Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej OK, rozumiem

Domena a oprogramowanie sklepu

Nie wiesz gdzie zarejestrować domenę? Szukasz dobrego serwera na swoją stronę? A może już taki znalazłeś i chcesz podzielić się informacjami na jego temat z innymi.

Domena a oprogramowanie sklepu

Post 25.03.2017, 03:46:08

czy jak się bierze nowe oprogramowanie ze sklepu, to można od razu z domeną, tak żeby nie trzeba było nic ustawiać? nie ukrywam, że kwestie techniczne to dla mnie czarna magia a wolałbym uniknąć zatrudnienia nowej osoby tylko po to bo początki finansowo jednak słabo stoją niestety.
paulpogba
Posty: 3
Dołączył(a): 24.03.2017

Re: Domena a oprogramowanie sklepu

Post 26.03.2017, 01:24:08

można, kombinacji jest wiele. tyle, że ustawienia w takich przypadkach robienia samodzielnie z oddzielną domeną i tak ktoś Ci może pomóc robić. choćby ktoś, kto ci dostarcza oprogramowanie. i w twoim i w ich interesie w sumie.
clyde
Posty: 23
Dołączył(a): 16.10.2016

Re: Domena a oprogramowanie sklepu

Post 26.03.2017, 11:24:56

właśnie w miejscu w którym chciałem mieć to trzeba było skąds domene bo ich nie było w ofercie a było bardzo drogo jeśli oni mieli dobrać więc jak się zdecydowałem sam to mówili że trzeba będzie coś uzupełniać. kilka cyfer czy liter ale tak to wytłumaczyli że ja nic nie zrozumiałem
paulpogba
Posty: 3
Dołączył(a): 24.03.2017

Re: Domena a oprogramowanie sklepu

Post 27.03.2017, 16:10:25

Domena i oprogramowanie sklepu to dwie zupełnie inne bajki ;-)
Oprogramowanie wgrywasz na hosting. Chyba że kupujesz od razu postawiony sklep - wtedy tylko masz nakierować domenę i na tym kończy się twoja rola.
zenong
Zbyszek Modulski

zenong
zenong

Posty: 1109
Dołączył(a): 09.02.2009

Re: Domena a oprogramowanie sklepu

Post 27.03.2017, 23:17:16

o to to własnie tą drugą opcje miałem na myśli! to nakierowanie to trudne jest?
paulpogba
Posty: 3
Dołączył(a): 24.03.2017

Re: Domena a oprogramowanie sklepu

Post 29.03.2017, 16:24:19

Jest to bardzo proste. Musisz zwyczajnie w panelu domeny podać DNSy serwera - tego gdzie masz sklep. I takie info powinieneś mieć od sklepu. Nie masz do pomocy nikogo, kto się na tym zna?
zenong
Zbyszek Modulski

zenong
zenong

Posty: 1109
Dołączył(a): 09.02.2009


Powrót do Hosting WWW i domeny


 


  • Podobne wątki
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

Hosting, Domeny, SSL

Subskrypcja

Mamy 50705 zarejestrowanych użytkowników.
Najnowszy użytkownik: wafel123


Nasi użytkownicy napisali:

  • 936104 wiadomości
  • w 246730 tematach

Najnowsze wpisy na blogu

Najnowsze artykuły

Najaktywniejsi (ostatnie 30 dni)