Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej OK, rozumiem
[Promocja] Ponad 130 motywów premium dla WordPressa za 29 dolarów

jak wydrukowac strone bez straty jakosci?

Nie wiesz gdzie powinien wylądować Twój post? Masz coś niezwiązanego z żadnym z dostępnych for? A może chcesz po prostu poznać nowych ludzi? To miejsce właśnie dla Ciebie.

jak wydrukowac strone bez straty jakosci?

Post 23.08.2010, 11:49:29

Kiedy mam jakas strone (powiedzmy z faktura) do wydrukowania -> znika tlo w momencie druku + pojawiaja sie "data" i "link (url)" strony - jednak jakosc jest najlepsza.
Kiedy robie "print screen" wklejam np. do photoshopa lub Worda, jakosc spada na psy...

Jak to rozwiazac?
Avatar użytkownikaAndyPSV
Posty: 706
Dołączył(a): 18.07.2004

Re: jak wydrukowac strone bez straty jakosci?

Post 23.08.2010, 11:59:11

AndyPSV napisał(a):Jak to rozwiazac?
Nie wklejać do Worda, a po wklejeniu do PhotoShopa zapisuj w odpowiednim formacie - najlepiej bezstratnym - BMP, TIFF, etc.

Pozdrawiam
BIMAS = BioInformatics and Molecular Analysis Section
Avatar użytkownikabimas
Maciej Bimek

Posty: 5974
Dołączył(a): 22.01.2005
Lokalizacja: Poznań

Post 23.08.2010, 12:08:59

to samo...
nic nie zmienia to

co zrobic?
w momencie przeklejenia jakosc jest "niby najlepsza" jednak w momencie druku spada na psy i to ogromnie

drukowalem w 100%, bez zmniejszania niczego - wciaz to samo; testowalem wszystkie opcje wciaz to samo

ktos ma jakikolwiek pomysl?
moge skany wrzucic jak jakosc spada drastycznie

co zrobic?
Avatar użytkownikaAndyPSV
Posty: 706
Dołączył(a): 18.07.2004

Post 23.08.2010, 12:15:42

Wygląda to na błąd po stronie sterowników drukarki albo błędne ustawienia drukarki ;)

Więcej pomysłów nie mam.

Pozdrawiam
BIMAS = BioInformatics and Molecular Analysis Section
Avatar użytkownikabimas
Maciej Bimek

Posty: 5974
Dołączył(a): 22.01.2005
Lokalizacja: Poznań

Post 23.08.2010, 12:33:50

to o czym myslalem to, aby wrzucic ta strone do pdf i dopiero drukowac, ale jest wyzwanie z bibliotekami (html on fly to php) zeby to zrobic - musi byc jakis inny sposob...
Avatar użytkownikaAndyPSV
Posty: 706
Dołączył(a): 18.07.2004

Post 23.08.2010, 12:44:36

ZNALAZLEM ROZWIAZANIE!
FIREFOX -> wylaczyc wszystkie "dodatki" jak url etc

DZIEKI!!
Avatar użytkownikaAndyPSV
Posty: 706
Dołączył(a): 18.07.2004


Powrót do Forum ogólne


 


  • Podobne wątki
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

hosting, domeny, SSL

Subskrypcja

Mamy 47005 zarejestrowanych użytkowników.
Najnowszy użytkownik: 123tlumacz


Nasi użytkownicy napisali:

  • 925789 wiadomości
  • w 241791 tematach

Najnowsze wpisy na blogu

Najnowsze artykuły

Najaktywniejsi (ostatnie 30 dni)