Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej OK, rozumiem

[baza danych] Z phpbb by Przemo do Simple Machines Forum

Szukasz dobrego skryptu? Ściągnąłeś skrypt i nie wiesz co dalej z nim robić? Masz problem z konfiguracją bądź modyfikacją? Tutaj znajdziesz pomoc z dostosowaniem najpopularniejszych skryptów (phpBB, Joomla, WordPress, itd).

[baza danych] Z phpbb by Przemo do Simple Machines Forum

Post 07.10.2007, 14:19:34

Witam. Mam już dosyć zapełnione forum na PhpBB by Przemo lecz chciałem przejść na Simple Machines Forum. Już raz forum było przemieniane i na tym bardzo ucierpiało. Czy jak usunę Przemo i wgram Simple Machines będę mógł importować bazę danych? Czyli żeby było nowe forum lecz aby zachowały się posty, użytkownicy itp. To jest możliwe? Jak tak to jak to zrobić bo jestem zielony :/
A i sory za [baza danych] ale nie wiedziałem jak to nazwać :/
Jeżeli ktoś wie to może napisać też na gg: 3809832 zawsze jestem niewidoczny....
Z góry dzięki :)
verona
Posty: 6
Dołączył(a): 07.10.2007

Post 07.10.2007, 14:32:10

http://homm5.gram.pl - Oficjalna polska strona o Heroes of Might & Magic
Wakacje na mazurach? Zajrzyj na: www.mazury.plocman.pl
Marrbacca
Kamil Szewczyk

Posty: 103
Dołączył(a): 09.06.2005
Lokalizacja: Liski

Post 07.10.2007, 16:04:21

Dzięki wielkie :) Za chwile będę czytał.... Jeszcze raz dzięki
verona
Posty: 6
Dołączył(a): 07.10.2007

Post 07.10.2007, 16:10:24

Pobrałem, i są jakieś dwa pliki :/ Spodziewałem się jakiegoś programu który konwertuje... co dalej robić ?? Gdzie to wgrać ?
verona
Posty: 6
Dołączył(a): 07.10.2007

Post 07.10.2007, 16:19:08

no i z tego co widzę to jest skrypt który to załatwi. Uruchamiasz na serwerze plik convert.php, który przeprowadza konwersję. Tylko najpierw zrób backup bazy danych, na wypadek gdyby coś źle poszło
http://homm5.gram.pl - Oficjalna polska strona o Heroes of Might & Magic
Wakacje na mazurach? Zajrzyj na: www.mazury.plocman.pl
Marrbacca
Kamil Szewczyk

Posty: 103
Dołączył(a): 09.06.2005
Lokalizacja: Liski

Post 07.10.2007, 19:20:40

Ok. Dzięki zaraz sprubuje.. tylko muszę poszukać jak się robi kopie :D
verona
Posty: 6
Dołączył(a): 07.10.2007

Post 09.10.2007, 22:43:52

Nie umiem tego obsługiwać...... Skąd mam wziąś adresy tych dwóch plików?? Jest do tego jakiś poradnik??
verona
Posty: 6
Dołączył(a): 07.10.2007

Post 10.10.2007, 14:37:03

Mam z tym spore problemy.. Jak zresztą każdy... Jeden nie wie od czego zacząć jak ja, drugi nie ma polskich znaków itp. Nawet specjaliści php mają problemy to ja napewno coś spartolę. A więc czy ktos by mógł wgrac, przegrać i zmienić czy coś tam aby wszystko działało w 100%? Oczywiście za jakąś tam cene lecz nie zbyt wysoką :/ Np. Jakiś dobry gostek wszystko zrobi, jak się mu uda to przeleje pieniądze raz dwa... Bardzo mi na tym zależy bo phpbb by przemo zbyt mi się nie podoba i chce mieć coś bardziej zaawansowanego na moim płatnym serwerze... Prosze chętnych o kontakt na www.gtamods.go.pl lub gg 3809832
verona
Posty: 6
Dołączył(a): 07.10.2007


Powrót do Scripts Support


 


  • Podobne wątki
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

Hosting, Domeny, SSL

Subskrypcja

Mamy 50321 zarejestrowanych użytkowników.
Najnowszy użytkownik: domix1996


Nasi użytkownicy napisali:

  • 935453 wiadomości
  • w 246480 tematach

Najnowsze wpisy na blogu

Najnowsze artykuły

Najaktywniejsi (ostatnie 30 dni)