Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej OK, rozumiem

[JSP+MYSQL] logowanie

Podstawy tworzenia stron to dla Ciebie pestka? Pora na bardziej zaawansowane rozwiązania, które zautomatyzują i uatrakcyjnią funkcjonowanie Twojej strony - Ruby, Node.js, ASP, JSP, Python i wiele innych technologii.

[JSP+MYSQL] logowanie

Post 02.01.2008, 21:47:14

Witam
Probuje zrobic proste logowanie w ramach testu...napisalem taki kod... i nie wiem gdzie zle cos robie...
Kod: Zaznacz cały
<%@ page contentType="text/html; charset=windows-1250" %>
<%@ page import="java.io.*" %>
<%@ page import="java.sql.*" %>

<%
   String login=request.getParameter("login");
   String pass=request.getParameter("pass");
   
   String url="jdbc:mysql://localhost/portal";
    String driver="sun.jdbc.odbc.JdbcOdbcDriver";
   
   
   if (login!=null && pass!=null)
     {
      Connection con=null;
      Statement stmt=null;
      ResultSet rs=null;
         try{      
         Class.forName(driver).newInstance();
      
             con = DriverManager.getConnection(url,"root","admin");
             stmt=conn.createStatement(ResultSet.TYPE_SCROLL_SENSITIVE,ResultSet.CONCUR_UPDATABLE);
             rs = stmt.executeQuery("Select * from users where login = '"+login + "' and pass ='"pass"';");
      
         }catch(Exception e){e.printStackTrace();}
   
         if ( rs!=null && rs.next() )
      {
            session.setAttribute("login", login);
         rs.close();
           stmt.close();
           con.close();
         
%>
        <jsp:forward page='maintenance.jsp'/>      
       <%
      }else if (rs!=null){
           rs.close();
           stmt.close();
           con.close();
        %>
<br>
        <jsp:forward page='login.html'/><br>
        <%
      }
 
   }

%>


mam taki blad
An error occurred at line: 5 in the jsp file: /log2/logowanie.jsp
Generated servlet error:
Syntax error on token "pass", < expected


Prosze o pomoc...
:: nie ufaj nikomu ::
n0bi
Posty: 37
Dołączył(a): 23.05.2002

Post 13.01.2008, 01:45:21

a może jeszcze daj stacktrace. Tam powinno być znacznie więcej informacji.
koziolek
Posty: 98
Dołączył(a): 11.01.2007


Powrót do Alternatywne technologie


 


  • Podobne wątki
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

Hosting, Domeny, SSL

Subskrypcja

Mamy 50460 zarejestrowanych użytkowników.
Najnowszy użytkownik: GwenSDickey


Nasi użytkownicy napisali:

  • 935696 wiadomości
  • w 246595 tematach

Najnowsze wpisy na blogu

Najnowsze artykuły

Najaktywniejsi (ostatnie 30 dni)