Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej OK, rozumiem

Pabranie adresu www w zmiennej

Zdecydowałeś się na tworzenie interaktywnych stron przy pomocy PHP? Chcesz w łatwy i szybki sposób zarządzać danymi na swojej stronie? Tutaj znajdziesz pomoc w napotkanych przy tym trudnościach.

Pabranie adresu www w zmiennej

Post 05.12.2017, 16:05:18

Witam,

z góry przepraszam za nieprecyzyjne tutuł wątku i już tłumaczę o co mi chodzi.

Przykładowo mam wizytówkę na stronie www.domena.pl i chciałbym aby na tej stronie/wizytówce wyświetlała się ta nazwa "www.domena.pl". W jaki spósób to zrobić? Zapewne rozwiązanie jest proste ale nie dla mnie :(.

Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź.
randrie
Posty: 3
Dołączył(a): 05.12.2017

Re: Pabranie adresu www w zmiennej

Post 05.12.2017, 20:08:49

Znalazłem odpowiedź

Kod: Zaznacz cały
<?php
echo $_SERVER['HTTP_HOST'];
?>


Może komuś się przyda. Przepraszam za bałągan.
Pozdrawiam
randrie
Posty: 3
Dołączył(a): 05.12.2017


Powrót do PHP i bazy danych


 


  • Podobne wątki
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Yandex [Bot] i 3 gości

Hosting, Domeny, SSL

Subskrypcja

Mamy 50860 zarejestrowanych użytkowników.
Najnowszy użytkownik: anka88


Nasi użytkownicy napisali:

  • 936278 wiadomości
  • w 246802 tematach

Najnowsze wpisy na blogu

Najnowsze artykuły

Najaktywniejsi (ostatnie 30 dni)