Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej OK, rozumiem

pobieranie zmiennej waleczności od linku

Zdecydowałeś się na tworzenie interaktywnych stron przy pomocy PHP? Chcesz w łatwy i szybki sposób zarządzać danymi na swojej stronie? Tutaj znajdziesz pomoc w napotkanych przy tym trudnościach.

pobieranie zmiennej waleczności od linku

Post 15.04.2017, 12:28:35

Podobny temat znalazłem na tym forum ale niebyły do końca rozwiązany .
Kod: Zaznacz cały
<?php
$_GET['id']=$aa ;
switch ($aa) {
case "aa";
include ("aa.txt");
echo ("aaa");
case "bb";
include ("bb.txt");
}
?>

Chciałem prosić o pomoc w napisaniu skryptu .
Kory pobieżne tekst z pliku .txt
w zależności od id strony np. strona.php?readmore=1

Mam namyśli jeśli mam link readmore=1 to skrypt pobierze tekst z pliku 1.txt

Jeśli mam link readmore=2 to skrypt pobierze tekst z pliku 2.txt .
Arek@
Arek

Posty: 1
Dołączył(a): 15.04.2017
Lokalizacja: Lubelskie

Re: pobieranie zmiennej waleczności od linku

Post 15.04.2017, 14:37:00

Kod: Zaznacz cały
<?php
$aa = $_GET['id']; // TO JEST NIEBEZPIECZNE!
switch ($aa) {
    case "aa":
        include ("aa.txt");
        echo ("aaa");
        break;
    case "bb":
        include ("bb.txt");
        break;
}
?>
Avatar użytkownikatoszcze
Bartosz Romanowski

SuperGod
SuperGod

Posty: 8896
Dołączył(a): 14.10.2003
Lokalizacja: Mysłowice


Powrót do PHP i bazy danych


 


  • Podobne wątki
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości

Hosting, Domeny, SSL

Subskrypcja

Mamy 50458 zarejestrowanych użytkowników.
Najnowszy użytkownik: ewawy


Nasi użytkownicy napisali:

  • 935692 wiadomości
  • w 246593 tematach

Najnowsze wpisy na blogu

Najnowsze artykuły

Najaktywniejsi (ostatnie 30 dni)