Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej OK, rozumiem

porada/pomoc przy stronce

Tworzenie dynamicznych stron internetowych z zastosowaniem JavaScript, jQuery, Ajax. Dowiedz się jak to zrobić, znajdź rozwiązania swoich problemów.

porada/pomoc przy stronce

Post 05.06.2017, 16:23:27

Witam chciałbym się poradzić jak zmienić tą strone http://skajla.ucoz.pl/index/generator_filmy/0-9 tak by zamiast 3 razy klikać oddzielnie na "generuj", generowało się wszystko przy jednym kliknięciu "generuj"?

proszę o gotowe projekty.

pozdrawiam
driada
Posty: 8
Dołączył(a): 05.06.2017

Re: porada/pomoc przy stronce

Post 05.06.2017, 18:21:05

Jak masz
Kod: Zaznacz cały
<input src="http://loudwarez.pl/templates/loudwarez/images/gt.png" style="margin-bottom: 3px;" onclick="doStuff_3()" type="image">
to zmodyfikuj onclick'a do postaci

Kod: Zaznacz cały
onclick="doStuff_3();doStuff_2();doStuff()"
Avatar użytkownikakuku
Rafał Kukawski

+∞
+∞

Posty: 19571
Dołączył(a): 14.04.2002

Re: porada/pomoc przy stronce

Post 05.06.2017, 20:39:13

super dzięki za pomoc. ;] działa super

temat można zamknac ;]
driada
Posty: 8
Dołączył(a): 05.06.2017

Re: porada/pomoc przy stronce

Post 06.06.2017, 19:14:58

Witam pomogliście mi w czoraj. dzisiaj też potrzebuje pomocy. Chodzi o tą samą strone. czy istnieje możliwość zrobienia tak aby po jednym kliknięciu w w każdą z rubryk dolnych chodzi mi o rubryki. tutuł, krótki opis, pełny opis. by po kliknięciu lewym przyciskiem myszy tekst znajtujacy sie w jednej z tych rubryk automatycznie się kopiował. bo obecnie to działa tak zaznaczam tekst i prawym przyciskiem myszki daje kopiuj.

Nie wiem czy da się to zrobić.?
driada
Posty: 8
Dołączył(a): 05.06.2017

Re: porada/pomoc przy stronce

Post 06.06.2017, 22:48:22

Poczytaj o tzw. execCommands, co jest dość ryzykowne - nie wszędzie działa tak samo.

A można tekst skopiować po prostu pobierając zawartość elementu, do którego przypięliśmy zdarzenie.
Kod: Zaznacz cały
skopiowanaTresc = document.querySelector("#zTegoKopiujmy").innerHTML;

Zamiast właściwości innerHTML możesz użyć właściwości textConent, wtedy to jest sam tekst, ale nie będzie tekstu, który np. zostanie pogrubiony, pochylony czy będzie w jakimkolwiek innym znaczniku.
Musisz po prostu przemyśleć , z czego chcesz skorzystać w danym przypadku :)
kabexxx
Posty: 195
Dołączył(a): 27.11.2011

Re: porada/pomoc przy stronce

Post 06.06.2017, 22:54:26

kabexxx napisał(a):Poczytaj o tzw. execCommands, co jest dość ryzykowne - nie wszędzie działa tak samo.

A można tekst skopiować po prostu pobierając zawartość elementu, do którego przypięliśmy zdarzenie.
Kod: Zaznacz cały
skopiowanaTresc = document.querySelector("#zTegoKopiujmy").innerHTML;

Zamiast właściwości innerHTML możesz użyć właściwości textConent, wtedy to jest sam tekst, ale nie będzie tekstu, który np. zostanie pogrubiony, pochylony czy będzie w jakimkolwiek innym znaczniku.
Musisz po prostu przemyśleć , z czego chcesz skorzystać w danym przypadku :)


ok dzięki. będę próbował :)
driada
Posty: 8
Dołączył(a): 05.06.2017


Powrót do JavaScript


 


  • Podobne wątki
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

Hosting, Domeny, SSL

Subskrypcja

Mamy 50329 zarejestrowanych użytkowników.
Najnowszy użytkownik: PietroMas


Nasi użytkownicy napisali:

  • 935465 wiadomości
  • w 246487 tematach

Najnowsze wpisy na blogu

Najnowsze artykuły

Najaktywniejsi (ostatnie 30 dni)