|
|
| Autor |
Wiadomość |
qbus888
Od: 25 Paź 2006 Posty: 20
|
Wysłany: 27.10.2006, 15:08:24 Temat postu: |
|
|
| Repcak napisał(a): |
| Nie chcę nikomu nic ujmować, ale jak można liczyć na to, że dostanie się w miare dobrą usługę za 5 zł rocznie? |
To jest mój pierwszy wykupiony hosting. Wcześniej korzystałem z darmowych ale stwierdziłem że czas się przesiąść na płaty. Wpadłem z deszczu pod rynnę. Wyciągnąłem wnioski i wykupuję lepszy hosting.
A propos proszę pokrzywdzonych o kontakt na kubus888{[(at)]}vp.pl RAZEM napewno coś zdziałamy! |
|
| ^top |

|

|
|
 |
szuwarek
Od: 23 Mar 2003 Posty: 344
Ostrzeżenia: 1
|
Wysłany: 30.10.2006, 20:39:53 Temat postu: |
|
|
No cóż Panie i Panowie. Jedną z możliwości pokazania prawdy o tym pseudo-hostingu - o ile miejsce zostało zakupione na allegro - jest podzielenie się swoją wiedzą z potencjalnymi chętnymi w komentarzach.
Niestety - jak to zwykle bywa - na negatyw zwykle jest negatyw, niemniej myślę że warto. Właśnie napisałem swój, jak widzę sprzedawca zbiera ich coraz więcej.
Jako zakończenie - nie udało mi się odzyskać bazy jaką miałem na no-limit. Panowie admini pozostali głusi na moje maile, ogólna "olewka". Dziękuję pięknie i odtąd przestrzegam innych.
Zły PR ma ogromna moc, o czy jeszcze nie zdążyli się przekonać właściciele tego pseudo-hostingu.
Cóż - wszystko zmuszony byłem odbudować sobie ręcznie, marnując kilka nocy i dni. Oczywiście przeniosłem się w inne - jakże przyjazne miejsce.
p.s. jak myślicie - ile lat mogą mieć właściciele no-limit ? i czy mają zarejestrowaną działalność gospodarczą ? fiskus pewnie chętnie się nimi zainteresuje... |
|
| ^top |

|

|
|
 |
gandziorz
Od: 05 Lut 2006 Posty: 94
|
Wysłany: 31.10.2006, 05:01:31 Temat postu: |
|
|
| szuwarek napisał(a): |
No cóż Panie i Panowie. Jedną z możliwości pokazania prawdy o tym pseudo-hostingu - o ile miejsce zostało zakupione na allegro - jest podzielenie się swoją wiedzą z potencjalnymi chętnymi w komentarzach.
Niestety - jak to zwykle bywa - na negatyw zwykle jest negatyw, niemniej myślę że warto. Właśnie napisałem swój, jak widzę sprzedawca zbiera ich coraz więcej.
Jako zakończenie - nie udało mi się odzyskać bazy jaką miałem na no-limit. Panowie admini pozostali głusi na moje maile, ogólna "olewka". Dziękuję pięknie i odtąd przestrzegam innych.
Zły PR ma ogromna moc, o czy jeszcze nie zdążyli się przekonać właściciele tego pseudo-hostingu.
Cóż - wszystko zmuszony byłem odbudować sobie ręcznie, marnując kilka nocy i dni. Oczywiście przeniosłem się w inne - jakże przyjazne miejsce.
p.s. jak myślicie - ile lat mogą mieć właściciele no-limit ? i czy mają zarejestrowaną działalność gospodarczą ? fiskus pewnie chętnie się nimi zainteresuje... |
Prowadzi to zapewne osoba dorosła, ile jedna...admin sam napisałem pare podstron dalej ze nie wie ile ma pracownikow :D. Firma jest zarejestrowana jako tłumacz angielskiego czy coś...kilka podstron warto by było się cofnać a nie pytać o to samo.
Z no-limit nic nie odzyskasz...
Zły Page Rank nie zdązyli wypozycjonować w google bo ich host juz sie zj...zepsuł :D
Oj oj szuwarek należy czytać cały temat (1/7 hehehe). |
|
| ^top |

|

|
|
 |
apj
Od: 31 Paź 2006 Posty: 1 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 31.10.2006, 13:42:17 Temat postu: |
|
|
Witam,
Od piatku czekam na odpowiedz BOKu na moje pytanie dlaczego nie moge zakladac baz MySQL na swoim koncie. Niestety po paru listach i wiadomosciach, jakims cudem udalo mi sie w sobote przylapac [zaskoczyc ?] BOK przy telefonie i zostalem poinformowany ze odpowiedz po sprawdzeniu uzyskam mail-em. Dopiero dzisiaj rano dostalem zabawny list o ponizszej tresci:
Witam,
Panskie konto jest w pelni aktywne.
Pozdrawiam
A baz MySQL jak nie moglem tak nadal nie moge zakladac :/
Create new database: No Privileges
Na to forum trafilem po przeczytaniu negatywnych komentarzy firmy No-limit na Allegro... |
|
| ^top |

|

|
|
 |
swinkamorskakop
Od: 21 Lip 2005 Posty: 135 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 31.10.2006, 17:11:06 Temat postu: |
|
|
| kurde, to nawet jak miałem na localhoście coś co testowałem to umiałem w bazie danych ustawić uprawnienia, a na 100% jestem młodszy od admina no-limit :) |
|
| ^top |

|

|
|
 |
verde
Od: 02 Sie 2005 Posty: 25 Skąd: z owa
|
Wysłany: 02.11.2006, 19:18:03 Temat postu: |
|
|
| powiem wam jedno pozalowalem troche zlotowek i kupilem sobie konto platne wzielem dalem standardowe cykl skryptow 3 forum PHPbyPrzemo na maksa z dodatkkami na maksa po instalowane no i tutaj troche mi baza tak jaby zwolnila no ale co tam moze chwilowe to jak wszedzie to jeszcze dalem od siebie kilka skrypcikow wykorzystujacych php + MyQL no i zaczely sie problemy chyba serwery zaczely sie sypac no ale to tez moze chwilowe . To uruchomilem cos podobnego do crona z poziomu PHP + MySQL ( wlasny skrypt mojej prosukcji ) i co sie okazalo po okolo 3 godzinach skrypt byl kikadziesiat razy blokowany przez serwer chyba po to by cos nie padlo transfer ten nie ograniczony szybciej cos mi szedl niz normalnie i powiem tyle ze na moim domowym komputerku szybciej te skrypty dzialaja ni u nich ten serwer to padaka porownujaca do procka 133 mHz z 64 DD ram :) |
|
| ^top |

|

|
|
 |
gg1985
Od: 07 Sty 2006 Posty: 48
|
Wysłany: 03.11.2006, 16:12:16 Temat postu: |
|
|
| Zastanawiam się nad pójściem na Policję... Hosting nie działa już drugi dzień... Czy Wy k... nie rozumiecie, że jak się ma stronę internetową, to przeważnie ma się jakieś umowy z innymi stronami ? Akurat w moim wypadku mam zapłacone za reklamę. Jednego reklamodawcę już straciłem... |
|
| ^top |

|

|
|
 |
qbus888
|
Wysłany: 03.11.2006, 17:25:12 Temat postu: |
|
|
| gg1985 napisał(a): |
| Zastanawiam się nad pójściem na Policję... Hosting nie działa już drugi dzień... Czy Wy k... nie rozumiecie, że jak się ma stronę internetową, to przeważnie ma się jakieś umowy z innymi stronami ? Akurat w moim wypadku mam zapłacone za reklamę. Jednego reklamodawcę już straciłem... |
Na policji Cię pewno wyśmieją. . .
Skontaktuj się z Rzecznikiem Ochrony Praw Konsumenta. Ja się kontaktowałem. Jeśli chcesz jakieś informacje, lub chcesz podjąć odpowiednie kroki prawne to skontaktuj się ze mną. Kontakt podałem w pierwszym poście na ostatniej stronie. RAZEM możemy więcej zdziałać.
Pozdrawiam |
|
| ^top |

|

|
|
 |
Yomas
Od: 25 Paź 2006 Posty: 6
|
Wysłany: 03.11.2006, 17:58:23 Temat postu: |
|
|
mam juz tego dość zaczynam działac !
nie wazne ile kasy dałem za serwer ... ZADNE GNOJE NIE BEDA BOGACIC SIE KOSZTEM NIESWIADOMOSCI INNYCH LUDZI i oszukiwać ich !!
I zachęcam tez do takiego działania innych ! tu nie chodzi o glupie 5 czy 40 z l... chodzi o to ZE ZOSTALISMY OSZUKANI, A ONI CZUJA SIE BEZKARNI!! I w dodatku oszukuą kolejne osoby ! JA MOWIE TEMU ZDECYDOWANE NIE !! |
|
| ^top |

|

|
|
 |
qbus888
|
Wysłany: 03.11.2006, 20:00:37 Temat postu: |
|
|
| Kod: |
| Jeżeli przedsiębiorca nienależycie świadczy usługę, należy wezwać go do właściwego wywiązania się z umowy z zagrożeniem odstąpienia od niej i dochodzenia ewentualnych roszczeń odszkodowawczych. Trzeba jednak pamiętać, że to na Panu spoczywać będzie ewentualny ciężar dowodowy, że przedsiębiorca nienależycie świadczy usługę, w przypadku gdyby było to kwestionowane przez firmę No-limit. |
| Kod: |
W związku z brakiem reakcji ze strony przedsiębiorcy, na kierowane przez Pana maile czy telefony, proponuję skierować wezwanie, o którym pisałem wcześniej przesłać listem poleconym. Nadal podtrzymuję to co pisałem wcześniej o konieczności wykazania przez Pana, w przypadku sporu sądowego, nienależytego świadczenia usługi przez przedsiębiorcę.
Jeżeli usługę hostingu nabył Pan od przedsiębiorcy jako osoba fizyczna do celów nie związanych z działalnością gospodarczą czy zawodową, to występuje Pan w sprawie jako konsument. W takim wypadku może Pan przed skierowaniem sprawy do sądu skorzystać z pomocy Rzecznika konsumentów, właściwego dla Pana miejsca zamieszkania, kierując do niego sprawę wraz z kopiami wszelkich dokumentów związanych z tą sprawą.
|
To jest moja korespondencja z Miejskim Rzecznikiem Konsumenta. @Yomas myślę że razem coś zdziałamy. Ja w poniedziałek wyślę list polecony (czytaj w drugim CODE). Myślę, iż powinien to zrobić każdy pokrzywdzony przez firmę no-limit. Jeśli nadal serwer będzie zdychał to skieruję sprawę, najpierw, do RK, a gdy to nie odniesie skutku - będę starał się walczyć w sądzie.
Cóż tu więcej mówić - wypowiadam im wojnę którą sami rozpoczęli.
Myślę że ww. informacje okażą się pomocne wszystkim pokrzywdzonym.
Pozdrawiam! |
|
| ^top |

|

|
|
 |
Miczko
Od: 04 Cze 2006 Posty: 27 Skąd: Tychy
|
Wysłany: 03.11.2006, 20:34:42 Temat postu: |
|
|
| :/ piniadze wyrzucone w bloto :/ |
|
| ^top |

|

|
|
 |
scorpio69
Od: 16 Lut 2003 Posty: 260 Skąd: Polska
|
|
| ^top |

|

|
|
 |
gg1985
Od: 07 Sty 2006 Posty: 48
|
Wysłany: 03.11.2006, 23:38:11 Temat postu: |
|
|
| qbus888 na jaki adres mam pisać w sprawie skargi ? |
|
| ^top |

|

|
|
 |
gandziorz
|
Wysłany: 04.11.2006, 01:37:07 Temat postu: |
|
|
I tak ani nie ma usługi ani admina juz na forum.
Ja tam o 5zł nie narzekam, ale jak widać nie kupiłem sam niektórzy kupowali inne pakiety droższe i wogle.
Myślę że coś trzeba z tym zrobić...jak mogę pomóc chłopakom z dochodzeniówki (czyli wam ci co walczycie na tym forum) :) |
|
| ^top |

|

|
|
 |
qbus888
|
Wysłany: 04.11.2006, 11:18:13 Temat postu: |
|
|
| gandziorz napisał(a): |
Ja tam o 5zł nie narzekam, ale jak widać nie kupiłem sam niektórzy kupowali inne pakiety droższe i wogle.
Myślę że coś trzeba z tym zrobić...jak mogę pomóc chłopakom z dochodzeniówki (czyli wam ci co walczycie na tym forum) :) |
Nie chodzi o 5 czy 10, chodzi o to że nas wyh*jali... Co do adresu niestety nie podam bo serwer, jak może być inaczej, jest padnięty.
BTW uptime mają fantastyczny :P |
|
| ^top |

|

|
|
 |
gandziorz
|
Wysłany: 04.11.2006, 16:51:13 Temat postu: |
|
|
| qbus888 napisał(a): |
Nie chodzi o 5 czy 10, chodzi o to że nas wyh*jali... Co do adresu niestety nie podam bo serwer, jak może być inaczej, jest padnięty.
BTW uptime mają fantastyczny :P |
Ja wiedziałem od początku że ten serwer padnie, kupiłem dla picu bo i tak na nim nic nie mam miałem kilka drobnych skryptów do ustawienia i kasowałem.
Nie czuje sie wychu**ny ale wole zeby ci co sa zeby im jakos pomoc! |
|
| ^top |

|

|
|
 |
qbus888
|
Wysłany: 04.11.2006, 20:30:38 Temat postu: |
|
|
| Nie czuje sie wychu**ny ale wole zeby ci co sa zeby im jakos pomoc! |
Ja sie czuje wych***ny i nie zostawie tego bez odwetu :) |
|
| ^top |

|

|
|
 |
gandziorz
|
Wysłany: 04.11.2006, 21:06:05 Temat postu: |
|
|
| qbus888 napisał(a): |
| Nie czuje sie wychu**ny ale wole zeby ci co sa zeby im jakos pomoc! |
Ja sie czuje wych***ny i nie zostawie tego bez odwetu :) |
Zdążyłem zauważyć dlatego się pytam jak mogę pomóc? |
|
| ^top |

|

|
|
 |
qbus888
|
Wysłany: 04.11.2006, 23:22:45 Temat postu: |
|
|
| Zdążyłem zauważyć dlatego się pytam jak mogę pomóc? |
Jak tylko ruszy (o ile ruszy) serwer trzeba spisać adres i wszystkie dane i posłać list polecony z wyraźnym zaznaczeniem, iż domagasz się aby serwer działał dobrze, a w przeciwnym wypadku wypłacenia odszkodowania (w wysokości "niezużytego" abonamentu) z zaznaczeniem iż jesteś w stanie podjąć odpowiednie kroki prawne.
Możemy też napisać list zbiorowy z listą wszystkich poszkodowanych osób i ich podpisami (puścić w obieg - po prostu wysłać do jednej z osób, ta do następnej itd., a ostatnia do pana No-Limit).
W najbliższym czasie zajmę się treścią pisemka :)
Pozdrawiam. |
|
| ^top |

|

|
|
 |
gandziorz
|
Wysłany: 05.11.2006, 01:31:18 Temat postu: |
|
|
| Weź pod uwage że nie wszyscy będą ten list dalej wysyłać, komuś się np. nie bedzie chcialo isc na poczte czy cos... |
|
| ^top |

|

|
|
 |
|
|
 |
|