Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej OK, rozumiem

Przenoszenie diva js

Tworzenie dynamicznych stron internetowych z zastosowaniem JavaScript, jQuery, Ajax. Dowiedz się jak to zrobić, znajdź rozwiązania swoich problemów.

Przenoszenie diva js

Post 30.06.2017, 22:46:54

Głowię się już nad tym kilka dni. Chcę, aby po nakliknięciu na div w zbiorze div'ów, prznosił się on do zbioru obok, i tak z każdym w zbiorze, ale też żeby po nakliknięciu drugi raz przeniesionego już diva w zbiorze 2 powracał on do zbioru 1
Próbowałem na wiele sposobów, oto 2 z nich najbardziej rozwinięte, ale przenoszą tylko w 1 stronę :(
function przenies1(){
document.querySelector("#mojeId1 .panel-body").appendChild(document.querySelector(".item1"));
$(this).removeClass("item1");
$(this).addClass("item2");
}
function przenies2(){
document.querySelector("#mojeId2 .panel-body").appendChild(document.querySelector(".item2"));
$(this).removeClass("item2");
$(this).addClass("item1");
} + w html przy kazdym divie onlick="..."
=========================================================
$(".item1").click(function(){
$(this).removeClass("item1");
$(this).addClass("item2");
$(this).appendTo("#mojeId2 .panel-body");
});
$(".item2").click(function(){
$(this).removeClass("item2");
$(this).addClass("item1");
$(this).appendTo("#mojeId1 .panel-body");
});
Może rozwiązanie jest banalnie proste i nie mogę tylko na nie wpaść, a może trudne, w każdym razie proszę o pomoc. Z góry dziękuję.
Legend999
Posty: 2
Dołączył(a): 28.06.2017

Re: Przenoszenie diva js

Post 01.07.2017, 06:58:55

https://jsfiddle.net/730mvtdy/
Sposób korzysta z delegowanych zdarzeń w jQuery, tj. nasłuchuję na kliknięcia w DIVy na kontenerach (#piewszy i #drugi). Gdy to nastąpi, to pod this będę miał klikniętego DIVa. Wtedy mogę po prostu tego DIVa appendTo do odpowiedniego kontenera (#piewszy lub #drugi).
Avatar użytkownikakuku
Rafał Kukawski

+∞
+∞

Posty: 19570
Dołączył(a): 14.04.2002

Re: Przenoszenie diva js

Post 01.07.2017, 19:03:13

Wow, dziękuję, nie wiedziałem że tak można, byłem blisko(tak mi się wydaje), ale nie znałem tego "'click', '> div'," w " $('#pierwszy').on('click', '> div', function () {". Jeszcze raz dziękuję. Temat do zamknięcia.
Legend999
Posty: 2
Dołączył(a): 28.06.2017


Powrót do JavaScript


 


  • Podobne wątki
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

Hosting, Domeny, SSL

Subskrypcja

Mamy 50307 zarejestrowanych użytkowników.
Najnowszy użytkownik: piekielny


Nasi użytkownicy napisali:

  • 935436 wiadomości
  • w 246473 tematach

Najnowsze wpisy na blogu

Najnowsze artykuły

Najaktywniejsi (ostatnie 30 dni)