Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej OK, rozumiem

[html]Wycentrowanie Strony - TEGO JESZCZE NIE BYŁO !!!

Zaczynasz dopiero swoją przygodę z HTML'em? A może mimo swojego doświadczenia natknąłeś się na jakiś problem? Tutaj na pewno znajdziesz pomoc.

[html]Wycentrowanie Strony - TEGO JESZCZE NIE BYŁO !!!

Post 28.12.2004, 00:49:37

Witam mam problem z wycentrowaniem strony zrobionej w ramkach. A więc tak strona nie zawiera żadnych tabel itp. komendy <center> ......... </center> lub <div align="center"> ...... </div> nie pomagają. Gdy wstawie poza znacznikami <frameset> a </frameset> znaczniki
<table>
<tr>
<td>
....
</td>
</tr>
</table>
Strona wogóle się nie wyświetla (pusta biała strona). Może trzeba wstawić jakiś kod w CSS pomocy !!!. Acha strona nie zawiera znacznika <body> tylko samo <HTML> <HEAD> <FRAMESET> gdy wstawie do tego body strona podobnie jak w tabeli wogóle się nie wyswietla HELLLLPPPPPPP
zulusnet
Posty: 2
Dołączył(a): 28.12.2004
Lokalizacja: Sępólno Krajeńskie

Post 28.12.2004, 01:27:16

frameset służy do zapełnienia całego okna ramkami.., więc ich wycentrowanie to jak walenie głową w ścianę..., są za to ramki (pływające) iframe, która można "wbudować" w dokument i dowolnie operować ich rozmieszczeniem w obrębie owego dokumentu...

... co do centrowania zawartośco strony, warto przeczytać to, a brak body przemilcze...
Avatar użytkownikakle_on
Konrad Tarantowicz

oficer liniowy
oficer liniowy

Posty: 3918
Dołączył(a): 14.10.2002
Lokalizacja: Wrocław

Post 28.12.2004, 02:44:41

No niby tak ale jak skonstruuje index od nowa i umieszcze ramki w tabelach to będzie szło to wyśrodkować więc uważam że jest to możliwe, z także tego względu, że ramki nie zajmują mi całego ekranu strona jest umieszczona po lewej stronie okna a reszta jest pusta. Dlatego chciałbym to jakoś wycentrować. Spójrzcie także na stronę: http://www.buderus.pl/index1.php ta strona także nie posiada tabel w indeksie a mimo to jest wycentrowana. !!
zulusnet
Posty: 2
Dołączył(a): 28.12.2004
Lokalizacja: Sępólno Krajeńskie

Post 28.12.2004, 19:57:02

bo ma umieszczone ramki w ramkach..., innymi słowy jest to taka "tabela" zbudowana z ramek - jak dla mnie szczyt głupoty..., bo tylko ktoś się pożądnie natrudził, a efekt identyczny jak w przypadku table+iframe (jeśli koniecznie chcesz ramek)
Kod: Zaznacz cały
<FRAMESET cols="*,748,*" frameborder="no" border="0" framespacing="0">
    <frame name="ramka_lewa" noresize src="ramka_lewa.php" marginheight=0 marginwidth=0 scrolling="no" >
   <FRAMESET rows="*,82,380,36,*" frameborder="no" border="0" framespacing="0">
       <frame name="ramka_gora" noresize src="ramka_gora.php" marginheight=0 marginwidth=0 scrolling="no" >
   <frame name="ramka_gora_logo" noresize src="ramka_gora_logo.php" marginheight=0 marginwidth=0 scrolling="no" >
      <frame name="ramka_srodek" noresize src="home/home.php" marginheight=0 marginwidth=0 scrolling="no" >
   <frame name="ramka_dol_stopka" noresize src="ramka_dol_stopka.php" marginheight=0 marginwidth=0 scrolling="no" >
   <frame name="ramka_dol" noresize src="ramka_dol.php" marginheight=0 marginwidth=0 scrolling="no">
   </FRAMESET>
   <frame name="ramka_prawa" noresize src="ramka_prawa.php" marginheight=0 marginwidth=0 scrolling="no" >
</FRAMESET>
Avatar użytkownikakle_on
Konrad Tarantowicz

oficer liniowy
oficer liniowy

Posty: 3918
Dołączył(a): 14.10.2002
Lokalizacja: Wrocław


Powrót do Początkujący webmaster


 


  • Podobne wątki
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot] i 6 gości

Hosting, Domeny, SSL
iCash

Subskrypcja

Mamy 50186 zarejestrowanych użytkowników.
Najnowszy użytkownik: sskijop


Nasi użytkownicy napisali:

  • 935186 wiadomości
  • w 246380 tematach

Najnowsze wpisy na blogu

Najnowsze artykuły

Najaktywniejsi (ostatnie 30 dni)