|
|
| Autor |
Wiadomość |
esoX
Od: 06 Lip 2006 Posty: 121
|
Wysłany: 14.08.2006, 17:36:40 Temat postu: |
|
|
Adrian1203 - ty skaczesz na ludzi, że mogą być niewiarygodni bo maja 3 posty, a Ty mi tutaj wyskakujesz z 2. ostrzeżeniami...
Wstrzymaj się człowieku z komentarzem, naucz się czytać ze zrozumieniem...
Gość napisał, jakie ma pierwsze wrażenie po 2 tygodniach - a Ty już mu jedziesz, że jest obrońcą no-limit.pl
PS: On przynajmniej ma podstawy aby wyciągać wnioski, bo 2 tygo. już testował...
| Cytat: |
| "u nas po prostu nie jest mierzony" ale wykorzystaj wiecej niz ... a wylaczymy Ci kotno i wymowimy umowe, bez zwrocenia pieniedzy |
Tutaj też dowaliłeś... jakbyś miał o tym pojęcie. |
|
| ^top |

|

|
|
 |
Repcak
Od: 11 Sty 2005 Posty: 1213
|
Wysłany: 14.08.2006, 19:34:29 Temat postu: |
|
|
Adrian faktycznie może nie powinien "czepiać się" osób z kilkoma postami, jednak mogę zrozumieć jego zachowanie.
"u nas po prostu nie jest mierzony" ale wykorzystaj wiecej niz ... a wylaczymy Ci kotno i wymowimy umowe, bez zwrocenia pieniedzy
Tu Akurat ma rację. Jeżeli postawię tam serwis, ktory pobiera 2 TB transferu miesięcznie, to szczerze wątpie, że za 5 zł rocznie będe mógł tam zostać. |
|
| ^top |

|

|
|
 |
bartek24m
Od: 19 Maj 2006 Posty: 175
|
Wysłany: 14.08.2006, 22:29:04 Temat postu: |
|
|
a ja mysle ze delikfent załozył sobie konto np. tutaj http://cxc.pl/?uslugi=konta_reseller
placi 219 zł miesiecznie i sprzedaje to !
w sumie dobry pomysł ma cpanel i nieobchodzi go licencja !
14. Konto Reseller Bez Limitu
» Pojemność : Bez Limitu/GB
» Transfer : Bez Limitu/GB
» Uptime : 99,8 %
» Panel : Cpanel/WHM
» Panel : RVskin
» Darmowe Skrypty : Fantastico
» Promocja Wiosenna : 50 % zniżki z 430 zł
Cena: 215 zł / miesiąc - Zamawiam! |
|
| ^top |

|

|
|
 |
no-limit
Od: 05 Sie 2006 Posty: 51
|
Wysłany: 15.08.2006, 20:38:27 Temat postu: |
|
|
Witam i dziekuję za dalszą dyskusję nt No-Limit.pl
Jednak tym razem nie mogę podziękować za wskazówki, gdyż w większosci znalazłem tu tylko spekulacje (za wyjątkiem wypowiedzi jednego użytkownika)
Rozumiem zaangażowanie w ten wątek nie tylko osób, którym 'wyrosła konkurencja', lecz wszystkim dla których ważne jest dobro klientow sektora usług hostingowych.
Jednak prosze o testowanie usług No-Limit.pl i wyrażanie konkretnych opinii.
Takich jak np. w wątku:
http://www.webhostingtalk.pl/index.php?showtopic=5628&hl=no-limit.pl
Tylko w ten sposób będziemy mogli zauwazyć błędy, naprawiac je i rozwijac swoje usługi
Z poważaniem,
Krzysztof Krajewski |
|
| ^top |

|

|
|
 |
esoX
Od: 06 Lip 2006 Posty: 121
|
Wysłany: 15.08.2006, 20:48:04 Temat postu: |
|
|
No właśnie są to tylko spekulacje tak - nie - nie wiem...
Nie powinno się osądzać bo komuś się tak wydaje. Nie było przypadku stwierdzonego, oczywiście można pisać o podejrzeniach, ale nie od razu zarzucać komuś czegoś do czego JESZCZE nie doszło...
Ja w cale nie neguje tego, iż taki przypadek może być. Ale nie popadajmy w paranoje.
Dla mnie też jest dosyć dziwne to co no-limit.pl prezentuje, ale nie jestem zboczeńcem - nie wyciągam (jak to na polaka przystało) pochopnych wniosków, że zaraz mi konto zablokują, konto padnie po miesiącu itd. nie mając dowodów tylko opierając się na spekulacjach...
Troche rozwagi. Nie neguję tego, że hosting może okazać się klapą i głupią zabawą - ale to tylko SPEKULACJE.
Dajcie dowody, chociażby takie jak z danymi adresowymi itd.
PS: Osobiście uważam, że usługa jest dziwna - ale mam konto za 5 zł - jestem ciekawy co z tego będzie. |
|
| ^top |

|

|
|
 |
ahost
Od: 15 Sie 2006 Posty: 11
|
Wysłany: 16.08.2006, 09:39:22 Temat postu: |
|
|
| A ja proponuję powrócić do tematu za jakiś czas. Póki maszyna nie jest zapchana wszystko będzie działać. Oczywiście trzeba pamiętać, że zapchana maszyna musi na siebie zarabiać i pewnie miło by było jak by zarobiła coś dla właściciela. Wydaje mi się, że z kontami za 5 zł. rok przy takich parametrach może być z tym problem. Pozdrawiam. |
|
| ^top |

|

|
|
 |
malyyy
Od: 09 Sty 2006 Posty: 10
|
Wysłany: 16.08.2006, 10:05:45 Temat postu: |
|
|
| no-limit jedno pytanie czy kupujać przez allegro dostane fakture na piśmie z umową gwarantującą roczne działanie ? |
|
| ^top |

|

|
|
 |
techson
Od: 26 Mar 2006 Posty: 197
|
Wysłany: 16.08.2006, 10:54:10 Temat postu: |
|
|
chyba śnisz...
A zreszta, jaka firma hostingowa wydaje gwarancje na roczne dzialanie?
Żadna, bo nie wiadomo co stanie sie za 3-4 mc... Regulamin rzecz święta:) |
|
| ^top |

|

|
|
 |
alan-web
Od: 16 Sie 2006 Posty: 32
|
|
| ^top |

|

|
|
 |
S_e_b_a_k
Od: 16 Sie 2005 Posty: 144 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 16.08.2006, 15:24:58 Temat postu: |
|
|
Ciekawy komentarz się pojawił na allegro:
"Hosting bez limitu transferu to nieprawda. Konto zostało mi zablokowane już po trzech dniach, cytuje "z powodu nadmiernego obciążenia serwera." +-1,5 Gb na dzień transferu brałem kontakt beznadziejny, nie poinformował ze zawiesił mi konto." |
|
| ^top |

|

|
|
 |
no-limit
|
Wysłany: 16.08.2006, 16:54:39 Temat postu: |
|
|
Jako profesjonalista powinien Pan dodac jeszcze te dwie linijki poniżej cytatu i pozwolić zainteresowanym samodzielnie ocenić sytuację.
Zainteresowanych tematem odsyłam do źródła tej wypowiedzi:
http://allegro.pl/show_user.php?uid=3922859 |
|
| ^top |

|

|
|
 |
S_e_b_a_k
|
Wysłany: 16.08.2006, 18:43:13 Temat postu: |
|
|
| Tak, jest to cytat, którego nie może Pan potwierdzić, więc darowałem sobie jego przytaczanie. |
|
| ^top |

|

|
|
 |
no-limit
|
Wysłany: 16.08.2006, 18:48:29 Temat postu: |
|
|
| :) |
|
| ^top |

|

|
|
 |
Servantez
Od: 09 Sie 2006 Posty: 18
|
Wysłany: 16.08.2006, 18:49:01 Temat postu: |
|
|
| Za to możesz być w 100% pewien, że komentarz tego kupującego jest wiarygodny... |
|
| ^top |

|

|
|
 |
no-limit
|
|
| ^top |

|

|
|
 |
S_e_b_a_k
|
Wysłany: 16.08.2006, 19:17:25 Temat postu: |
|
|
| Tylko nie rozumiem w jakim celu zakupiłeś u mnie hosting? |
|
| ^top |

|

|
|
 |
no-limit
|
Wysłany: 16.08.2006, 19:19:16 Temat postu: |
|
|
A w jakim celu Repcak kupił u mnie?
Aby przetestować konkurencję - poziom obsługi technicznej, parametry konta - no i aby postawic tam swoja stronę :) |
|
| ^top |

|

|
|
 |
alan-web
|
Wysłany: 16.08.2006, 20:02:35 Temat postu: |
|
|
| Jak zwykle S_e_b_a_k masz rację, teraz także z tym potwierdzeniem komentarza |
|
| ^top |

|

|
|
 |
adrian1203
Od: 29 Cze 2005 Posty: 823 Skąd: Łódź Ostrzeżenia: 1
|
Wysłany: 17.08.2006, 09:57:25 Temat postu: |
|
|
| esoX napisał(a): |
Adrian1203 - ty skaczesz na ludzi, że mogą być niewiarygodni bo maja 3 posty, a Ty mi tutaj wyskakujesz z 2. ostrzeżeniami...
Wstrzymaj się człowieku z komentarzem, naucz się czytać ze zrozumieniem...
Gość napisał, jakie ma pierwsze wrażenie po 2 tygodniach - a Ty już mu jedziesz, że jest obrońcą no-limit.pl
PS: On przynajmniej ma podstawy aby wyciągać wnioski, bo 2 tygo. już testował...
| "u nas po prostu nie jest mierzony" ale wykorzystaj wiecej niz ... a wylaczymy Ci kotno i wymowimy umowe, bez zwrocenia pieniedzy |
jak nie zauwarzyles mam 500 postow i siedze na tym forum juz troszke czasu.. a to ze mam 2 ostrzezenia o niczym nie swiadczy.. moje konto moja sprawa
sam naucz sie czytac.. napisalem ze wypowiedzi po 2 tygodniach sa bezwartosciowe i ze trzeba poczekac kilka mc..
tak sie sklada ze mam pojecie o tym co pisze.. korzystalem z bardzo wielu serwerow, bardzo wielu wlascicieli hostingow znam i wiem jak ten "biznes" dziala..
co do no-limit.pl.. moze i cos z tego hostingu bedzie, ale napewno nie z obecna oferta..
najprawdopodobniej za jakis czas zostana wprowadzone limity transferu i tyle..
obecny brak transferu to tylko chwyt reklamowy.. |
|
| ^top |

|

|
|
 |
alan-web
|
Wysłany: 17.08.2006, 10:44:54 Temat postu: |
|