Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej OK, rozumiem

[html] Pozycjonowanie ramek.

Zaczynasz dopiero swoją przygodę z HTML'em? A może mimo swojego doświadczenia natknąłeś się na jakiś problem? Tutaj na pewno znajdziesz pomoc.

[html] Pozycjonowanie ramek.

Post 26.11.2005, 21:40:07

Witam mam taki problem:

http://www.slaneesh.neostrada.pl/blad.png

Otóż chciałbym aby tabela MENU z lewej strony byla jak najbardziej u góry tak jak tabela CONTENT niezaleznie od tego czy tabela CONTENT ma większa wysokosc czy mniejsza niz tabela MENU. Aktualnie to jest tak ze jak tabela CONTENT ma taka sama wysokosc jak MENU to obie sa max podniesione do góry. Jednak jak tabela CONTENT zwieksza swoja wysokosc to wtedy MENU odrywa sie od gory i zjezdza na srodek wysokosci tabeli CONTENT. Na zamieszczonym screenie widac wlasnie jak CONTENT ma wieksza wysokosc niz MENU i dlatego MENU zjezdza na dol. Poradzcie co mam zrobic zeby tabelki te byly od siebie niezalezne. Chcialem wstawic tabele glowna i w srodek niej 2 kolejne tabele: 1 z menu natomiast 2 z content jednak nie da sie zrobic tak zeby 2 tabele byly obok siebie. Moga byc one tylko jedna pod druga (przynajmniej mi sie inaczej nie udalo zrobic) Tak wiec prosze o pomoc bo jest to dla mnie dosc frustrujace i nici z planu wstawienia systemu newsow w php jesli MENU ma mi tak zjezdzac na dol :( Mysle ze jasno wyjasnilem na czym polega problem. Zeby bylo wam latwiej mi pomoc podaje linka do spakowanej strony zebyscie mogli poszperac w kodzie i ustawic wszystko tak jak nalezy:

www.slaneesh.neostrada.pl/callofduty.rar

Pozdrawiam i czekam na szybka pomoc :)
aSiC
Posty: 11
Dołączył(a): 21.10.2005
Lokalizacja: Z Nienacka

RE: blad.png

Post 26.11.2005, 22:54:50

Wiersz kodu nr 24
Kod: Zaznacz cały
<td style="vertical-align:top;" width="173" height="21" rowspan="3">

style="vertical-align:top;"

głowilem sie jak glupi, a rozwiazanie tak proste...
Dziala pod IE5, nie sprawdzalem innych...

Pozdrawiam
PS: ciekawe: wszystkie grafiki w pingach:)
windows/menu start/pomoc/blad = format C: /q |y
www.kaef.ovh.org - moja opieprzona przez wszystkich stronka
Avatar użytkownikaJoann Hatfield
Posty: 57
Dołączył(a): 15.11.2005
Lokalizacja: Gdańsk

Post 27.11.2005, 01:24:05

No i działa jak należy. Sprawdzane pod opere 8.0 :) Dziekuje ! A co do tych pingow to zle ? :)
aSiC
Posty: 11
Dołączył(a): 21.10.2005
Lokalizacja: Z Nienacka

Post 27.11.2005, 01:40:31

a skad! nie zwrocilem uwagi na wielkosc plikoof, ale sadze ze to bardzo dobry pomysl. Ja siedze w swoim standardzie, w nic innego sie nie pakuje [js+html40] aktualnie, pewnie dlatego nigdy sie z pingami (w 100% grafiki) nie spotkalem, jak juz to tylko jpegi i giff... Ale mniejsza o to, ciesze sie ze moglem pomoc... :)

Pozdrowionka...

PS: sadze ze ten subject mozna juz zamknac...
windows/menu start/pomoc/blad = format C: /q |y
www.kaef.ovh.org - moja opieprzona przez wszystkich stronka
Avatar użytkownikaJoann Hatfield
Posty: 57
Dołączył(a): 15.11.2005
Lokalizacja: Gdańsk


Powrót do Początkujący webmaster


 


  • Podobne wątki
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

Hosting, Domeny, SSL
iCash

Subskrypcja

Mamy 50185 zarejestrowanych użytkowników.
Najnowszy użytkownik: sskijop


Nasi użytkownicy napisali:

  • 935002 wiadomości
  • w 246317 tematach

Najnowsze wpisy na blogu

Najnowsze artykuły

Najaktywniejsi (ostatnie 30 dni)


cron