Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej OK, rozumiem

[domeny] dwie domeny jeden serwis

Nie wiesz gdzie zarejestrować domenę? Szukasz dobrego serwera na swoją stronę? A może już taki znalazłeś i chcesz podzielić się informacjami na jego temat z innymi.

[domeny] dwie domeny jeden serwis

Post 06.11.2007, 19:15:32

witam mam pytanko mianowicie zakupilem dwie domeny. i chialbym zeby prowadzily one do jednego serwisu jak to zrobic:(
frex
Posty: 264
Dołączył(a): 14.08.2007

Post 06.11.2007, 19:30:09

Jesli masz cPanel na koncie, to po prostu zaparkuj domeny (lub podepnij do tego samego folderu). Z DA jest chyba tak samo, gorzej jest z tego co wiem z pleskiem, no ale zawsze mozna zrobic to z poziomu admina (support).

Jednak z punktu widzenia pozycjonowania nie jest to najlepsze wyjscie, chyba ze zrobisz przekierowanie z jednej domeny na druga.
Nie wiesz gdzie umieścić witrynę, aby mieć święty spokój raz na zawsze? Polecam ten tani hosting stron www :-)
arek_inc
Posty: 353
Dołączył(a): 27.03.2007

Post 06.11.2007, 19:35:05

a moglbys wytluamczyc to krok po kroku dziekuje:).
frex
Posty: 264
Dołączył(a): 14.08.2007

Post 06.11.2007, 19:52:44

Hmmm no masz jakis serwer tak? Wiec pewnie tam masz jakis panel... Jesli jest to cPanel, to logujesz sie tam, wchodzisz w dzial "Parkowanie domen" i tam dodajesz obydwie (beda wskazywaly na glowny folder public_html).

W direct admin chyba tego nie mozna zrobic, ale glowy nie daje, po prostu na szybko nie widze takiej opcji. Pozostaje pewnie mail do pomocy technicznej aby zmienili konfiguracje w apache.
Nie wiesz gdzie umieścić witrynę, aby mieć święty spokój raz na zawsze? Polecam ten tani hosting stron www :-)
arek_inc
Posty: 353
Dołączył(a): 27.03.2007

Post 08.11.2007, 10:03:13

można zawsze stworzyć w publicu katalog - i zaparkowac druga domene, wtedy masz dwie strony na jednym serwerze, jedna ladujesz do public-html druga do stworzonego katalogu
MisterBIG
Posty: 4
Dołączył(a): 08.11.2007

Post 12.11.2007, 04:52:41

MisterBIG napisał(a):można zawsze stworzyć w publicu katalog - i zaparkowac druga domene, wtedy masz dwie strony na jednym serwerze, jedna ladujesz do public-html druga do stworzonego katalogu


toś wymyslil hahahahahaha <lol>
a moze 2 serwery niech kupi

tak jak napisal arek_inc
najlepiej zrob przekierowanie jednej z domen i to najlepiej na adres IP
woj_tek85
Posty: 118
Dołączył(a): 23.05.2007
Lokalizacja: Polska


Powrót do Hosting WWW i domeny


 


  • Podobne wątki
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot], Yahoo [Bot] i 7 gości

Hosting, Domeny, SSL

Subskrypcja

Mamy 51032 zarejestrowanych użytkowników.
Najnowszy użytkownik: JK12


Nasi użytkownicy napisali:

  • 936623 wiadomości
  • w 246937 tematach

Najnowsze wpisy na blogu

Najnowsze artykuły

Najaktywniejsi (ostatnie 30 dni)