Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej OK, rozumiem

Pobieranie danych ze strony

Tworzenie dynamicznych stron internetowych z zastosowaniem JavaScript, jQuery, Ajax. Dowiedz się jak to zrobić, znajdź rozwiązania swoich problemów.

Pobieranie danych ze strony

Post 28.11.2017, 02:36:45

Chcialbym pobrać dane tej strony
http://yourcoin.pl/dane.php

napisałem wczesniej
Kod: Zaznacz cały
 $html = file_get_html('http://yourcoin.pl/dane.php', false, null, 0);
 
 
    foreach($html->find('iframe') as $frame) {
        $html2 = file_get_html($frame->src, false, null, 0);
 
        foreach($html2->find('video source') as $src) {
            echo $src->src;
        }
    }

nie działa bo strona jest generowana przez js jak to zrobić?
michalbd93
Posty: 2
Dołączył(a): 28.11.2017

Re: Pobieranie danych ze strony

Post 28.11.2017, 09:23:49

Przeglądarkowy JavaScript też nie pomoże, ponieważ nie ma uprawnień do operowania na dokumentach z "obcych" domen.
Pozostaje tylko wykorzystać coś po stronie serwera, co potrafi interpretować JavaScript na stronach. Dla node.js jest masa gotowych modułów, począwszy od phantomjs.
Istnieją też projekty Phantomjs dla PHP, może warto je sprawdzić. Podejrzewam jednak, że będą wymagały sporej elastyczności w konfiguracji serwera, możliwości instalacji rozszerzeń czy wykonywania "zewnętrznych" programów.
Ewentualnie możesz próbować rozpracować co robi kod JS i w ten sposób dobrać się bezpośrednio do treści, która Cię interesuje. NIe sprecyzowałeś dokładnie czego potrzebujesz…
Avatar użytkownikakuku
Rafał Kukawski

+∞
+∞

Posty: 19664
Dołączył(a): 14.04.2002

Re: Pobieranie danych ze strony

Post 28.11.2017, 09:35:22

interesuje mnie src mp4
michalbd93
Posty: 2
Dołączył(a): 28.11.2017

Re: Pobieranie danych ze strony

Post 28.11.2017, 10:07:26

Najważniejsze, żebyś pobrał sobie linię z
Kod: Zaznacz cały
eval(function(p,a,c,k,e,d){

potem sobie przepuścisz ten kod przez https://github.com/rkaradas/php-javascript-unpacker
W wyniku dostaniesz kolejny kod JavaScript. Więc tutaj będzie trzeba albo użyć jakiegoś interpretera JS (np. https://github.com/hiltonjanfield/js4php5) albo próbować wyrażeniami regularnymi wyłuskać wszystkie liczby z tablicy, która będzie w tym kodzie oraz liczbę występującą w kodzie
Kod: Zaznacz cały
String.fromCharCode(parseInt(value)-TU_JEST_TA_LICZBA)

potem liczby z tablicy konwertujesz na znaki poprzez chr(liczba_z_tablicy - liczba_z_drugiego_fragmentu). Gdy połaczysz znaki dostaniesz znacznik <source>, w którym będzie URL do filmu.

Problem się zacznie, gdy algorytm generowania tego się zmieni, wtedy zabawa od nowa.
Avatar użytkownikakuku
Rafał Kukawski

+∞
+∞

Posty: 19664
Dołączył(a): 14.04.2002


Powrót do JavaScript


 


  • Podobne wątki
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Yahoo [Bot] i 4 gości

Hosting, Domeny, SSL

Subskrypcja

Mamy 50864 zarejestrowanych użytkowników.
Najnowszy użytkownik: paulinaka


Nasi użytkownicy napisali:

  • 936286 wiadomości
  • w 246804 tematach

Najnowsze wpisy na blogu

Najnowsze artykuły

Najaktywniejsi (ostatnie 30 dni)