Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej OK, rozumiem

[www]podmiana obrazków dla przycisków

Zaczynasz dopiero swoją przygodę z HTML'em? A może mimo swojego doświadczenia natknąłeś się na jakiś problem? Tutaj na pewno znajdziesz pomoc.

[www]podmiana obrazków dla przycisków

Post 22.06.2005, 12:38:58

witam. chodzi mi o to ze jak jest np panel logowania i miejsce do wpisania nicka i hasła i jest przycisk LOGUJ to czy mozna go podmienic wlasnym obrazkem? jak tak to co trzeba wkleic do kodu?
pucha
Michał

Posty: 48
Dołączył(a): 23.05.2005
Lokalizacja: 3city

Post 22.06.2005, 12:44:41

jest przycisk LOGUJ

a ten przycisk loguj to jakiego typu przycisk? input type=submit? Staraj sie nastepnym razem podac przydatne informacje, bo tekst, ktory jest na przycisku w niczym nie jest pomocny

Kod: Zaznacz cały
<input type="image" src="loguj.gif" alt="Loguj">
Avatar użytkownikakuku
Rafał Kukawski

+∞
+∞

Posty: 19642
Dołączył(a): 14.04.2002

Post 22.06.2005, 13:05:16

przepraszam ze tak malo info podalem myslalem ze jest jeden rodzaj.
<input type="submit" name="Login" value="Login" />
pucha
Michał

Posty: 48
Dołączył(a): 23.05.2005
Lokalizacja: 3city

Post 22.06.2005, 13:18:38

<input type="image" src="plik.gif">

sorki Kuku za nieuwage ;-)
Avatar użytkownikaholee
Acid Drinker

Posty: 698
Dołączył(a): 26.02.2003
Lokalizacja: Chełm

Post 22.06.2005, 13:33:32

dzieki :) działa a mam jeszcze pytanie czy mozna sobie tez wstawic obrazek na to pole do wpisywania loginu i hasła? bo te sa brzydkie ;| z gory dzieki za odpowiedzi
pucha
Michał

Posty: 48
Dołączył(a): 23.05.2005
Lokalizacja: 3city

Post 22.06.2005, 13:41:45

obrazek czyba nie. ale mozesz stylami ladnie pozmienac obramowanie i kolor.
Avatar użytkownikaholee
Acid Drinker

Posty: 698
Dołączył(a): 26.02.2003
Lokalizacja: Chełm

Post 23.06.2005, 02:03:32

teoretycznie można jako tło dla inputa coś podłożyć, ale nie polecam - praktycznie nie ma szans, zęby wszędzie wyglądało to tak samo. Jeśli potrzebuję określony wygląd inputa, to pod niego (np. dla <form>) daję jakieś tło, a jemu wywalam border i nadaję kolor tła taki, by pokrywał się z właściwym tłem.
ffreak
Kamil Trebunia

salsero
salsero

Posty: 1502
Dołączył(a): 03.07.2004
Lokalizacja: Kraków || Dukla


Powrót do Początkujący webmaster


 


  • Podobne wątki
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 16 gości

Hosting, Domeny, SSL

Subskrypcja

Mamy 50681 zarejestrowanych użytkowników.
Najnowszy użytkownik: Calculatic


Nasi użytkownicy napisali:

  • 936070 wiadomości
  • w 246716 tematach

Najnowsze wpisy na blogu

Najnowsze artykuły

Najaktywniejsi (ostatnie 30 dni)