Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej OK, rozumiem

Dwa zmienne lokalizacyjne

Tworzenie dynamicznych stron internetowych z zastosowaniem JavaScript, jQuery, Ajax. Dowiedz się jak to zrobić, znajdź rozwiązania swoich problemów.

Dwa zmienne lokalizacyjne

Post 19.06.2017, 16:49:07

Witam

ma ktoś pomysł jak dodać do mapy dwa punty lokalizacyjne?

Kod: Zaznacz cały
<script>
      function initMap() {

        var map = new google.maps.Map(document.getElementById('map'), {
          zoom: 7,
          zoomControlOptions: {
            position: google.maps.ControlPosition.RIGHT_CENTER
          },
          panControl: false,
          center: {
            lat: 52.247154,
            lng: 19.488180
          },
          styles: [{"featureType":"landscape","stylers":[{"hue":"#FFBB00"},{"saturation":43.400000000000006},{"lightness":37.599999999999994},{"gamma":1}]},{"featureType":"road.highway","stylers":[{"hue":"#FFC200"},{"saturation":-61.8},{"lightness":45.599999999999994},{"gamma":1}]},{"featureType":"road.arterial","stylers":[{"hue":"#FF0300"},{"saturation":-100},{"lightness":51.19999999999999},{"gamma":1}]},{"featureType":"road.local","stylers":[{"hue":"#FF0300"},{"saturation":-100},{"lightness":52},{"gamma":1}]},{"featureType":"water","stylers":[{"hue":"#0078FF"},{"saturation":-13.200000000000003},{"lightness":2.4000000000000057},{"gamma":1}]},{"featureType":"poi","stylers":[{"hue":"#00FF6A"},{"saturation":-1.0989010989011234},{"lightness":11.200000000000017},{"gamma":1}]}]
        });
       
        var infoWin = new google.maps.InfoWindow({
          maxWidth: 260
        });

        var image = {url:"<?php bloginfo('template_directory') ?>/images/marker-icon.png"};
       
        var markers = locations.map(function(location, i) {
          var marker = new google.maps.Marker({
            position: location,
            animation:google.maps.Animation.DROP,
            icon: image,
            title: locations.first_name
          });
          google.maps.event.addListener(marker, 'click', function(evt) {
            // infoWin.setContent(location.first_name);
            infoWin.setContent("<div class='cloud-google'><div class='header-map'><img src=" + 'http://' + location.photo_url + "></div></div>");
            infoWin.open(map, marker);
          })
          // google.maps.event.addListener(marker, 'click', function(evt) {
          //   // infoWin.setContent(location.first_name);
          //   infoWin.setContent("<div class='cloud-google'><div class='header-map'><img src=" + 'http://' + location.photo_url + "></div><div class='body'><p>" + location.first_name + " " + location.last_name + "</p></div></div>");
          //   infoWin.open(map, marker);
          // })
          return marker;
        });

        var markerCluster = new MarkerClusterer(map, markers, {
          imagePath: 'https://developers.google.com/maps/documentation/javascript/examples/markerclusterer/m'
        });

      }
      var locations = [{"id":99,"photo_url":"139.59.129.224/uploads/share_photo/file/99/thumb_SESYJKOWO_2015__68_.jpg","first_name":"Grzegorz","last_name":"Stankiewicz","email":"grzegorz.stankiewicz.77@gmail.com","city":"AugustĂłw, Polska","team_id":2023,"lat":53.8434431,"lng":22.9796023,"created_at":"2017-05-19T17:03:18.177+02:00","updated_at":"2017-05-19T17:03:18.177+02:00"}];

      google.maps.event.addDomListener(window, "load", initMap);
    </script>



chciałbym dodać jeszcze
var locations2 =
janko8403
Posty: 218
Dołączył(a): 25.09.2013

Re: Dwa zmienne lokalizacyjne

Post 19.06.2017, 22:38:44

Zmienna locations jest tablicą, więc zgaduję, że wystarczy tylko po przecinku dodać drugi obiekt

Kod: Zaznacz cały
var locations = [{"id":99,[...],"updated_at":"2017-05-19T17:03:18.177+02:00"},
{"id":100, [TUTAJ POZOSTAŁE WŁAŚCIWOŚCI]}];
Avatar użytkownikakuku
Rafał Kukawski

+∞
+∞

Posty: 19645
Dołączył(a): 14.04.2002

Re: Dwa zmienne lokalizacyjne

Post 20.06.2017, 09:12:01

próbowałem już tego sposobu i w formie
Kod: Zaznacz cały
var locations = [..], [..]


nie wyświetla w ogóle mapy
janko8403
Posty: 218
Dołączył(a): 25.09.2013

Re: Dwa zmienne lokalizacyjne

Post 20.06.2017, 09:38:04

Nawiasy kwadratowe zostają pojedynczo []. Wewnątrz tych nawiasów dodajesz obiekty (nawiasy {} z detalami miejsc, które chcesz widzieć na mapie), odzielając kolejne obiekty przecinkiem. Jeśli to nie zadziała, to podaj link do strony na której widać problem.
Avatar użytkownikakuku
Rafał Kukawski

+∞
+∞

Posty: 19645
Dołączył(a): 14.04.2002

Re: Dwa zmienne lokalizacyjne

Post 20.06.2017, 10:06:57

niestety pierwsze rekordy pobieram automatycznie jsonem i są tam już nawiasy a chciałem dodać drugie swoje lokalizacje więc tego nie przeskoczę
janko8403
Posty: 218
Dołączył(a): 25.09.2013

Re: Dwa zmienne lokalizacyjne

Post 20.06.2017, 10:17:15

W kodzie, który podałeś nie wspomniałeś ani słowa o tym, że zmienna locations ma wartośc pobraną z JSONa. Możesz zrobić

Kod: Zaznacz cały
locations = locations.concat(druga_tablica);
Avatar użytkownikakuku
Rafał Kukawski

+∞
+∞

Posty: 19645
Dołączył(a): 14.04.2002

Re: Dwa zmienne lokalizacyjne

Post 20.06.2017, 10:31:15

problem rozwiązany, uciałem w php ostatni znak funkcją mb_substr i ją złączyłem
janko8403
Posty: 218
Dołączył(a): 25.09.2013


Powrót do JavaScript


 


  • Podobne wątki
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 7 gości

Hosting, Domeny, SSL

Subskrypcja

Mamy 50698 zarejestrowanych użytkowników.
Najnowszy użytkownik: m1kie


Nasi użytkownicy napisali:

  • 936101 wiadomości
  • w 246729 tematach

Najnowsze wpisy na blogu

Najnowsze artykuły

Najaktywniejsi (ostatnie 30 dni)