Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej OK, rozumiem

[PHP/HTTPd] błąd w konfiguracji - błąd 400

Zdecydowałeś się na tworzenie interaktywnych stron przy pomocy PHP? Chcesz w łatwy i szybki sposób zarządzać danymi na swojej stronie? Tutaj znajdziesz pomoc w napotkanych przy tym trudnościach.

[PHP/HTTPd] błąd w konfiguracji - błąd 400

Post 18.10.2003, 13:02:55

wiec oto skrot mojego problemu:

konfiguracja Apache+php

plik php.ini [zmiany]

doc_root = "e:/Apache/Apache/htdocs/"
extension_dir = "e:/php/"

plik httpd.conf [zmiany]

AddType application/x-httpd-php .php .phtml .php3
Action application/x-httpd-php "e:/php/php.exe"
ScriptAlias /php/ "e:/php"

po zaladowaniu skryptu, dostaje blad 400 (bad request)

co zrobilem zle?
ja nosze kalosze, ty nosisz kalosisz, on nosi kalosi, my nosimy kalosimy, wy nosicie kalosicie, oni noszą kaloszą
Dreen
Posty: 18
Dołączył(a): 18.10.2003

Re: pomocy! problem (php)

Post 18.10.2003, 16:38:37

W pliku httpd.conf zamiast
Kod: Zaznacz cały
Action application/x-httpd-php "e:/php/php.exe"
spróbuj
Kod: Zaznacz cały
Action application/x-httpd-php "/php/php.exe"
semisiu photos | chór astrolabium
"Zdeterminowany programista potrafi stworzyć fatalny kod w każdym języku." / Allen Holub
Avatar użytkownikamsulik
Michał Sulik

wredalek
wredalek

Posty: 1015
Dołączył(a): 14.04.2002
Lokalizacja: Toruń

Post 19.10.2003, 12:31:02

Hm niestety to nie to teraz dostaje komunikat o nieznalezieniu pliku test.php mimo ze strona pod http://localhost o configu ok jest na miejscu
ja nosze kalosze, ty nosisz kalosisz, on nosi kalosi, my nosimy kalosimy, wy nosicie kalosicie, oni noszą kaloszą
Dreen
Posty: 18
Dołączył(a): 18.10.2003

Post 19.10.2003, 22:13:58

Jeszcze coś: zamiast
Kod: Zaznacz cały
ScriptAlias /php/ "e:/usr/php"
wpisz
Kod: Zaznacz cały
ScriptAlias /php/ "e:/usr/php/"
(slash na końcu).
semisiu photos | chór astrolabium
"Zdeterminowany programista potrafi stworzyć fatalny kod w każdym języku." / Allen Holub
Avatar użytkownikamsulik
Michał Sulik

wredalek
wredalek

Posty: 1015
Dołączył(a): 14.04.2002
Lokalizacja: Toruń

Redirect ??

Post 20.10.2003, 11:18:29

Dobra poradzilem sobie wipsujac do przgladarki zamiast [i]localhost[/i] to [i]127.0.0.1[/i] >]

Ale mam teraz inny problem, jak zrobic logowanie?


Ja mam nasepujacy pomysl:

[code]

<?
$zmienna0 = fopen ("plik1");
$zmienna1 = fgets ($zmienna0, x);
if ($_POST['zmienna2'] == $zmienna1)
{
funkcja1("plik2");
}
else
{
print ("zle haslo");
}
fclose ($zmienna0);
?>

[/code]


wytlumaczenie skrotow:
nazwy zarowno zmiennych jak i plikow sa umowne.

zmienna0 = haczyk do pliku1
plik1 = plik zawierajacy bardzo dlugi ciag znakow ASCII
zmienna1 = faktyczne haslo
funkcja fgets pobiera x pierwszych znakow, z pliku wyznaczonego przez zmienna0 (czyli plik1)
zmienna2 = zmienna superglobalna z formularza logowania
funkcja1 = tu wlasnie tkwi problem - jak przekierowac do jakiejs innej strony (w tym wypadku jest to plik2)?
co do funkcji1 czytalem gdzies o funkcji [i]header()[/i] ale z tego co wiem to nie mozna jej uzywac po uzyciu jakichkolwiek tagow HTML, moje pytanie wiec brzmi, jak przekierowac na jakas strone? a moze jest jakis latwiejszy sposob na logowanie? a moze uwierzytelnienie http?
ja nosze kalosze, ty nosisz kalosisz, on nosi kalosi, my nosimy kalosimy, wy nosicie kalosicie, oni noszą kaloszą
Dreen
Posty: 18
Dołączył(a): 18.10.2003


Powrót do PHP i bazy danych


 


  • Podobne wątki
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot] i 7 gości

Hosting, Domeny, SSL
iCash

Subskrypcja

Mamy 49620 zarejestrowanych użytkowników.
Najnowszy użytkownik: PiperVal


Nasi użytkownicy napisali:

  • 933787 wiadomości
  • w 245879 tematach

Najnowsze wpisy na blogu

Najnowsze artykuły

Najaktywniejsi (ostatnie 30 dni)