Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej OK, rozumiem

Trudności z dodaniem pluginu Facebooka na stronę

Zaczynasz dopiero swoją przygodę z HTML'em? A może mimo swojego doświadczenia natknąłeś się na jakiś problem? Tutaj na pewno znajdziesz pomoc.

Trudności z dodaniem pluginu Facebooka na stronę

Post 14.12.2017, 12:15:27

Witam
Próbuję dodać plugin fanpage na moją stronę, ale pojawia się pewien problem.

Dodaję kod zgodnie z zalceniami: https://developers.facebook.com/docs/pl ... age-plugin

<div id="fb-root"></div>
<script>(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = 'https://connect.facebook.net/pl_PL/sdk.js#xfbml=1&version=v2.11';
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script>


oraz

<div class="fb-page" data-href="https://www.facebook.com/Educare-et-Servire-142785803046532/" data-tabs="timeline" data-width="182" data-height="400" data-small-header="false" data-adapt-container-width="true" data-hide-cover="false" data-show-facepile="true"><blockquote cite="https://www.facebook.com/Educare-et-Servire-142785803046532/" class="fb-xfbml-parse-ignore"><a href="https://www.facebook.com/Educare-et-Servire-142785803046532/">Educare et Servire</a></blockquote></div>


i jedyne co osiągam, to na ułamek sekundy wyświetla się taki oto link:

Obrazek

po czym nawet to znika i nie ma śladu po pluginie.

Wydaje mi się, że chodzi o CSS.
Strona FB nie podaje żadnych kodów CSS, tymczasem te kody do HTMLu zawierają klasy divów, które to klasy nie są zdefiniowane w style.css. Dobrze myślę?
Avatar użytkownikacertoipus
Posty: 10
Dołączył(a): 01.11.2017
Lokalizacja: Dębica

Re: Trudności z dodaniem pluginu Facebooka na stronę

Post 15.12.2017, 06:46:33

Nie. Fb sam się już martwi swoimi klasami. Wklejasz kod i masz.
http://pbc.pm/demo/fbp/
To dokładnie ten kod który podałeś, wklejony na html czysty jak kropla wody. I działa.
Sprawdź czy na pewno kod umieściłeś pod znacznikiem "body" i czy twój osobisty css nie wypchnął ramki poza widok strony. Poszukaj obiektu w konsolce przeglądarki i zerknij czy przypadkiem ów osobisty css nie wpływa na jego wyświetlanie.
Avatar użytkownikaLuna_s20
Posty: 98
Dołączył(a): 02.05.2014

Re: Trudności z dodaniem pluginu Facebooka na stronę

Post 15.12.2017, 14:12:56

Dzięki Luna za odpowiedź.

Oto kod sekcji, w której umieściłem plugin FB. Co tu może mu bruździć?

menu2 {display: block;
float: left;
margin-bottom: 1%;
margin-top: 0%;
padding: 2% 2%;
width: 20%;
height: 700px;
overflow-y: auto; }
Avatar użytkownikacertoipus
Posty: 10
Dołączył(a): 01.11.2017
Lokalizacja: Dębica

Re: Trudności z dodaniem pluginu Facebooka na stronę

Post 16.12.2017, 04:44:07

Nie, ten css nie ma wpływu na zachowanie pluginu. Proponuję byś podał adres na pw bo wpływać może cokolwiek - w css możesz mieć coś co odnosi się do "dzieci" sekcji w której masz fb, w js możesz mieć coś, co z założenia ma ukrywać / odsłaniać elementy i niefortunnie wpływa na okno fb, w końcu element mógł przesunąć się poza szerokość lub wysokość ekranu rozepchnięty innymi.
Avatar użytkownikaLuna_s20
Posty: 98
Dołączył(a): 02.05.2014

Re: Trudności z dodaniem pluginu Facebooka na stronę

Post 16.12.2017, 10:07:03

Twój facebóok wyświetla się na stronie:) Ja go widzę :)

Obrazek

Sprawdź proszę na innej przeglądarce, sądzę że jeśli usuniesz pamięć podręczną z historii przeglądania, element się pojawi.
Avatar użytkownikaLuna_s20
Posty: 98
Dołączył(a): 02.05.2014


Powrót do Początkujący webmaster


 


  • Podobne wątki
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

Hosting, Domeny, SSL

Subskrypcja

Mamy 51032 zarejestrowanych użytkowników.
Najnowszy użytkownik: JK12


Nasi użytkownicy napisali:

  • 936623 wiadomości
  • w 246937 tematach

Najnowsze wpisy na blogu

Najnowsze artykuły

Najaktywniejsi (ostatnie 30 dni)