Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej OK, rozumiem

[HTML/JS] Blokada przycisków IE

Zaczynasz dopiero swoją przygodę z HTML'em? A może mimo swojego doświadczenia natknąłeś się na jakiś problem? Tutaj na pewno znajdziesz pomoc.

[HTML/JS] Blokada przycisków IE

Post 17.04.2005, 19:32:18

Czy może mi ktoś wyjaśnić jak to jest, że jak wchodzę na jakąś stronę z innej strony przez odnośnik to na tej nowo otwartej nie działał przycisk wstecz. Był tak wygaszony jakbym 1 raz uruchomił IE.

Aha i jeszcze na jednej stronie klikałeś na X zamknij i nic !
Uratował mnie ALT+F4

Na jakiej zasadzie coś takiego działa i czy da się obejść takie chamstwa ???
Avatar użytkownikaPawlaker
Pawlaker

Posty: 86
Dołączył(a): 29.09.2004
Lokalizacja: małopolska

Post 17.04.2005, 20:32:03

Możesz podać linki?
Avatar użytkownikakomar87
Posty: 185
Dołączył(a): 05.08.2004

Post 17.04.2005, 20:54:03

Czy może mi ktoś wyjaśnić jak to jest, że jak wchodzę na jakąś stronę z innej strony przez odnośnik to na tej nowo otwartej nie działał przycisk wstecz

Prawdopodobnie autor strony wynalazł sobie jakiś skrypt, który potrafi wyczyścić historię przeglądarki
Aha i jeszcze na jednej stronie klikałeś na X zamknij i nic !

tu raczej nie sądzę, żeby to była wina jakiegoś specjalnego skryptu, tylko wina przeglądarki, która się posypała. IE ma często takie "przypadki"
Na jakiej zasadzie coś takiego działa i czy da się obejść takie chamstwa ???

wyłączyć JavaScript. Nie używać IE. ..
Ogólnie to prawdopodobnie wykorzystuje się skrypty, które w jakiś sposób posiadają większe prawa, prawa, które zwykle mają skrypty odpalane lokalnie. Na tym forum nie bawimy się w takie rzeczy i nie podamy rozwiązań czy choćby przykładowych skryptów
Avatar użytkownikakuku
Rafał Kukawski

+∞
+∞

Posty: 19642
Dołączył(a): 14.04.2002

Post 17.04.2005, 21:36:58

tu raczej nie sądzę, żeby to była wina jakiegoś specjalnego skryptu, tylko wina przeglądarki, która się posypała. IE ma często takie "przypadki"


właśnie nie chodzi o błędy w IE. Zamykam strone a ona na nowo wyskakuje.
Albo jak zamyka się nieraz niektóre strony to wyskakują też pop-upy.
Większość programów blokuje te po-upy co wyskakują przy uruchamianiu stron.
Mam taki program do blokowania pop-upów i z tymi przy ładowaniu strony sobie radzi a z tymi przy zamknięciu niestety.

P.S. dobrze że nie podajecie takich skryptów bo początkujący mogą je wykorzystać i będą mile zatruwać innym życie ;(
Avatar użytkownikaPawlaker
Pawlaker

Posty: 86
Dołączył(a): 29.09.2004
Lokalizacja: małopolska


Powrót do Początkujący webmaster


 


  • Podobne wątki
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 14 gości

Hosting, Domeny, SSL

Subskrypcja

Mamy 50681 zarejestrowanych użytkowników.
Najnowszy użytkownik: Calculatic


Nasi użytkownicy napisali:

  • 936070 wiadomości
  • w 246716 tematach

Najnowsze wpisy na blogu

Najnowsze artykuły

Najaktywniejsi (ostatnie 30 dni)


cron