Strona główna  |  Szukaj  |  Ludzie  |  Grupy  |  Rejestracja  |  Zaloguj

Strona Główna » Hosting WWW i domeny
[Hosting] Opinia o no-limit.pl - promocja na Allegro :) Regulamin | kanał RSS
Sponsor forum:
Nowy temat Odpowiedz    Strona 16 z 18 [352 postów] Idź do strony:  Poprzedni  1, 2, 3, ..., 14, 15, 16, 17, 18 Następny

Zgłoś temat moderatorowi Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
qbus888

Od: 25 Paź 2006

PostWysłany: 27.10.2006, 15:08:24      Temat postu:

Repcak napisał(a):
Nie chcę nikomu nic ujmować, ale jak można liczyć na to, że dostanie się w miare dobrą usługę za 5 zł rocznie?

To jest mój pierwszy wykupiony hosting. Wcześniej korzystałem z darmowych ale stwierdziłem że czas się przesiąść na płaty. Wpadłem z deszczu pod rynnę. Wyciągnąłem wnioski i wykupuję lepszy hosting.
A propos proszę pokrzywdzonych o kontakt na kubus888{[(at)]}vp.pl RAZEM napewno coś zdziałamy!
^top

szuwarek

Od: 23 Mar 2003

Ostrzeżenia: 1

PostWysłany: 30.10.2006, 20:39:53      Temat postu:

No cóż Panie i Panowie. Jedną z możliwości pokazania prawdy o tym pseudo-hostingu - o ile miejsce zostało zakupione na allegro - jest podzielenie się swoją wiedzą z potencjalnymi chętnymi w komentarzach.

Niestety - jak to zwykle bywa - na negatyw zwykle jest negatyw, niemniej myślę że warto. Właśnie napisałem swój, jak widzę sprzedawca zbiera ich coraz więcej.

Jako zakończenie - nie udało mi się odzyskać bazy jaką miałem na no-limit. Panowie admini pozostali głusi na moje maile, ogólna "olewka". Dziękuję pięknie i odtąd przestrzegam innych.
Zły PR ma ogromna moc, o czy jeszcze nie zdążyli się przekonać właściciele tego pseudo-hostingu.
Cóż - wszystko zmuszony byłem odbudować sobie ręcznie, marnując kilka nocy i dni. Oczywiście przeniosłem się w inne - jakże przyjazne miejsce.

p.s. jak myślicie - ile lat mogą mieć właściciele no-limit ? i czy mają zarejestrowaną działalność gospodarczą ? fiskus pewnie chętnie się nimi zainteresuje...
^top

gandziorz

Od: 05 Lut 2006

PostWysłany: 31.10.2006, 05:01:31      Temat postu:

szuwarek napisał(a):
No cóż Panie i Panowie. Jedną z możliwości pokazania prawdy o tym pseudo-hostingu - o ile miejsce zostało zakupione na allegro - jest podzielenie się swoją wiedzą z potencjalnymi chętnymi w komentarzach.

Niestety - jak to zwykle bywa - na negatyw zwykle jest negatyw, niemniej myślę że warto. Właśnie napisałem swój, jak widzę sprzedawca zbiera ich coraz więcej.

Jako zakończenie - nie udało mi się odzyskać bazy jaką miałem na no-limit. Panowie admini pozostali głusi na moje maile, ogólna "olewka". Dziękuję pięknie i odtąd przestrzegam innych.
Zły PR ma ogromna moc, o czy jeszcze nie zdążyli się przekonać właściciele tego pseudo-hostingu.
Cóż - wszystko zmuszony byłem odbudować sobie ręcznie, marnując kilka nocy i dni. Oczywiście przeniosłem się w inne - jakże przyjazne miejsce.

p.s. jak myślicie - ile lat mogą mieć właściciele no-limit ? i czy mają zarejestrowaną działalność gospodarczą ? fiskus pewnie chętnie się nimi zainteresuje...

Prowadzi to zapewne osoba dorosła, ile jedna...admin sam napisałem pare podstron dalej ze nie wie ile ma pracownikow :D. Firma jest zarejestrowana jako tłumacz angielskiego czy coś...kilka podstron warto by było się cofnać a nie pytać o to samo.

Z no-limit nic nie odzyskasz...

Zły Page Rank nie zdązyli wypozycjonować w google bo ich host juz sie zj...zepsuł :D

Oj oj szuwarek należy czytać cały temat (1/7 hehehe).
^top

apj

Od: 31 Paź 2006

PostWysłany: 31.10.2006, 13:42:17      Temat postu:

Witam,

Od piatku czekam na odpowiedz BOKu na moje pytanie dlaczego nie moge zakladac baz MySQL na swoim koncie. Niestety po paru listach i wiadomosciach, jakims cudem udalo mi sie w sobote przylapac [zaskoczyc ?] BOK przy telefonie i zostalem poinformowany ze odpowiedz po sprawdzeniu uzyskam mail-em. Dopiero dzisiaj rano dostalem zabawny list o ponizszej tresci:

Witam,

Panskie konto jest w pelni aktywne.

Pozdrawiam

A baz MySQL jak nie moglem tak nadal nie moge zakladac :/

Create new database: No Privileges

Na to forum trafilem po przeczytaniu negatywnych komentarzy firmy No-limit na Allegro...
^top

swinkamorskakop

Od: 21 Lip 2005

PostWysłany: 31.10.2006, 17:11:06      Temat postu:

kurde, to nawet jak miałem na localhoście coś co testowałem to umiałem w bazie danych ustawić uprawnienia, a na 100% jestem młodszy od admina no-limit :)
^top

verde

Od: 02 Sie 2005

PostWysłany: 02.11.2006, 19:18:03      Temat postu:

powiem wam jedno pozalowalem troche zlotowek i kupilem sobie konto platne wzielem dalem standardowe cykl skryptow 3 forum PHPbyPrzemo na maksa z dodatkkami na maksa po instalowane no i tutaj troche mi baza tak jaby zwolnila no ale co tam moze chwilowe to jak wszedzie to jeszcze dalem od siebie kilka skrypcikow wykorzystujacych php + MyQL no i zaczely sie problemy chyba serwery zaczely sie sypac no ale to tez moze chwilowe . To uruchomilem cos podobnego do crona z poziomu PHP + MySQL ( wlasny skrypt mojej prosukcji ) i co sie okazalo po okolo 3 godzinach skrypt byl kikadziesiat razy blokowany przez serwer chyba po to by cos nie padlo transfer ten nie ograniczony szybciej cos mi szedl niz normalnie i powiem tyle ze na moim domowym komputerku szybciej te skrypty dzialaja ni u nich ten serwer to padaka porownujaca do procka 133 mHz z 64 DD ram :)
^top

gg1985

Od: 07 Sty 2006

PostWysłany: 03.11.2006, 16:12:16      Temat postu:

Zastanawiam się nad pójściem na Policję... Hosting nie działa już drugi dzień... Czy Wy k... nie rozumiecie, że jak się ma stronę internetową, to przeważnie ma się jakieś umowy z innymi stronami ? Akurat w moim wypadku mam zapłacone za reklamę. Jednego reklamodawcę już straciłem...
^top

qbus888

PostWysłany: 03.11.2006, 17:25:12      Temat postu:

gg1985 napisał(a):
Zastanawiam się nad pójściem na Policję... Hosting nie działa już drugi dzień... Czy Wy k... nie rozumiecie, że jak się ma stronę internetową, to przeważnie ma się jakieś umowy z innymi stronami ? Akurat w moim wypadku mam zapłacone za reklamę. Jednego reklamodawcę już straciłem...

Na policji Cię pewno wyśmieją. . .
Skontaktuj się z Rzecznikiem Ochrony Praw Konsumenta. Ja się kontaktowałem. Jeśli chcesz jakieś informacje, lub chcesz podjąć odpowiednie kroki prawne to skontaktuj się ze mną. Kontakt podałem w pierwszym poście na ostatniej stronie. RAZEM możemy więcej zdziałać.

Pozdrawiam
^top

Yomas

PostWysłany: 03.11.2006, 17:58:23      Temat postu:

mam juz tego dość zaczynam działac !

nie wazne ile kasy dałem za serwer ... ZADNE GNOJE NIE BEDA BOGACIC SIE KOSZTEM NIESWIADOMOSCI INNYCH LUDZI i oszukiwać ich !!

I zachęcam tez do takiego działania innych ! tu nie chodzi o glupie 5 czy 40 z l... chodzi o to ZE ZOSTALISMY OSZUKANI, A ONI CZUJA SIE BEZKARNI!! I w dodatku oszukuą kolejne osoby ! JA MOWIE TEMU ZDECYDOWANE NIE !!
^top

qbus888

PostWysłany: 03.11.2006, 20:00:37      Temat postu:

Kod:
Jeżeli przedsiębiorca nienależycie świadczy usługę, należy wezwać go do właściwego wywiązania się z umowy z zagrożeniem odstąpienia od niej i dochodzenia ewentualnych roszczeń odszkodowawczych. Trzeba jednak pamiętać, że to na Panu spoczywać będzie ewentualny ciężar dowodowy, że przedsiębiorca nienależycie świadczy usługę, w przypadku gdyby było to kwestionowane przez firmę No-limit.

Kod:
W związku z brakiem reakcji ze strony przedsiębiorcy, na kierowane przez Pana maile czy telefony, proponuję skierować wezwanie, o którym pisałem wcześniej przesłać listem poleconym. Nadal podtrzymuję to co pisałem wcześniej o konieczności wykazania przez Pana, w przypadku sporu sądowego, nienależytego świadczenia usługi przez przedsiębiorcę.
Jeżeli usługę hostingu nabył Pan od przedsiębiorcy jako osoba fizyczna do celów nie związanych z działalnością gospodarczą czy zawodową, to występuje Pan w sprawie jako konsument. W takim wypadku może Pan przed skierowaniem sprawy do sądu skorzystać z pomocy Rzecznika konsumentów, właściwego dla Pana miejsca zamieszkania, kierując do niego sprawę wraz z kopiami wszelkich dokumentów związanych z tą sprawą.

To jest moja korespondencja z Miejskim Rzecznikiem Konsumenta. @Yomas myślę że razem coś zdziałamy. Ja w poniedziałek wyślę list polecony (czytaj w drugim CODE). Myślę, iż powinien to zrobić każdy pokrzywdzony przez firmę no-limit. Jeśli nadal serwer będzie zdychał to skieruję sprawę, najpierw, do RK, a gdy to nie odniesie skutku - będę starał się walczyć w sądzie.

Cóż tu więcej mówić - wypowiadam im wojnę którą sami rozpoczęli.
Myślę że ww. informacje okażą się pomocne wszystkim pokrzywdzonym.
Pozdrawiam!
^top

Miczko

Od: 04 Cze 2006

PostWysłany: 03.11.2006, 20:34:42      Temat postu:

:/ piniadze wyrzucone w bloto :/
^top

scorpio69

Od: 16 Lut 2003

PostWysłany: 03.11.2006, 23:04:01      Temat postu:

Jakby kogoś interesowało jak działa serwer to daje link do SiteUptime http://www.siteuptime.com/statistics.php?Id=40835&&UserId=54591

Reszta bez komentarza.
^top

gg1985

Od: 07 Sty 2006

PostWysłany: 03.11.2006, 23:38:11      Temat postu:

qbus888 na jaki adres mam pisać w sprawie skargi ?
^top

gandziorz

PostWysłany: 04.11.2006, 01:37:07      Temat postu:

I tak ani nie ma usługi ani admina juz na forum.
Ja tam o 5zł nie narzekam, ale jak widać nie kupiłem sam niektórzy kupowali inne pakiety droższe i wogle.
Myślę że coś trzeba z tym zrobić...jak mogę pomóc chłopakom z dochodzeniówki (czyli wam ci co walczycie na tym forum) :)
^top

qbus888

PostWysłany: 04.11.2006, 11:18:13      Temat postu:

gandziorz napisał(a):
Ja tam o 5zł nie narzekam, ale jak widać nie kupiłem sam niektórzy kupowali inne pakiety droższe i wogle.
Myślę że coś trzeba z tym zrobić...jak mogę pomóc chłopakom z dochodzeniówki (czyli wam ci co walczycie na tym forum) :)

Nie chodzi o 5 czy 10, chodzi o to że nas wyh*jali... Co do adresu niestety nie podam bo serwer, jak może być inaczej, jest padnięty.

BTW uptime mają fantastyczny :P
^top

gandziorz

PostWysłany: 04.11.2006, 16:51:13      Temat postu:

qbus888 napisał(a):
gandziorz napisał(a):

Nie chodzi o 5 czy 10, chodzi o to że nas wyh*jali... Co do adresu niestety nie podam bo serwer, jak może być inaczej, jest padnięty.

BTW uptime mają fantastyczny :P

Ja wiedziałem od początku że ten serwer padnie, kupiłem dla picu bo i tak na nim nic nie mam miałem kilka drobnych skryptów do ustawienia i kasowałem.

Nie czuje sie wychu**ny ale wole zeby ci co sa zeby im jakos pomoc!
^top

qbus888

PostWysłany: 04.11.2006, 20:30:38      Temat postu:

gandziorz napisał(a):

Ja sie czuje wych***ny i nie zostawie tego bez odwetu :)
^top

gandziorz

PostWysłany: 04.11.2006, 21:06:05      Temat postu:

qbus888 napisał(a):
gandziorz napisał(a):

Ja sie czuje wych***ny i nie zostawie tego bez odwetu :)

Zdążyłem zauważyć dlatego się pytam jak mogę pomóc?
^top

qbus888

PostWysłany: 04.11.2006, 23:22:45      Temat postu:

gandziorz napisał(a):
Zdążyłem zauważyć dlatego się pytam jak mogę pomóc?

Jak tylko ruszy (o ile ruszy) serwer trzeba spisać adres i wszystkie dane i posłać list polecony z wyraźnym zaznaczeniem, iż domagasz się aby serwer działał dobrze, a w przeciwnym wypadku wypłacenia odszkodowania (w wysokości "niezużytego" abonamentu) z zaznaczeniem iż jesteś w stanie podjąć odpowiednie kroki prawne.

Możemy też napisać list zbiorowy z listą wszystkich poszkodowanych osób i ich podpisami (puścić w obieg - po prostu wysłać do jednej z osób, ta do następnej itd., a ostatnia do pana No-Limit).

W najbliższym czasie zajmę się treścią pisemka :)
Pozdrawiam.
^top

gandziorz

PostWysłany: 05.11.2006, 01:31:18      Temat postu:

Weź pod uwage że nie wszyscy będą ten list dalej wysyłać, komuś się np. nie bedzie chcialo isc na poczte czy cos...
^top

Zaloguj się aby odpowiedzieć

Nowy temat Odpowiedz    Strona 16 z 18 [352 postów] Idź do strony:  Poprzedni  1, 2, 3, ..., 14, 15, 16, 17, 18 Następny
Strona Główna » Hosting WWW i domeny

Moderatorzy
Moderatorzy opiekujący się tym działem:

Zgredy, zakręcony   

Reklama specjalna

Reklama
Nowy program partnerski - rozliczenie CPC (za 1 kliknięcie) i CPM (za 1000 wyświetleń)

Video kursy i tutoriale Flash!

Dawne Klodzko. Miasto, jakiego nie znasz...

Porady dla webmastera

Portfolio prac graficznych - webdesign, pixelart, logotypy, fotomontaż, skiny, itp.

Gadżety, komórki, aparaty cyfrowe, palmtopy, komputery i laptopy.
Kategorie

Tworzenie stron WWW

Prowadzenie i zarządzanie witryną

Forum internautów

Polskie Centrum Webmasterskie

Polecamy
Maxthon Firefox
Opera BYKOM-STOP
php.pl flashzone.pl

Regulamin | Faq | Jak mądrze zadawać pytania | Statystyki | Reklama | Moderatorzy | Ekipa | Kontakt

www.webhelp.pl forum.webhelp.pl

Copyright © 2000-2009 Webhelp.pl. Powered by phpBB © phpBB Group

[ Time: 6.2274s ][ Queries: 13 (6.1385s) ][ GZIP enabled - Debug on ]