladnie niee naganie alee malo transferu niee mozna dokupic samego transferu trzeba rozszerzac cale konto za duze koszta tu minus :) |
|
| ^top |

|

|
|
 |
Ece Geniusz :o)
Od: 13 Lis 2003 Posty: 2425 Skąd: Koszalin
|
Wysłany: 30.08.2004, 22:25:46 Temat postu: |
|
|
Home.pl to hosting dla innej grupy klientow i zupelnie inne pieniadze. Popatrzcie chocby na te mila pania trzymajaca ich reklame domenek za 1 zl - cholera, jak ja chcialbym pracowac w ich dziale marketingu :]
Nie porownujcie nowego BMW do Malucha - to zupelnie nie ma sensu. |
|
| ^top |

|

|
|
 |
EBEM
Od: 17 Cze 2004 Posty: 88 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 30.08.2004, 23:11:18 Temat postu: |
|
|
Home.pl dzielimy na:
+ rewelacyjny i bardzo dobry hosting, ulsugi na wysokim poziomie, autorski panel administracyjny, jeden z pierwszych w naszym kraju, bardzo dobra pomoc techniczna
- domeny internetowe - panel to jedna wielka sciema, zmiana NSow dla danej domeny to zabawa przez kilka godzin, a jak nie masz w tym doswiadczenia to juz czeka ciebie prawdziwy koszmar, robia wszystko aby zatrzymac domene u siebie! |
|
| ^top |

|

|
|
 |
Kris
Od: 14 Kwi 2002 Posty: 1122
|
Wysłany: 30.08.2004, 23:23:52 Temat postu: |
|
|
a jeszcze wam dodam ze wszyscy klijenci ktorzy maja Server w home maja komercyjna wersje STATS za free,,,,,,,,
jestem bardzo zadwolony
daja wlasne ip co jest plusem :) |
|
| ^top |

|

|
|
 |
Rethan
Od: 05 Maj 2004 Posty: 278
|
Wysłany: 31.08.2004, 00:17:05 Temat postu: |
|
|
| EBEM napisał(a): |
Home.pl dzielimy na:
+ rewelacyjny i bardzo dobry hosting, ulsugi na wysokim poziomie, autorski panel administracyjny, jeden z pierwszych w naszym kraju, bardzo dobra pomoc techniczna
- domeny internetowe - panel to jedna wielka sciema, zmiana NSow dla danej domeny to zabawa przez kilka godzin, a jak nie masz w tym doswiadczenia to juz czeka ciebie prawdziwy koszmar, robia wszystko aby zatrzymac domene u siebie! |
Home.pl na nic nie dzielimy!
Masz problem - dzwonisz, piszesz email albo klikasz na czacie i już problemu nie masz.
Możesz nawet nie wiedzieć jak włączyć komputer a z tym co masz na home poradzisz sobie przez telefon z konsultantem albo konsultantką. :) |
|
| ^top |

|

|
|
 |
s3ba
Od: 12 Cze 2004 Posty: 76
|
|
| ^top |

|

|
|
 |
msorion
Od: 30 Sie 2004 Posty: 116 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 31.08.2004, 10:54:38 Temat postu: |
|
|
ano czytalem, ale nie o to mi chodzi, zeby poczytac, co oni sobie sami na swojej stronie napisza, tylko jak ich uslugi odbieraja ich klienci. |
|
| ^top |

|

|
|
 |
BINKS
Od: 02 Maj 2003 Posty: 1436 Skąd: Polska Ostrzeżenia: 1
|
Wysłany: 31.08.2004, 13:27:04 Temat postu: |
|
|
Ja może nie mam tam serwera ale mam emial...
I jesli chodzi o samą firme to ja jestem bardzo zadowolony, zero problemów, szyki łatwy kontakt (chat, 0801, emial), moim zdaniem bardzo dobra firma... |
|
| ^top |

|

|
|
 |
DjGnat zbanowany
Od: 18 Lip 2004 Posty: 196
|
Wysłany: 01.09.2004, 00:04:54 Temat postu: |
|
|
| Świetna firma... Stabilne serwery, professionalna obsługa... |
|
| ^top |

|

|
|
 |
poison zbanowany
Od: 02 Mar 2003 Posty: 2348 Skąd: Gdynia Ostrzeżenia: 3
|
Wysłany: 01.09.2004, 12:38:48 Temat postu: |
|
|
Obsluge przez telefon oceniam na 10/10 (nie mam sie do czego przyczepic)
Obsluge przez czata na 7/10 (czesto zdarza mi sie ze musze troche czekac az sie ktos zglosi, albo za szybko rozlacza [konczy] rozmowe).
Ogolna moja ocena home.pl to 9/10 |
|
| ^top |

|

|
|
 |
Ece Geniusz :o)
Od: 13 Lis 2003 Posty: 2425 Skąd: Koszalin
|
Wysłany: 01.09.2004, 12:46:08 Temat postu: |
|
|
| Cytat: |
| Ogolna moja ocena home.pl to 9/10 |
Ciekawe kto dostalby 10/10 :-)
Mozna powiedziec jeszcze jedna rzecz, ze home.pl sa najlepsi dlatego, ze ludze tak uwazaja.
P.S. Jak mi zaraz ktos wyleci z Windows vs. Linux, to zastrzele - od razu mowie, ze "najlepszy" jest bardzo ogolnym okresleniem. |
|
| ^top |

|

|
|
 |
tangerine
Od: 08 Lut 2004 Posty: 376 Skąd: Polska
|
Wysłany: 01.09.2004, 13:03:46 Temat postu: |
|
|
Ciekawe kto dostalby 10/10 :-)
|
Z moich doświadczeń też wynika ocena 9/10. Myślę, że oferta mogłaby być bardziej urozmaicona, support przez email nieco szybszy, szczególnie w święta. Parę rzeczy zmieniłbym także w panelu domeny. To są jednak drobnostki.
Poza tym warto zostawić ocenę 10/10 na przyszłość - być może się jeszcze przyda.
| P.S. Jak mi zaraz ktos wyleci z Windows vs. Linux, to zastrzele |
No właśnie - w home.pl brakuje mi głównie hostingu na Windowsie. Czas pokaże.
Nie strzelać.... |
|
| ^top |

|

|
|
 |
|
|
 |
|