Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej OK, rozumiem

[php&mysql]jak zliczyć wszystkie "pola" w sondzie?

Zdecydowałeś się na tworzenie interaktywnych stron przy pomocy PHP? Chcesz w łatwy i szybki sposób zarządzać danymi na swojej stronie? Tutaj znajdziesz pomoc w napotkanych przy tym trudnościach.

[php&mysql]jak zliczyć wszystkie "pola" w sondzie?

Post 31.03.2005, 17:07:53

Witam!! Chciałem teraz sobie zrobić taki skrypcik sondy, ale chciałem, zeby mi wyświetlało i zapisywało do bazy wszystkie pola z sondy, a jak robie name takie same to przecierz zapisze mi tylko to co zaznaczyłem. Bo na niektórych skryptach sondy widziałem, ze bierze siępokaż wyniki i on pokazuje wszystkie wyniki wraz z liczbą głosów. Wie ktoś o co mi chodzi?
Http://www.utd.pl - największy polski serwis o "Czerwonych Diabłach"!!!
kemsi
Posty: 126
Dołączył(a): 19.09.2004
Lokalizacja: Drawno

Post 31.03.2005, 18:12:28

Może dokładniej o co ci chodzi bo z tego co napisałeś to nic nie wynika
Sposobów osiągania magicznych stanów świadomości jest wiele i osiągnięte dzięki nim stany różnią się jakościowo, co nie oznacza, że są lepsze lub gorsze, ale że są bardziej lub mniej przydatne do określonych działań. Więdz zastanów się zanim coś zrobisz.
Byku1407
Paweł

Posty: 378
Dołączył(a): 11.03.2004
Lokalizacja: Żory

Post 01.04.2005, 13:04:55

Może jakoś źle to napisałem. Nie mam zbytnio pomysłu na napisanie skryptu sondy. Mógłby mi ktoś jakoś pomóc? Nie bardzo wiem jak się za to zabrać. Czy robic to tak jak system newsów, że każde pole(opcja w sondzie) będzie miałą własne id? Czy jak to w ogóle zrobić? No bo jak będę to dodawał tak sobie pokoleji wszystko to jak ja to porządnie odczytam? Wiem, że to moze głupie, ale jakoś nie mogę sobie z tym poradzić. Z góry dzięki za życzliwość i odpowiedź.
Http://www.utd.pl - największy polski serwis o "Czerwonych Diabłach"!!!
kemsi
Posty: 126
Dołączył(a): 19.09.2004
Lokalizacja: Drawno

Post 01.04.2005, 14:11:14

utworz 2 tabelki:
sonda
sonda_opcje

w jedenj dajesz same pytanie do danej sondy a w drugiej dajesz opcje do wyboru do danego pytania
Warsztat: | Apache 2.0 | PHP 4.3.10| MySQL 4.1.7 | PERL 5.8.4
L-J
Posty: 164
Dołączył(a): 09.01.2005
Lokalizacja: Łódź


Powrót do PHP i bazy danych


 


  • Podobne wątki
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości

Hosting, Domeny, SSL

Subskrypcja

Mamy 50665 zarejestrowanych użytkowników.
Najnowszy użytkownik: BestHR


Nasi użytkownicy napisali:

  • 936045 wiadomości
  • w 246706 tematach

Najnowsze wpisy na blogu

Najnowsze artykuły

Najaktywniejsi (ostatnie 30 dni)