Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej OK, rozumiem

jak wydrukowac strone bez straty jakosci?

Nie wiesz gdzie powinien wylądować Twój post? Masz coś niezwiązanego z żadnym z dostępnych for? A może chcesz po prostu poznać nowych ludzi? To miejsce właśnie dla Ciebie.

jak wydrukowac strone bez straty jakosci?

Post 23.08.2010, 12:49:29

Kiedy mam jakas strone (powiedzmy z faktura) do wydrukowania -> znika tlo w momencie druku + pojawiaja sie "data" i "link (url)" strony - jednak jakosc jest najlepsza.
Kiedy robie "print screen" wklejam np. do photoshopa lub Worda, jakosc spada na psy...

Jak to rozwiazac?
Avatar użytkownikaAndyPSV
Posty: 679
Dołączył(a): 18.07.2004

Re: jak wydrukowac strone bez straty jakosci?

Post 23.08.2010, 12:59:11

AndyPSV napisał(a):Jak to rozwiazac?
Nie wklejać do Worda, a po wklejeniu do PhotoShopa zapisuj w odpowiednim formacie - najlepiej bezstratnym - BMP, TIFF, etc.

Pozdrawiam
BIMAS = BioInformatics and Molecular Analysis Section
Avatar użytkownikabimas
Maciej Bimek

Posty: 5974
Dołączył(a): 22.01.2005
Lokalizacja: Poznań

Post 23.08.2010, 13:08:59

to samo...
nic nie zmienia to

co zrobic?
w momencie przeklejenia jakosc jest "niby najlepsza" jednak w momencie druku spada na psy i to ogromnie

drukowalem w 100%, bez zmniejszania niczego - wciaz to samo; testowalem wszystkie opcje wciaz to samo

ktos ma jakikolwiek pomysl?
moge skany wrzucic jak jakosc spada drastycznie

co zrobic?
Avatar użytkownikaAndyPSV
Posty: 679
Dołączył(a): 18.07.2004

Post 23.08.2010, 13:15:42

Wygląda to na błąd po stronie sterowników drukarki albo błędne ustawienia drukarki ;)

Więcej pomysłów nie mam.

Pozdrawiam
BIMAS = BioInformatics and Molecular Analysis Section
Avatar użytkownikabimas
Maciej Bimek

Posty: 5974
Dołączył(a): 22.01.2005
Lokalizacja: Poznań

Post 23.08.2010, 13:33:50

to o czym myslalem to, aby wrzucic ta strone do pdf i dopiero drukowac, ale jest wyzwanie z bibliotekami (html on fly to php) zeby to zrobic - musi byc jakis inny sposob...
Avatar użytkownikaAndyPSV
Posty: 679
Dołączył(a): 18.07.2004

Post 23.08.2010, 13:44:36

ZNALAZLEM ROZWIAZANIE!
FIREFOX -> wylaczyc wszystkie "dodatki" jak url etc

DZIEKI!!
Avatar użytkownikaAndyPSV
Posty: 679
Dołączył(a): 18.07.2004


Powrót do Forum ogólne


 


  • Podobne wątki
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

Subskrypcja

Mamy 43426 zarejestrowanych użytkowników.
Najnowszy użytkownik: internetowyLOMBARD


Nasi użytkownicy napisali:

  • 909573 wiadomości
  • w 236446 tematach

Najnowsze wpisy na blogu

Najnowsze artykuły

Najaktywniejsi (ostatnie 30 dni)