Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej OK, rozumiem

[Radia internetowe].

Nie wiesz gdzie powinien wylądować Twój post? Masz coś niezwiązanego z żadnym z dostępnych for? A może chcesz po prostu poznać nowych ludzi? To miejsce właśnie dla Ciebie.

[Radia internetowe].

Post 07.07.2006, 18:15:37

Witam czy ktoś z Was ma jakieś swoje prywatne radio internetowe?. Mam pytanie na jakiej stronie można bezpłatnie założyć takie radio? Szukałem na googlach i niewiele znalazłem, z jednej strony to tak fajnie jeśli masz swoje radio dużo osób tego radia słucha i podoba im się ta muzyka którą puszczasz.

Podajcie jakieś stronki gdzie mozna za darmo założyć radio

za info THX
adminek
Posty: 34
Dołączył(a): 23.06.2006

Post 07.07.2006, 18:59:08

nie spotkalem darmowych serwerow na ktorych moznaby stawiac radio, bo:
1. wymaga konta shellowego;
2. przy duzej liczbie sluchaczy potrzebne jest bardzo szybkie lacze;
3. nieumiejetne zainstalowanie shoutcasta oslabia bezpieczenstwo serwera(tak mi mowiono, ale moge sie mylic ;)
Avatar użytkownikaGorgeus
Posty: 511
Dołączył(a): 23.07.2003

Post 07.07.2006, 21:11:47

2. przy duzej liczbie sluchaczy potrzebne jest bardzo szybkie lacze;


Ale nie rozumiem to jak sobie założę radio internetowe to jakość jego słuchania zależy od przepustwości mojego łącza internetowego?

Kiedyś myślałem, że jakość słuchania takowego radia zależy od servera na jakim zakładasz takie radio:P
adminek
Posty: 34
Dołączył(a): 23.06.2006

Post 07.07.2006, 21:53:42

jakość słuchania takowego radia zależy od servera na jakim zakładasz takie radio

..a ten serwer to niby do czego ma być podłączony?
Będziesz miał trzech słuchaczy online i zwiecha?
web is brutal
My Blog
Avatar użytkownikaAdriano213
Posty: 841
Dołączył(a): 09.12.2005
Lokalizacja: Grybów

Post 08.07.2006, 09:10:24

EE no to lipa jak tak, rozumiem jeśli ktoś ma bardzo szybkie łącze np. neostradę czy tez chello (oczywiście mam na myśli te szybsze opcje neostrady czy chello). A tak jeśli ktoś ma takie "przeciętne" łącze to zaużmy 20 słuchaczy i kicha. Ale takie radio np. jak cyberstacja dobrze prosperuje
adminek
Posty: 34
Dołączył(a): 23.06.2006

Post 08.07.2006, 10:25:59

adminek napisał(a):EE no to lipa jak tak, rozumiem jeśli ktoś ma bardzo szybkie łącze np. neostradę czy tez chello (oczywiście mam na myśli te szybsze opcje neostrady czy chello). A tak jeśli ktoś ma takie "przeciętne" łącze to zaużmy 20 słuchaczy i kicha. Ale takie radio np. jak cyberstacja dobrze prosperuje

Przykładowy kanał - http://cyberstacja.com/_stuff/gold przekierowywuje nas na http://213.186.42.187:8300/ teraz sprawdzamy whois 213.186.42.187 i...:
inetnum: 213.186.40.0 - 213.186.47.255
netname: OVH
descr: OVH SAS
descr: Dedicated Servers
descr: http://www.ovh.com
country: FR
(...)

Jak widać ich serwery nie stoją na neostradzie, ani chello (choć nie twierdzę, że na takich łączach nie dałoby się postawić radia dla określonej liczby słuchaczy), ba nie stoją nawet w Polsce ;). Jakość zależy zarówno od parametrów naszego łącza , ale w głównej mierze łącza przez które owy serwer połączony jest ze światem.
Avatar użytkownikaMavestinus
Paweł Nowak

Out of time
Out of time

Posty: 2384
Dołączył(a): 09.01.2003
Lokalizacja: Katowice


Powrót do Forum ogólne


 


  • Podobne wątki
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

Subskrypcja

Mamy 43452 zarejestrowanych użytkowników.
Najnowszy użytkownik: Content Lab


Nasi użytkownicy napisali:

  • 909686 wiadomości
  • w 236490 tematach

Najnowsze wpisy na blogu

Najnowsze artykuły

Najaktywniejsi (ostatnie 30 dni)