Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej OK, rozumiem

Php automatyczne pobieranie pliku

Zdecydowałeś się na tworzenie interaktywnych stron przy pomocy PHP? Chcesz w łatwy i szybki sposób zarządzać danymi na swojej stronie? Tutaj znajdziesz pomoc w napotkanych przy tym trudnościach.

Php automatyczne pobieranie pliku

Post 02.08.2017, 07:08:50

Witam
Mam taki kod
Kod: Zaznacz cały
...

$path="/.../plik.txt";
file_put_contents($path,implode(PHP_EOL,$wynik));


$wynik2='';
for($a=0;$a<count($wynik);$a++)
{$wynik2=$wynik2.$wynik[$a].'</br>';};
echo_("test".'</br>',1);
echo_( $wynik2,1);
sleep(1);
DownloadFile($path);
exit;
}
function DownloadFile($file) { // $file = include path
        if(file_exists($file)) {
            header('Content-Description: File Transfer');
            header('Content-Type: application/octet-stream');
            header('Content-Disposition: attachment; filename='.basename($file));
            header('Content-Transfer-Encoding: binary');
            header('Expires: 0');
            header('Cache-Control: must-revalidate, post-check=0, pre-check=0');
            header('Pragma: public');
            header('Content-Length: ' . filesize($file));
            ob_clean();
            flush();
            readfile($file);
            //exit;
        }

    }
   
   
function echo_($tekst,$def=0)
{
       ob_flush();
       flush();
        usleep(200);
      if($def===0)
      {var_dump($tekst);}
   if($def===1)
      {echo($tekst);}
      //echo"</br>";

ob_end_flush();
      
}   


Chodzi mi o to żeby po przesłaniu pliku można było coś wyświetlić na stronie albo przed wysłaniem.
Ogólnie to nie działa bo albo można przesłać jak usunę echo_
albo wyświetlić.
Ta część z funkcją download nie jest mojego autorstwa(skopiowana z sieci).
sasiadstar
Posty: 112
Dołączył(a): 26.08.2016

Re: Php automatyczne pobieranie pliku

Post 02.08.2017, 10:36:25

Według mojej wiedzy, albo przeglądarce odsyłasz treść do wyświetlenia (kod HTML) albo plik do pobrania. Klienty poczty obsługują wieloczęściowe wiadomości (można w jednej wiadomości zamieścić treść maila i załączniki i media do wyświetlenia w treści maila). Niestety przeglądarki takiego czegoś nie obsługują. Jednym wyjściem jest odesłanie HTML z treścią, którą chcesz wyświetlić i w tej treści umieścić przekierowanie na adres pliku do pobrania.
Avatar użytkownikakuku
Rafał Kukawski

+∞
+∞

Posty: 19549
Dołączył(a): 14.04.2002

Re: Php automatyczne pobieranie pliku

Post 02.08.2017, 12:31:01

No właśnie tak zrobiłem "tymczasowo" ale myślałem że się da w PHP
Kod: Zaznacz cały
echo_('<script>var link = document.createElement("a");link.href = "http://strona.p/plik.txt";link.download = "'.$teraz.'.txt";link.dispatchEvent(new MouseEvent("click"));</script>',1);


sasiadstar
Posty: 112
Dołączył(a): 26.08.2016


Powrót do PHP i bazy danych


 


  • Podobne wątki
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot] i 8 gości

Hosting, Domeny, SSL
iCash

Subskrypcja

Mamy 50186 zarejestrowanych użytkowników.
Najnowszy użytkownik: sskijop


Nasi użytkownicy napisali:

  • 935192 wiadomości
  • w 246383 tematach

Najnowsze wpisy na blogu

Najnowsze artykuły

Najaktywniejsi (ostatnie 30 dni)