Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej OK, rozumiem

"Użytkownik nie umieścił jeszcze strony"

Zaczynasz dopiero swoją przygodę z HTML'em? A może mimo swojego doświadczenia natknąłeś się na jakiś problem? Tutaj na pewno znajdziesz pomoc.

"Użytkownik nie umieścił jeszcze strony"

Post 19.03.2017, 19:30:21

Witajcie!
Jest to mój pierwszy wpis na forum - właśnie się zarejestrowałam - i potrzebuje pomocy. Postaram się opisać problem czytelnie.
Nigdy wcześniej nie miałam styczności ani z tworzeniem stron www, ani z wordpressem. Opierając się o tutoriale w internecie przeszłam pomyślnie cały proces od zakupienia domeny i hostingu aż do zainstalowania wordpress i spersonalizowania szablonu.
Pojawił się jednak okropny problem.
Kiedy wchodzę na swoją stronę wpisując www.nazwamojejdomeny.pl pokazuje mi się tylko ten tekst "Użytkownik nie umieścił jeszcze strony". Dopiero kiedy wpiszę www.nazwamojejdomeny.pl/wordpress/ pojawia się moja strona.
Na serwerze znajduje się /public_html, w którym jest cały wordpress. Oprócz tego znajduje się tam plik index.html i właśnie w tym pliku jest wpisany ten tekst, który się wyświetla.

Chciałabym, aby moja strona wyświetlała się pod normalnym adresem zakończonym .pl, a nie .pl/wordpress/

Jak mogę to naprawić?
whysoserious9
Posty: 7
Dołączył(a): 19.03.2017

Re: "Użytkownik nie umieścił jeszcze strony"

Post 19.03.2017, 21:04:42

przenies pliki z folderu wordpress do głównego
polecam: hitme, linuxpl, sax, sanfre, slaskdatacenter, webion
Muł: sixłiszlist,hostinger,elektroda,gbzl,H88: biznes-host,hekko,minsthost,ionic,netdc,jupe,ogicom,superhost
Kosmos ceny: Home.pl(orange,poczta),1and1,az,domena/y,kei,nazwa
UNIKAĆ: Masternet (nie oddali kasy)
zlotowinfo
Posty: 399
Dołączył(a): 19.11.2014

Re: "Użytkownik nie umieścił jeszcze strony"

Post 19.03.2017, 21:26:52

Dziękuję Ci za odpowiedź :)

Czyli z /public_html/wordpress do /public_html?
A czy nie stracę wtedy tego co już zrobiłam na stronie?
whysoserious9
Posty: 7
Dołączył(a): 19.03.2017

Re: "Użytkownik nie umieścił jeszcze strony"

Post 19.03.2017, 21:41:51

I czy ten plik index.html mam skasowac?
whysoserious9
Posty: 7
Dołączył(a): 19.03.2017

Re: "Użytkownik nie umieścił jeszcze strony"

Post 19.03.2017, 22:34:05

index.html to zapewne domyślny plik startowy, który wyświetla ci "Użytkownik nie..."
nie musisz usuwać, mozesz zmienic nazwe

nie znam struktury twoich danych, ale jezeli faktycznie jest tylko ten jeden folder, czyli wordpress, a w nadrzednym folderze jest tylko ten domyślny index, to nic nie uszkodzisz
polecam: hitme, linuxpl, sax, sanfre, slaskdatacenter, webion
Muł: sixłiszlist,hostinger,elektroda,gbzl,H88: biznes-host,hekko,minsthost,ionic,netdc,jupe,ogicom,superhost
Kosmos ceny: Home.pl(orange,poczta),1and1,az,domena/y,kei,nazwa
UNIKAĆ: Masternet (nie oddali kasy)
zlotowinfo
Posty: 399
Dołączył(a): 19.11.2014

Re: "Użytkownik nie umieścił jeszcze strony"

Post 19.03.2017, 23:12:16

Wygląda to dokładnie tak:
W folderze głównym są pliki:
.profile
.bashrc
.bash_logout
oraz folder public_html

Po wejściu do folderu public_html są tam:
plik index.html
folder wordpress

Przepraszam, że Cię męczę, ale naprawdę się napracowałam i nie chcę nic stracić :(

Gdzie dokładnie mam przełożyć folder wordpress?
whysoserious9
Posty: 7
Dołączył(a): 19.03.2017

Re: "Użytkownik nie umieścił jeszcze strony"

Post 20.03.2017, 10:11:54

Zawartość folderu wordpress przenieś do katalogu public_html. Gdy się przenosi wordpressa, to trzeba potem wykonać jeszcze dodatkowe operacje: wordpress/jak-przeniesc-wp-z-podkatalogu-do-katalogu-glownego-t254240.html
Ten plik index.html możesz wg mnie usunąć, ponieważ jak przedmówca napisał, w nim jest prawdopodobnie informacja, że użytkownik nie wrzucił jeszcze strony.
Avatar użytkownikakuku
Rafał Kukawski

+∞
+∞

Posty: 19549
Dołączył(a): 14.04.2002

Re: "Użytkownik nie umieścił jeszcze strony"

Post 21.03.2017, 14:17:34

Kuku i zlotowinfo, bardzo Wam dziękuję za pomoc.

Okazało się, że nic nie muszę jednak grzebać w plikach na serwerze i nic przenosić. Mam hosting na lh i napisałam do nich.
Musiałam wejść w panelu wordpress na ustawienia -> ogólne i tam zmienić dwa url z domena.pl/wordpress na domena.pl
Następnie wejść na konto w lh i tam zamienić foldery dla subdomen z /public_html na /public_html/wordpress
Po zrobieniu tego zainstalowałam wtyczkę, która pozwoliła mi na szybką zmianę adresu domeny we wszystkich plikach na serwerze.
Pomyślałam, że to opiszę, aby dać znać ewentualnym czytającym, że istnieje też ten sposób.
Naprawdę boję się zmieniania czegokolwiek w Filezilla, więc idealnie się ułożyło :)

Jeszcze raz Wam dziękuję i Was pozdrawiam!
whysoserious9
Posty: 7
Dołączył(a): 19.03.2017

Re: "Użytkownik nie umieścił jeszcze strony"

Post 21.03.2017, 22:38:42

nie buj się ftpa ;p
ale dobrze że wyjaśniłaś innym jak to zrobić
polecam: hitme, linuxpl, sax, sanfre, slaskdatacenter, webion
Muł: sixłiszlist,hostinger,elektroda,gbzl,H88: biznes-host,hekko,minsthost,ionic,netdc,jupe,ogicom,superhost
Kosmos ceny: Home.pl(orange,poczta),1and1,az,domena/y,kei,nazwa
UNIKAĆ: Masternet (nie oddali kasy)
zlotowinfo
Posty: 399
Dołączył(a): 19.11.2014


Powrót do Początkujący webmaster


 


  • Podobne wątki
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot] i 6 gości

Hosting, Domeny, SSL
iCash

Subskrypcja

Mamy 50186 zarejestrowanych użytkowników.
Najnowszy użytkownik: sskijop


Nasi użytkownicy napisali:

  • 935186 wiadomości
  • w 246380 tematach

Najnowsze wpisy na blogu

Najnowsze artykuły

Najaktywniejsi (ostatnie 30 dni)