Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej OK, rozumiem

Serwer zamula

Zdecydowałeś się na tworzenie interaktywnych stron przy pomocy PHP? Chcesz w łatwy i szybki sposób zarządzać danymi na swojej stronie? Tutaj znajdziesz pomoc w napotkanych przy tym trudnościach.

Serwer zamula

Post 09.06.2017, 06:58:26

Witam
Mam skrypt strony na localu i na serwerze.
Skrypt działa tak że wrzuca się plik do "obrobienia" i można to zrobić w dwóch trybach auto i manual, o tym drugim nie będę pisał bo nie sprawdzałem ale pewnie jest tak samo.
W trybie auto po wrzuceniu pliku można zamknąć przeglądarkę a serwer zrobi resztę (takie ala crone).
I tu zaczyna się problem

Na lokalu wszystko działa jak należny.
Na serwerze nie da się wejść na stronę (np kolejny użytkownik) bo strona się kręci i kręci, i tak do czasu aż skrypt się nie zakończy w tle.
Czy zastosowanie np usleep by coś pomogło? (takie przerwanie).
Co może być przyczyną takiego stanu?
sasiadstar
Posty: 92
Dołączył(a): 26.08.2016

Re: Serwer zamula

Post 09.06.2017, 13:07:35

To kwestia konfiguracji serwera. Niestety, nie jestem specjalistą w temacie, tak więc nic więcej nie poradzę - zwróć się po pomoc do administratora.
Avatar użytkownikatoszcze
Bartosz Romanowski

SuperGod
SuperGod

Posty: 8885
Dołączył(a): 14.10.2003
Lokalizacja: Mysłowice

Re: Serwer zamula

Post 10.06.2017, 09:46:09

Pytałem hosting o co kaman i odpisali ze problemem jest limit procesów PHP (ograniczenie do 4).
Powiem szczerze ze nawet nie wiem o co w tym wszystkim chodzi.
sasiadstar
Posty: 92
Dołączył(a): 26.08.2016

Re: Serwer zamula

Post 10.06.2017, 13:05:49

Jeśli nie chcą zwiększyć tego limitu (a pewnie nie chcą, bo byś im cały serwer zapchał ;)), to nic na to nie poradzisz. Jedynym sensownym wyjściem jest przeniesienie się na VPS i limitowanie liczby procesów uruchomionych w tle (jeśli 10 użytkowników wrzuci jednocześnie pliki do obrobienia, to nie może się uruchomić 10 procesów - musisz to jakoś kolejkować).
Avatar użytkownikatoszcze
Bartosz Romanowski

SuperGod
SuperGod

Posty: 8885
Dołączył(a): 14.10.2003
Lokalizacja: Mysłowice

Re: Serwer zamula

Post 10.06.2017, 13:22:26

Tak naprawdę nie bardzo to wszystko rozumiem bo w trybie manualnym gdzie tez pliki bądź co bądź są tak samo obrabiane tylko dochodzi pasek postępu i potem ręczne poprawianie nazw, jako tako problemu nie ma, uruchomiłem na trzech przeglądarkach i w miarę to wszystko działało, wiec nie ogarniam czemu tu nie działa a w tym drugim trybie już tak.
sasiadstar
Posty: 92
Dołączył(a): 26.08.2016


Powrót do PHP i bazy danych


 


  • Podobne wątki
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

Hosting, Domeny, SSL
iCash

Subskrypcja

Mamy 50185 zarejestrowanych użytkowników.
Najnowszy użytkownik: sskijop


Nasi użytkownicy napisali:

  • 935002 wiadomości
  • w 246321 tematach

Najnowsze wpisy na blogu

Najnowsze artykuły

Najaktywniejsi (ostatnie 30 dni)