Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej OK, rozumiem

Select Rondom i wyświetlenie w różnych wielkościach divów .

Zdecydowałeś się na tworzenie interaktywnych stron przy pomocy PHP? Chcesz w łatwy i szybki sposób zarządzać danymi na swojej stronie? Tutaj znajdziesz pomoc w napotkanych przy tym trudnościach.

Select Rondom i wyświetlenie w różnych wielkościach divów .

Post 16.09.2017, 09:38:25

Witam,

Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak zrobić coś takiego , wcześnie połączenie z bazą oczywiście ...
Kod: Zaznacz cały


$query ="SELECT *
FROM ( SELECT id,  timestamp, shortstory, viewcount, commentcount, title, i. *
FROM news30_story s
JOIN news30_images i ON s.id = i.uid
WHERE uid
ORDER BY  `created_at` DESC
LIMIT 5
)x
ORDER BY RAND( )
LIMIT 5
";
 
$result = mysql_query($query);
 
while ($row = mysql_fetch_array($result)) {
 
    $id = $row['id'];
    $title = $row['title'];
   // obrazek
    $imagesQuery = "SELECT * FROM news30_images WHERE uid = $id ";
    $imagesResult = mysql_query($imagesQuery);
 
    while ($imagesRow = mysql_fetch_array($imagesResult)) {
        $file = $row['file'];
 
 
    }
 
echo"
<section class='section-top-50'>
          <div class=''>
 
 
                    <img src=\"artykuly/uploads/$file\" width='880' height='662' alt='' class='img-responsive post-image'/>
</div>
<div class='post post-variant-1'>
                        <div class='post-inner'><img src=\"artykuly/uploads/$file\" width='426' height='327' alt='' class='img-responsive post-image'/>
</div>
<div class='post post-variant-2'>
                        <div class='post-inner'><img src=\"artykuly/uploads/$file\" width='426' height='327' alt='' class='img-responsive post-image'/></div>
<div class='post post-variant-3'>
                        <div class='post-inner'><img src=\"artykuly/uploads/$file\" width='426' height='327' alt='' class='img-responsive post-image'/></div>
<div class='post post-variant-4'>
                        <div class='post-inner'><img src=\"artykuly/uploads/$file\" width='426' height='327' alt='' class='img-responsive post-image'/>
</div></section>";
}






Chodzi mi o taki efekt ,żeby w tych divach pojawiało się pięć ostatnich artykułów i żeby się rotowąły po odświeżeniu strony. Proste jest wyświetlenie tych artykułów w ilości pięciu sztuk .Mogę oczywiście zrobić to w ten sposób ,że pierwszy będzie na sztywno a cztery będą się rotowały po odświeżeniu ale to nie będzie efekt pożądany przeze mnie. Czyli jeszcze raz , losuje losowo pięć artykułów i za każdym odświeżeniem strony rotują wśród tych pięciu . Jaki tu zastosować myk ?
przem1969
Posty: 5
Dołączył(a): 26.02.2017

Re: Select Rondom i wyświetlenie w różnych wielkościach divó

Post 18.09.2017, 06:32:07

Ja bym zrobił jakiś prosty generator 5-ciu "losowych" liczb i następnie wyswietlil artykuły o tym id
arek0998
Posty: 3
Dołączył(a): 25.04.2011


Powrót do PHP i bazy danych


 


  • Podobne wątki
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

Hosting, Domeny, SSL

Subskrypcja

Mamy 50881 zarejestrowanych użytkowników.
Najnowszy użytkownik: netprogs


Nasi użytkownicy napisali:

  • 936353 wiadomości
  • w 246826 tematach

Najnowsze wpisy na blogu

Najnowsze artykuły

Najaktywniejsi (ostatnie 30 dni)