Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej OK, rozumiem

Polecam moją stronę!

Stworzyłeś nową stronę? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie, grafikę? Pochwal się innym, zobacz jak im się podoba, jakie mają uwagi.

Jak podoba Ci się ta strona!

SUPER!
2
20%
Niezła...
1
10%
Ujdzie w tłoku...
4
40%
Cienizna
1
10%
BEZNADZIEJA
2
20%
 
Liczba głosów : 10

Polecam moją stronę!

Post 02.04.2002, 14:33:30

Witam! Chciałem wam polecić moją stronę. http://www.mroczny-miecz.prv.pl Nie zdradzę jej tematyki... Wejdź a sam się przekonasz... Poczekaj tylko aż się załadują obrazki... Proszę równierz o jej ocenienie...
Tileandil_KMM
Posty: 56
Dołączył(a): 14.04.2002

Post 02.04.2002, 14:46:04

Strasznie długo mi sie ta stronka ładuje (a mam stałe), jezeli u innych jest tak jak u mnie to radze zmienic serwer !!
K8R
Posty: 170
Dołączył(a): 14.04.2002

Post 02.04.2002, 14:51:27

Strona załadowała mi sie bez górnego loga (o ile takie jest :lol: )

Co do reszty - to zmień czcionkę w menu na inną. Np. pogrubioną o kolorze ciemnoniebieskim i popraw tą pływającą ramkę w środku strony po jest niewymierna Obrazek
www.st9.pl . dla ciekawych...
www.readyforboarding.pl . dla bardziej ciekawych :)
Avatar użytkownikaPaweł
Posty: 2286
Dołączył(a): 14.04.2002
Lokalizacja: Łódź

Post 02.04.2002, 15:17:44

Na początek radze zmienić serwer, gdyż ten na interii nie należy do najszybszych, a wręcz przeciwnie.
Kamila Romanowska
Szablony WordPress :: WebHelp
Avatar użytkownikaxenka
Kamila Romanowska

złośnica
złośnica

Posty: 2291
Dołączył(a): 14.04.2002
Lokalizacja: Mysłowice

Post 02.04.2002, 16:39:16

imho znaczaco przesadziles z grafika - zanim to wszystko sie zaladuje, to mnostwo ludzi zrezygnuje z obejrzenia tej strony.
poza tym sugerowalbym zlikwidowac ten alert na poczatku - tego typu rozwiazania bardziej sie kojarza ze strona o tematyce XXX, niz RPG i pochodne
a reszta ?
coz - jak Pawel rzekl - ramka na srodku jest zle zwymiarowana - banner ja rozpycha
za duzo na tej stronie mruga, miga, itd - cale szczescie, ze nie zaladowala sie obiecana przez alert muzyczka...

sugerowalbym odszukanie na forum tematu dotyczacego oceny strony szary smok i porownanie jej ze swoim serwisem - zobaczysz roznice...
Tomasz
tomasz
Tomasz

Carnival Man
Carnival Man

Posty: 4383
Dołączył(a): 14.04.2002

Post 02.04.2002, 18:26:08

Ja np. zrezygnowalem bo mi sie www nieotworzyla :( chyba przez interie
Pozdro
Patrzcie jak się dynda! Dawaj Stefan, dawaj!
Avatar użytkownikaDrako
Dariusz

fanatyk
fanatyk

Posty: 2264
Dołączył(a): 14.04.2002
Lokalizacja: Ząbkowice Śląskie

Heh, nie bądźcie tacy surowi

Post 02.04.2002, 18:26:33

Więc tak:
Główne logo jest, mi się ładuje choć u mojego kumpla wystąpił podobny problem
Serwer już zmieniam na of.pl
Na newsy nic nie poradzę :( niestety takie muszą być
Muzyczkę i alert usunąłem jak radzicie
Jeśli chodzi o ramkę, przejrzyjcie sobie inne podstrony, nie rozpychają się tak jak te cholerne newsy
Czy coś jeszcze zmienić?
Tileandil_KMM
Posty: 56
Dołączył(a): 14.04.2002

no

Post 02.04.2002, 18:36:16

Aleście równo zjechali moją stronkę :D :D :D :D . Ale wyjdzie to jej na dobre. {mam nadzieję} aha. Znacie może jakieś serwisy dające systemy newsów i fora dyskusyjne? Bo to free4web mnie dobija... I strona na of.pl działa bardzo szybko! Dzięki za poradę
Tileandil_KMM
Posty: 56
Dołączył(a): 14.04.2002

Post 02.04.2002, 20:16:51

Drako napisał(a):Ja np. zrezygnowalem bo mi sie www nieotworzyla :( chyba przez interie


zazwyczaj jeżeli widzę że strona jest na interi to modlę się o szybki transfer bo z tym trudno, tak na marginesie to odradzam wszystkim konta na interii Obrazek
www.st9.pl . dla ciekawych...
www.readyforboarding.pl . dla bardziej ciekawych :)
Avatar użytkownikaPaweł
Posty: 2286
Dołączył(a): 14.04.2002
Lokalizacja: Łódź

Post 02.04.2002, 22:52:03

- podwojne przesuwanie (ramka w srodku)
- zle wymierzona ramka
- standardowe buttony (przy sondach i subskrypcji - mozna je bylo pokolorowac "pod strone")

+ fajne logo
+ szybko sie zaladowalo (IMHO)
"Albo znajdziemy drogę, albo ją wytyczymy" - Hannibal
Hannibal
Posty: 311
Dołączył(a): 14.04.2002

Post 11.04.2002, 19:32:27

A jak wam się podoba po poprawkach?
??????
pozdroofka
Tileandil_KMM
Posty: 56
Dołączył(a): 14.04.2002

Post 11.04.2002, 19:37:20

Stronk widze pierwszy raz po poprzednim razem nie otworzyla mi sie :( ale ta hest calkiem callkiem ale co :!::!: czy ja widze ramki feeeeeeeeee ja radze osobosicie to zlikwidiwac :) i ten napis co tam lata <marquee> .... zaszybko troszke smiga :) jesszcze luknałem do kodu straszne luzno w nim troszke go poukladaj :) przede wszystkim zmniejsz odstep od gory

Pozdro
Patrzcie jak się dynda! Dawaj Stefan, dawaj!
Avatar użytkownikaDrako
Dariusz

fanatyk
fanatyk

Posty: 2264
Dołączył(a): 14.04.2002
Lokalizacja: Ząbkowice Śląskie

Post 11.04.2002, 19:40:43

JAKIE POPRAWKI :?: :?: :?:
www.st9.pl . dla ciekawych...
www.readyforboarding.pl . dla bardziej ciekawych :)
Avatar użytkownikaPaweł
Posty: 2286
Dołączył(a): 14.04.2002
Lokalizacja: Łódź

Post 11.04.2002, 21:11:42

Oprócz tego co powiedzieli poprzednicy (-czka :D )

Na stronie jest za dużo wszystkiego nawalone , w pasku na dole cos lata , u góry cos lata... Poza tym u góry dałeś buttony , a w menu marna czcionka.Jakoś nie podoba mi się też ta tkanina jako tło , przypomina mi tą windowsowską tapetę dołączaną do win98.
Jeszcze raz , za dużo tego , bardziej profesjonalne strony cechują się własnie ta przejrzystością , która jest pomimo nawet dużej ilości informacji , Ty jakos tego ładnie nie pogodziłeś.

Takie jest moje zdanie
gufer
Posty: 209
Dołączył(a): 14.04.2002
Lokalizacja: Lublin

Post 12.04.2002, 02:38:31

No to fruniemy...... :-)

* Klimatem mi tak z lekka podchodzi pod stara Valhalle - http://www.valhalla.pl/ ....
** Sprobuj zrezygnowac z tla drewnianego, a zastosuj tlo jednolite za pomoca koloru lub 1px gifa......no ale ostatecznie nie jest ash tak zle.....
*** Porob sobie jakies linie albo inne wyroznienia, ktore beda odznaczly i odcinaly tytuly glowne w menu dla 'klan, powiadamiacz, sonda, itd....' bo teraz wszystko sie zlewa w jedna wielka kupe, ze nawet mieczem nie idzie tego przeciac......
**** Zrezygnuj z tego skryptu w pasku statusu.......przez niego nieco wolniej sie laduje, pozatym na krotka mete jest ten efekt ciekawy, a potem sie powtarz i meczy.......dlatego lepiej zostawic pasek statusu w spokoju...pozatym wtedy profesjonalniej to wyglada......
***** Rowniez polecilbym Ci zmienic wyswietlanie napisow w pasku w ktorym plywa sobie tekst z informacjami.......lepiej zastosowac sobie javascript ktory bedzie losowo wstawial po jednej z tych informacji....dzieki temu zawsze na kazdej stronie bedziesz mial inna iformacje (jezeli ich bedzie przynajmniej tyle ile podstron)....ale to tylko jak bys nie kozystal z ramki.....pozatym <marquee> jest glownie przeznaczone dla IE i ktos kto wejdzie z 'mniej fajnej' przegladarki...nie zobaczy tego napisu.....
****** Jezeli jestesmy juz przy ramkach.....to nie widze sensu stosowania ich u Ciebie......lepszy efekt dla Twojej strony bylby dzieki zastosowaniu tabelki.......i rozciagnieciu pozniej w dol pustego menu.....dzieki temu nie mialbys z niczm juz problemu a i bys mogl dzieki temu zrobic pozadek w menu, bo byloby wiecej miejsca......no chyba ze nadal chcesz trzymac wszystko w kupie aby wyswietlalo sie w jednym calym oknie......nie wiem czy masz style czy nie dla suwakow....ale ja mam starego IE i jezeli ich nie masz to nie zaciekawie to wtedy wszystko wyglada.....jak zrobis zw tabelce masz u mnie odrazu +70% sympatii dla Twojego serwisu...
******* Co sie tyczy 'News.ow' i rozjezdzania sie tabelki przez ten banner.......w sumie to Cie nie rozumie.....ja kiedy nie znalem php i w sumie nawet teraz tak robie, ze uzywam poprostu recznego wpisywania newsow.....i zmian na stronie......po co uzywasz tego systemu? Z lenistwa? Przeciez az tak duzo nie masz tych nowinek do wpisywania wiec przy kazdej jakiejs aktualizacji mozna byloby przy okazji recznie wpisac co nowego......ostatecznie jezeli masz php to includowac sobie pliczka textowego, ktorego latwo moglbys edytowac......a komentarze newsow to w sumie bezsens....bo lepiej byloby do tego przeznaczyc forum i zrobic dzial 'Uwagi dotyczace strony'.....a nawet jezeli nie masz takiej mozliwosci to zrezygnowac z tego i zrobic reczne wpisywanie.......co za tym idzie to juz mowilem : koniez z problemem ramki, serwis szybciej sie laduje, newsy wygladaja tak jak reszta strony, a nie jak tapeta na sciane z innego sklepu.......
********Przyciski na gorze we flashu....w sumie prosty i ladny efekt.....choc szczerze mowiac z niczym mi sie one tam nie zgrywaja....moze jak bys jaks akcent na ich podstawie wykozystal w menu......lepszym rozwiazaniem byloby zrobic takie przyciski dla menu a zamiast tych tylko linki tekstowe......nawet z tym skryptem fade'ujacym....co za tym idzie ladne byloby menu....oczywiscie nie tylko z samych przyciskow...ale dodajac im ladne oborderowanie naprawde ladny klimacik by byl......dla serwisu......no i tem nieszczesny <marque> by nie mial takiego pociagu do tych przyciskow i wszystko byloby ostatecznie w jednym cienkim pasku.......
*********Czcionka jest oki......ale przyczepie sie do samego skladu tekstu........niestety jest nieco meczacy i jakbys we wszystkch dzialach z synchronizowal tak aby bylo tak samo jak to jest np: w dziale 'Konkursy i Turnieje' tzn....wytluszczony naglowek, tekst normalnie.... linki np: podkreslone...a wszystkie xywy czy imiona np: na inny kolorek to byloby fajnie.......a tak przez nadmierne stosowanie efektu hakierskiego +++++ lub :::::::::: robi sie balagan i staje sie ta chaotyczne i meczace......no i slabo skupia wzrok na interesujacych zagadnieniach......
********** Logo jest estetyczne.....jednak mysle ze jest to troche zmarnowana przestrzen......dodajac do tego margines oraz 'short menu' masz od razu z glowy pol strony....z ktorej nie ma pozytku.....pomysl nad zmniejszeniem czy nawet wkomponowaniem w niego bannera....chocby do wymiany z podobnymi serwisami........jak mowie grafika ladna ale lepsze loga sa szerokosci bannera lub dwoch.....bo w sumie ile mozna sie w nie wpatrywac?
*********** Nie czepiam sie juz wiecej....zostal tylko jeszcze tekst na samym dole......wzuc go do tabelki o szerokosci jak tabelka glowna zeby nie rozjezdzal sie po za nia.......dzieki temu bedzie wszyskto jedna caloscia.......

Co by tu dodac.......dalem Ci wskazowki takie jakie sam bym zastosowal i mysle ze jezeli wezmiesz je pod uwage to osiagniesz ladny efekt dla serwisu ktory bedzie w miare szybko dzialal i nie bedzie meczyl.....ale oczywiscie to wszystko jak zwykle tylko moje zdanie, zeby nie bylo potem glupich komentarzy typu : - 'Nie tak ostro Sun' .....bo jak mowie to tylko moje zdanie, a Ty nie musisz sie do niego zastosowac.....

btw: .....i wywal choc ten skrypt z paska statusu bo jak szybko sie przelancza linki to czlowiekowi az zeby chodza......

btw2: .....i powiedz mi czy choc troszeczke inspirowales sie serwisem Valhalla...ot tak z ciekawosci nie zebym odrazu krzyczal ze plagiatowales bo podobienstwo i klimat jedynie jakos tak z lekka odczuwam.....no i nie ma jak cos czego sie wstydzic.....bo w sumie Valhalla to wyznacznik poziomu dla serwisow mniej wiecej z Twojej tematyki (-;

Ocena bedzie jak troche jeszcze popracujesz.....

Pozdrowka....
Leniwa bestia...
Avatar użytkownikaSunShine
Paweł Surmacz

Cleaner

Posty: 2001
Dołączył(a): 14.04.2002

V

Post 12.04.2002, 20:37:25

Uauuuu. Ale porada, staryyy... Dzięki za uwagi ale nie wszystkie je wykorzystam. O co chodzi Ci z tymi tabelkami bo sorry ale nie czaję. Jeśli chodzi o Vallahalę to ani razu jej nie widziałem (!!!) serio. :) Hiehie wygląd strony jest moim własnym pomysłem i z nikąd nie czerpałem pomysłów (chyba że tylko ze swojej głowy). Skrypt z txtem na pasku statusu wywalę. Tło zmienię na jednolite kolorem. Menu chyba nie zmienię. Ale pomyślę jeszcze nad tym. Ekhm jeśli chodzi o newsy to, to... Nie umiem zrobić ich sam, tak żeby było kilku redaktorów, obsługa przez www. itd itp.
Tileandil_KMM
Posty: 56
Dołączył(a): 14.04.2002

NO NIE CIEKAWIE

Post 16.04.2002, 21:08:42

Spoko stronka jak stronka może trochę nie zaciekawie dopracowana ale może być :o
Nie jestem fanem żadnych mroczych mieczów więc przypuszczam że jej więcej nie odwiedze :D
co do tegoże strona łądóje się dłógo to jest to nie prawdą bo mi wskoczyła błyskawicznie

Pozdrawiam siteql
SITEQL
Posty: 53
Dołączył(a): 14.04.2002


Powrót do Opinie, uwagi, oceny


 


  • Podobne wątki
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

Hosting, Domeny, SSL
iCash

Subskrypcja

Mamy 50186 zarejestrowanych użytkowników.
Najnowszy użytkownik: sskijop


Nasi użytkownicy napisali:

  • 935192 wiadomości
  • w 246383 tematach

Najnowsze wpisy na blogu

Najnowsze artykuły

Najaktywniejsi (ostatnie 30 dni)