|
|
| Autor |
Wiadomość |
Repcak
Od: 11 Sty 2005 Posty: 1213
|
Wysłany: 26.07.2006, 19:43:26 Temat postu: |
|
|
| Nie kombinuje, a zamawiam konto, aby zobaczyć kiedy no-limit.pl skończy działalność |
|
| ^top |

|

|
|
 |
Nelson2004
Od: 27 Lip 2006 Posty: 109 Skąd: Kęty Ostrzeżenia: 1
|
Wysłany: 27.07.2006, 00:52:09 Temat postu: |
|
|
Kolega kupił na allegro te konto 10 GB za 150zł bez limitu hahaha. Ja załorzyłem własnie dla testu konto Free.
Są małe niezgodnosci co do tej osoby i firmy:
- Tak jak pisaliście są podane rózne procesory na stronie inny i na allegro inny.
- Domena została zarejestrowana dnia 20 czerwca 2006 r (czyli miesiac temu) to swiadczy tlyko o jednym ze gosciu chce jka najszybciej nabic sobie kasy i potem zrezygnować.
- Na stronie facet ma podane imie i nazwisko: Krzysztof Krajewski
a konto w inteligo ma załorzone na osobe o nazwie: Krajewski Consulting (pewnie juz tam dane pozmieiał wszystkie swoje ze w razie czago jak by sie ktos do niego dobrał do dupy za te serwery zeby nie dotarli do niego po numrze konta :D )
- gosciu ma nie dedyka lecz reseller wiec pozyje z 1-2 miesiace i zniknie z internetu , zapewne bedzie robic wiecej takich tez przekretów jak dobrze na tym zarobi.
- po zalogowaniu się do Cpanela przenosi nas na strone http://xxxxxxx.digihost.pl:2082
patrzac na link digihost.pl widac ze to tego samego faceta domena czyli gosciu jedzie na 2 fronty juz.
- na stronie pisze że jak załorzysz konto FREE to dostaniesz: pojemnosc 20MB i 200 MB transferu miesiecznie, po zalogowaniu czytam pojemność 150MB transfer bez limitu, heheh smieszne to troche bo na allegro ten własnie serwer gosciu sprzedaje po 5zł :)
- konto jakie tam załorzyłem to www.torrenty.digihost.pl z tego co sprawdzałem to szybko działa, tyle dobrze :D
Dodam ze domena www.digihost.pl powastała prawdopodobnie 17 lipca tego roku czyli jakis tydzien tmeu :) |
|
| ^top |

|

|
|
 |
S4uron
Od: 19 Lut 2006 Posty: 126
Ostrzeżenia: 1
|
Wysłany: 27.07.2006, 12:37:38 Temat postu: |
|
|
Z tego co mi się wydaje, to koleś na własnym sprzęcie jedzie (net osiedlowy) i dlatego bez limitów transferu.
Swoją drogą, to ciekawe czy ma licencje na cpanel... |
|
| ^top |

|

|
|
 |
S_e_b_a_k
Od: 16 Sie 2005 Posty: 144 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 27.07.2006, 13:20:26 Temat postu: |
|
|
| Nie jedzie na żadnym własnym sprzęcie, serwer leży w theplanet.com ... |
|
| ^top |

|

|
|
 |
Repcak
Od: 11 Sty 2005 Posty: 1213
|
Wysłany: 27.07.2006, 13:28:18 Temat postu: |
|
|
| Mam konto testowe! Zobaczymy jak się będzie spisywać :) |
|
| ^top |

|

|
|
 |
bimas
Od: 22 Sty 2005 Posty: 5702 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 29.07.2006, 00:47:37 Temat postu: |
|
|
| S_e_b_a_k napisał(a): |
| Zresztą że to są oszuści widać, już raz z jakimś pomysłem wpadli i maja w swoim dorobku 15 negatywów.... |
chyba najlepszy jest ten (;
| Cytat: |
jak najbardziej zasluzony NEGATYW!! SPRZEDAWCA LUBI ZARABIAC NA KOSZTACH PRZESYLKI,PLYTA DOSTARLA PO 2 TYG.W ZWYKLEJ KOPERCIE!!! NARAZONA NA ZNISZCZENIE!!CO WIECEJ JEST NA NIEJ WIRUS-ROBAK KTORY SPARALIZOWAL MI KOMPUTER! SZCZERZE NIE POLECAM!!!!!!!
[Odpowiedź z:nie 04 gru 2005 21:44:51 CET] P?yta dosz?a i nie zosta?a uszkodzona. Niezwyk?ych kopert nie mam. Je?eli zakradl si꠲obak - przepraszam - staram si꠳prawdzac antywirusem wszystkie p?yty, jednak mog?em kt pomin?c |
EDIT:
chyba się trochę spóźniłem z odpowiedzią... też jestem chętny na testy... obbejrzymy ofertę i coś się wybierze... |
|
| ^top |

|

|
|
 |
Nelson2004
Od: 27 Lip 2006 Posty: 109 Skąd: Kęty Ostrzeżenia: 1
|
Wysłany: 29.07.2006, 01:38:07 Temat postu: |
|
|
| jak sie tam rejestrowałem na to darmowe konto to gosciu chyba jkaos sie walna i to porzadnie. 1 rejestracja i zobaczyłem ze dostałem serwer 150MB bez limitu transferu, to dla sprawdzenia załorzyłem 2 konto zeby sprawdzic czy teraz sie dostaje 150 MB czy tak jak pisze 20MB, niestety 20MB juz dostałem, jak widac gosciu daje jak mu leci :P |
|
| ^top |

|

|
|
 |
loopb
Od: 29 Lip 2006 Posty: 3
|
Wysłany: 29.07.2006, 03:11:05 Temat postu: |
|
|
Znalazlem po REGON'ie w necie cos takiego:
Krajewski Consulting
Adres:
Traugutta 62
26-610 Radom
tel. 0-504 425 218
fax /48/ 3319324
e-mail krajewski@tlsi.and.pl
WWW http://tlsi.and.pl
NIP 948-158-28-58
REGON 670027589
Opis działalności:
Angielski w Londynie - kursy od 1 do 51 tygodni. Nauka, zakwaterowanie, wiza studencka + legalna praca.
Link jest tutaj: http://www.ipis.pl/firma.php?idfirma=697
co mija sie z tym co jest podane na stronie no-limit.pl
Jak widac http://tlsi.and.pl juz nie istnieje i bylo to na darmowym aliasie.
"No-Limit.pl Krzysztof Krajewski" <- no i nie wiem kochani czy to jest zgodne z prawem... ale nie mi to oceniac.
Co by tu jeszcze strona Consulting -> darmowy alias and.pl i obecny no-limit -> na opensource template www -> nie wiem czy firma, ktora chce miec powazanie robilaby swoja strone w oparciu o opensource.
Dodatkowo jak widzimy jest zmodyfikowany numer NIP, nie wiem ktory ale ktorys napewno, wiec albo jedna firma jest OK, albo druga.... ewentualnie obydwie to lipa.
Pamietajmy, ze zakladajac dzialalnosc lub ja zmieniajac nie dostajemy nowego NIP'u. Mamy taki sam -> swoj własny nadany na poczatku <- inns sprawa przy sp.j. sp. cywilna ale takiej tu nie ma wiec sami rozumiecie.
To narazie na tyle. Pozdro all! |
|
| ^top |

|

|
|
 |
S_e_b_a_k
Od: 16 Sie 2005 Posty: 144 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 29.07.2006, 06:14:48 Temat postu: |
|
|
Wydaje mi się że prawdziwa jest firma z Angielskim... No-Limit.pl do swojego przekrętu potrzebował dać dane firmowe, by wyglądać bardziej wiarygodnie i naciągnąć więcej ludzi. No co pomyliła im się tylko 5 z 4, że to nie ich firma, a tekst przepisywali, to nawet się nie skapną .... :) Może to troszkę nauczy ludzi którzy kupili u nich hosting, że za niego się płaci ....
Aha, tak na marginesie nie można sobie zmienić nazwy firmy, to jest nie zgodne z prawem by posługiwać się inną nazwą niż zarejestrowana. |
|
| ^top |

|

|
|
 |
S_e_b_a_k
Od: 16 Sie 2005 Posty: 144 Skąd: Łódź
|
|
| ^top |

|

|
|
 |
adrian1203
Od: 29 Cze 2005 Posty: 823 Skąd: Łódź Ostrzeżenia: 1
|
Wysłany: 31.07.2006, 10:58:28 Temat postu: |
|
|
| co do nip'u to jest bledny/falszywy :) |
|
| ^top |

|

|
|
 |
irvine
Od: 28 Gru 2003 Posty: 297 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 01.08.2006, 10:26:41 Temat postu: |
|
|
Weryfikacja poprawności numeru NIP
wprowadzony numer : 9481485828 jest BŁĘDNY
I wszystko jasne |
|
| ^top |

|

|
|
 |
no-limit
Od: 05 Sie 2006 Posty: 51
|
Wysłany: 05.08.2006, 18:56:00 Temat postu: |
|
|
Witam i dziękuje za cenne uwagi.
Hostingiem zajmujemy sie - tak - od niespelna miesiąca.
Na razie jest to Reseler.
I jeszcze jedno - wszyscy wiedza że nie ma nieograniczonego transferu - u nas po prostu nie jest on mierzony, więc nie ma blokad za przekroczenie limitów.
Z pewnością będę tu zaglądał i zawsze ustosunkuję się do wszystkich pytań
Ostatnio zmieniony przez no-limit dnia 27.10.2006, 00:39:19, w całości zmieniany 1 raz |
|
| ^top |

|

|
|
 |
Repcak
Od: 11 Sty 2005 Posty: 1213
|
Wysłany: 05.08.2006, 18:58:36 Temat postu: |
|
|
| Cytat: |
| wszyscy wiedza że nie ma nieograniczonego transferu - u nas po prostu nie jest on mierzony |
Właśnie i przez to wkrótce nie będziecie mogli funkcjonować.. a już szczególnie na reselerze. |
|
| ^top |

|

|
|
 |
adrian1203
Od: 29 Cze 2005 Posty: 823 Skąd: Łódź Ostrzeżenia: 1
|
Wysłany: 05.08.2006, 19:48:51 Temat postu: |
|
|
"u nas po prostu nie jest mierzony" ale wykorzystaj wiecej niz ... a wylaczymy Ci kotno i wymowimy umowe, bez zwrocenia pieniedzy
;] |
|
| ^top |

|

|
|
 |
Servantez
Od: 09 Sie 2006 Posty: 18
|
Wysłany: 11.08.2006, 16:08:51 Temat postu: |
|
|
A ja chociażby z ciekawości kupiłem... Wrażenia na razie:
-bardzo szybki serwer - na razie nie zakrztusił się ani razu...
-pomoc techniczna pod ręką - wysłałem maila, 10 min później była odpowiedź...
Na razie tyle... w końcu siedze na nim dopiero 2 tyg. |
|
| ^top |

|

|
|
 |
adrian1203
Od: 29 Cze 2005 Posty: 823 Skąd: Łódź Ostrzeżenia: 1
|
Wysłany: 11.08.2006, 16:39:38 Temat postu: |
|
|
| Servantez napisał(a): |
A ja chociażby z ciekawości kupiłem... Wrażenia na razie:
-bardzo szybki serwer - na razie nie zakrztusił się ani razu...
-pomoc techniczna pod ręką - wysłałem maila, 10 min później była odpowiedź...
Na razie tyle... w końcu siedze na nim dopiero 2 tyg. |
o bosiu.. 3 post i jakims dziwnym trafem polecasz uslugi frmy krzak lipiec 2006 :P |
|
| ^top |

|

|
|
 |
Servantez
Od: 09 Sie 2006 Posty: 18
|
Wysłany: 11.08.2006, 17:47:41 Temat postu: |
|
|
Po takich postach jak wyżej dochodzę do wnisku, że niektórzy tutaj mają paranoję. Każdy coś poleca, każdy jest wtyką...
Otóż nie poleciłem tego hosta... Po prostu napisałem, że kupiłem, i że na razie jest ok. Nie wykluczam sytuacji, że za 2 tygodnie host ten może się zwinąć... I będę miał pretensje tylko do siebie. |
|
| ^top |

|

|
|
 |
Aleks88
Od: 27 Maj 2004 Posty: 343 Skąd: Tychy
|
Wysłany: 11.08.2006, 17:53:17 Temat postu: |
|
|
| Servantez nie martw się takimi postami po prostu już niektórym pękła żyłka w głowie przez krzaki i później tak jest :P |
|
| ^top |

|

|
|
 |
adrian1203
Od: 29 Cze 2005 Posty: 823 Skąd: Łódź Ostrzeżenia: 1
|
Wysłany: 11.08.2006, 20:38:04 Temat postu: |
|
|
| Aleks88 napisał(a): |
| Servantez nie martw się takimi postami po prostu już niektórym pękła żyłka w głowie przez krzaki i później tak jest :P |
A innym jak nie skomentuja czegos niepotrzebnie..
A tutaj nikt paranoji nie ma.. po prostu to juz sie robi nudne, gdy nagle rejestruje sie iles tam osob i jedyne co robia to chwala jakich badziewny hosting..
Ni ma tez zadnego sensu pisac: Kupilem konto wczoraj, narazie jest ok..
Potestuj miesiac, dwa i dopiero pisz.. wiem ze masz konto 2 tyogdnie ale to nijak nie jest miarodajny okres testowania.. narazie jest ok, w to kazdy uwierzy ale do kiedy ?? |
|
| ^top |

|

|
|
 |
|
|
 |
|