Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej OK, rozumiem

[wyszukiwarki]Nie moge dodać strony

Twoja strona znajduje się nisko w wynikach wyszukiwania popularnych wyszukiwarek? Dowiedz się jak temu zaradzić odpowiednio optymalizując swoją stronę WWW. Poznaj tajemnice pozycjonowania lub podziel się swoją wiedzą z innymi.

[wyszukiwarki]Nie moge dodać strony

Post 13.05.2006, 13:47:28

Witam ,neimoge sobie poradzić z dodaniem strony do wyszukiwarek. Mam strone firmową (1 podstrona - więcej nie potrzeba) i chciałby m dodać ją do najpopularniejszych polskich wyszukiwarek. Dodałem do większości wypisanych w przylejonym wątku ale juz mija 3 miesiąc i niewiem co jest grane - strona nie dodała sie do żadnej z nich. Może mam źle wpisane znaczniki META ,podaje może gdzieś jest błąd:
Kod: Zaznacz cały
<META HTTP-EQUIV="Content-type" CONTENT="text/html; charset=iso-8859-2">
<META NAME="Description" CONTENT="Strona Firmy oferującej usługi transportowe na terenie całego kraju ,siedziba w Nowym Sączu">
<META NAME="Keywords" CONTENT="usługi transportowe,transport,nowy sącz transport,transportowe usługi,nowy sącz,przewóz ,trasnport artukułów, przeprowadzki,transport na terenie całego kraju">
<META HTTP-EQUIV="Content-Language" CONTENT="PL">
<META NAME="ROBOTS" CONTENT="index,follow,all">
<META NAME="googlebot" CONTENT="index,follow,all">
<META NAME="revisit-after" CONTENT="2 days">

Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc :)
a i jeszcze jedno strona jest an domenie neostrady czy to stanowi jakiś problem ,czy tak może być ?
Pozdrawiam!
Visitor.
misiek

Posty: 17
Dołączył(a): 22.06.2005

Post 13.05.2006, 14:24:51

Kod: Zaznacz cały
<META HTTP-EQUIV="Content-Language" CONTENT="PL">
<META NAME="ROBOTS" CONTENT="index,follow,all">
<META NAME="googlebot" CONTENT="index,follow,all">
<META NAME="revisit-after" CONTENT="2 days">


To możesz spokojnie usunąć.

Aby strona się zaindeksowała w google muszą do niej prowadzić jakieś linki. Spróbuj np. kupić od kogoś linki, które będą prowadziły do Twojej strony, wtedy wyszukiwarki zaindeksują ją zdecydowanie szybciej.

Skoro jest to strona firmowa to jednak polecił bym kupić "normalny" serwer i domenę. Są to w tej chwili tak śmieszne pieniądze że nie opłaca się tracić nerwów na darmowe rozwiązania.
Tam w oddali lśni nieśmiało Tajemnicza doskonałość...
Avatar użytkownikaMevius
Posty: 587
Dołączył(a): 04.10.2003
Lokalizacja: Piła

Post 13.05.2006, 15:44:16

@Mevius ma racje musisz zdobyć kilka dobrych linków i dodawaj strone do katalogów. Jeśli to strona firmowa to najlepiej jak by miała dobrą domene bo teraz to są grosze. Po takich działaniach google spokojnie zindeksuje twoją stronke.
Avatar użytkownikaWarfas
Posty: 362
Dołączył(a): 17.09.2005
Lokalizacja: Piława Górna

Post 14.05.2006, 10:30:18

Linki i jeszcze raz linki
dodanie strony to kilku wyszukiwarek spowoduje tylko iz sie ona tam znajdzie
ale nie znajdzie jej ktos kto szuka takiej firmy chyba ze bedzia mial adres twojej strony
sttorm
Posty: 31
Dołączył(a): 14.05.2006

Post 15.05.2006, 22:19:22

Serdecznie dziękuje za odpowiedzi .Już wiem mniej więcej o co chodzi tylko teraz mógł by ktos mi przybliżyć o co chodzi z tymi linkami? tzn. gdzie/z kim moge się wymienić ?
Rozumiem ,że poprzez wymiane linków rozumiecie to ,że ja na swojej stronie gdzieś na dole ,w mniej widocznym miejscu umieszczam kogoś adress ,a on w zamian robi to samo?

PS. Wiem wiem ,że to teraz grosze (domena) ale teraz nie mam kompletnie czasu na kupno / przelew kasy ,później napewo zakupie cos lepszego - teraz przewaznie chodziło o czas ,wiedziałem ,że mam taki serwer więc go użyłem (ważne jest dla mnie aby strona była w wyszukiwarce, bo raczej przez adres nikt nie będzie wchodził -narazie ). Aha ... i jeszcze jedno czy domena wpływa w jakiś sposób na indeksowanie ?

Jeszcze raz bardzo dziękuje i pozdrawiam !
Visitor.
misiek

Posty: 17
Dołączył(a): 22.06.2005

Post 15.05.2006, 22:22:27

Zacznij od katalogów.
Jest ich w sieci sporo.
Jak bedziesz mial strone zaindeksowana wtedy znajdziesz kogos do wymiany chodzby na tym forum w webbazarze.
Najpierw poczytaj jednak jak dodawac do katalogów aby nie zrobic głupoty.
sttorm
Posty: 31
Dołączył(a): 14.05.2006

Post 15.05.2006, 22:44:35

PS. Wiem wiem ,że to teraz grosze (domena) ale teraz nie mam kompletnie czasu na kupno / przelew kasy ,później napewo zakupie cos lepszego - teraz przewaznie chodziło o czas ,wiedziałem ,że mam taki serwer więc go użyłem (ważne jest dla mnie aby strona była w wyszukiwarce, bo raczej przez adres nikt nie będzie wchodził -narazie ).

jak nie masz czasu to nie zawracaj sobie tym głowy i jak znajdziesz juz czas to zrób to raz a porządnie chyba że nie dbasz o wizerunek firmy albo chcesz aby traktowali Twoja firmę po dziadowsku.
Beerbant
Posty: 185
Dołączył(a): 31.08.2005


Powrót do Pozycjonowanie i wyszukiwarki


 


  • Podobne wątki
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

Hosting, Domeny, SSL

Subskrypcja

Mamy 50712 zarejestrowanych użytkowników.
Najnowszy użytkownik: VernonWi


Nasi użytkownicy napisali:

  • 936119 wiadomości
  • w 246733 tematach

Najnowsze wpisy na blogu

Najnowsze artykuły

Najaktywniejsi (ostatnie 30 dni)