Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej OK, rozumiem

Zaokraglanie liczb

Zdecydowałeś się na tworzenie interaktywnych stron przy pomocy PHP? Chcesz w łatwy i szybki sposób zarządzać danymi na swojej stronie? Tutaj znajdziesz pomoc w napotkanych przy tym trudnościach.

Zaokraglanie liczb

Post 27.02.2003, 19:54:27

Witam !!!
Mam pytanie. czy istnieje jakas funkcja czy cos podobnego (albo skrypt) ktora zaokragla podana liczbe do calkowitej??
Karpov
Posty: 346
Dołączył(a): 14.02.2003
Lokalizacja: Chodzież

Re: Zaokraglanie liczb

Post 27.02.2003, 21:23:29

Karpov napisał(a):Witam !!!
Mam pytanie. czy istnieje jakas funkcja czy cos podobnego (albo skrypt) ktora zaokragla podana liczbe do calkowitej??


round('12,54', 0);

a jeśli zawsze w górę to ceil()
pozdrawiam Dawid Parys
parysek
Posty: 93
Dołączył(a): 08.02.2003

Post 27.02.2003, 22:13:39

a w dół to flor() :mrgreen:
Avatar użytkownikaBTM
Bartosz Szczeciński

No Life
No Life

Posty: 6160
Dołączył(a): 04.07.2002
Lokalizacja: Łódź


Powrót do PHP i bazy danych


 


  • Podobne wątki
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 5 gości

Subskrypcja

Mamy 43427 zarejestrowanych użytkowników.
Najnowszy użytkownik: missconti


Nasi użytkownicy napisali:

  • 909573 wiadomości
  • w 236446 tematach

Najnowsze wpisy na blogu

Najnowsze artykuły

Najaktywniejsi (ostatnie 30 dni)